Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kur atostogauti vienišiems vyrams? 10 patraukliausių miestų jiems

Esate viengungis ir norite pašėlusiai pakeliauti? Svetainė vyrams Askmen.com siūlo jums pasisemti kelionių idėjų ir pasižvalgyti po geriausių miestų vienišiems vyrams dešimtuką. Taigi...
Vandens festivalis Bankoke
Spektaklis „Apie ką kalba vyrai?“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

10. Helsinkis

Helsinkis – Suomijos sostinė, kurioje gyvena daugiau nei viena ketvirtoji visų Suomijos gyventojų, o aplinka taip ir dvelkia jaunais, protingais ir linksmais žmonėmis. Čia galima įsilieti į pačią Suomijos širdį, jos verdančią kultūrą, kurioje siekiama nuotykių ir aukštų rezultatų.

Pavadintas „Pasaulio dizaino sostine 2012“ Helsinkis netapo ramiu madingu užutėkiu, nepaisant stiprios Art Nouveau įtakos, kuri čia jaučiama nuo pat XX amžiaus pradžios. Šiame mieste susimaišo išlaikytas klasikinis skonis ir moderni kultūra, dvelkianti lengvu nuotykiu. Be to, Helsinkyje proporciškai moterų gyvena kur kas daugiau nei vyrų. Be abejonės, subtilus miesto šarmas veikia.

9. Niujorkas

Didysis obuolys. Miestas, kuris niekada nemiega. Niujorkas, Niujorkas. Žmonijos istorijoje labai mažai miestų, kuriuos taip liaupsintų ir apdainuotų masės žmonių. Ir nenuostabu kodėl, jau kelis šimtmečius į šį miestą, kaip kokie drugiai į liepsną, traukia įvairiausių profesijų, požiūrių ir gyvenimo istorijų žmonės. Savo įspūdinga architektūra ir nesuskaičiuojamu kiekiu įvairiausių muziejų bei meno galerijų – be visų kitų dalykų – miestas tapo betūre kultūros dėže. Be kita ko, miestas turi savo nepakartojamą pulsą, kur kiekvienas atranda save. Šitoje didžiulėje multikultūrinėje ir atviroje aplinkoje gyvena labai daug protingų, patrauklių ir laisvų moterų. Todėl sunku būtų ginčytis, ar verta apsilankyti Niujorke.

Reuters/Scanpix nuotr./Pietinė Manheteno pusė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pietinė Manhatano pusė

8. Roma

Taip pat žinoma Amžinojo miesto vardu, Roma beveik neprilygstama gyva legenda ir senovės reliktas. Šiame mieste didžios Romos imperijos laikai maišosi su šiuolaikinės Italijos visuomenės gyvenimu ir sukuria tokį gardų, tarpkultūrinį, kiek chaotišką kokteilį. Romos istorija matė ir šilto, ir šalto: okupacijos laikus, valdymo epogėjų, brutalumą ir kultūros sužydėjimą, – ji vystėsi chaotiškai. Tačiau visuomet šis miestas išlikdavo šviesos švyturiu net ir tamsiausiais pasaulio laikais, kai daugelis gyveno necivilizuotai. Ši reputacija lieka nepakitusi, su visu savo architektūriniu ir istoriniu paveldu, gražiais parkais, idiliškais vaizdais, nesuskaičiuojama galybe šedevrų, o sutikus įspūdingas italų moteris, kurios gatve vaikšto lyg nulietos... Taip, Roma – tai fantastiškas miestas prarasti save.

Alfredo Pliadžio nuotr./Savaitgalis Romoje: eitynės, protestai ir istorijos dvelksmas
Alfredo Pliadžio nuotr./Savaitgalis Romoje: pasivaikščiojimai ir istorijos dvelksmas

7. Monrealis

Grįžus prie Naujojo pasaulio – Monrealio grožybės. Pirmiausia, žmonės čia kalba prancūziškai, pačia romantiškiausia kalba. Antra, Monrealis, anot UNESCO atstovų, – vienas geriausiai sutvarkytų ir suplanuotų miestų pasaulyje. Be to, anot statistikos lentelių, gyvenimo kokybė čia, Monrealyje, siekia aukščiausių skalės padalų. Nenuostabu, kodėl čia atvyksta labai daug dėmesio vertų moterų. Čia apstu kultūros susidūrimų, gražiai tarpusavyje derančių ir sukuriančių paslaptis: senojo uosto liekanos, grįstos gatvelės su riedančiomis karietomis gražiai susilieja su dangoraižiais, žmonėmis užpildyto miesto centru ir Karališkuoju Kalno parku („Mount Royal Park“), kurį suprojektavo tas pats žmogus kaip ir Centrinį parką Niujorke.

6. Talinas

visitestonia.com nuotr./Talino senamiestis
visitestonia.com nuotr./Talino senamiestis

Talinas pasiūlys ko nors kiekvienam. Būdamas Estijos, nedidelės, bet labai išdidžios ir aistringos tautos, sostine Talinas tampa ekonominiu ir kultūriniu centru Rytų Europoje. Be kita ko, 2011-aisiais Talinas didžiavosi Europos kultūros sostinės titulu. Nepaisant to, jog buvo pačiu mažiausiu miestu šiame sąraše, gyventojų skaičius mieste siekia apie pusę milijono, Talinas nukariauja kitus savo pasiūla ir kokybe. Čia galima žvalgytis aplinkui ir skaičiuoti Pasaulinio kultūros paveldo istorines vietas, tačiau miestas tikrai žiūri į ateitį, jis vadinamas vienu labiausiai skaitmenines technologijas įvaldžiusiu ir naudojančiu miestu. Tai viena rimtesnių priežasčių, kodėl jaunos ir perspektyvios estės nori gyventi būtent čia. Talinas – tai miestas, kuris reikalauja būti aplankytas.

5. Majamis

AFP/Scanpix nuotr./Majamyje nauji butai laukia aeimininkų
AFP/„Scanpix“ nuotr./Majamyje nauji butai laukia šeimininkų

Nei vienas sąrašas vienišiems vyrams nebus užpildytas be Majamio nuodėmių, pasaulyje žinomu dėl savo fenomenalių orų ir neįsivaizduojamų, nesibaigiančių vakarėlių. Kas nenorėtų praleisti savo dienų pakrantėje, besidžiaugdamas saule ir jūra, o vėliau pasinerti į „SoBe 10“ vietovę, kurioje renkasi tik patys gražiausi pasaulio žmonės. Šiame mieste nerasite gilios istorijas ar kultūrinio paveldo, tačiau jis siūlo jums savo neginčijamą laukinių vakarėlių žavesį. Jei Majamis būtų moteris, ji būtų aistringa ir lemtinga dama, kuri jus godžiai sukramtytų ir išspjautų. Ir jums tai patiktų.

4. Stokholmas

Scanpix nuotr./Akimirka ia suorganizuotos akcijos
„Scanpix“ nuotr./Akimirka iš suorganizuotos akcijos

Stokholmas – pati populiariausia miesto kultūros vieta visoje Skandinavijoje, ir kaip ir daugelis šio sąrašo miestų, gali būti vadinamas kultūrine ir istorine savo šalies sostine. Apsuptas gražių pastatų, sulipdytas iš kelių netoli viena nuo kitos nutolusių salų, Stokholmas skęsta žalumoje – trečdalį šio miesto užima įvairiausi parkai, skverai ir miškeliai. Tai sukuria paslaptingą nuotaiką ir duoda žmonėms itin šviežią orą. Šiame mieste taip pat apstu įvairiausių kultūrinių vietų, muziejų, teatrų ir meno galerijų. Be to, Stokholme puiki švietimo sistema. Šio miesto žavesiui neatsispiria daugelis švedų moterų, jos suplaukia į sostinę ir trokšta čia gyventi bei patirti gyvenimą.

3. Maskva

AFP/Scanpix nuotr./Šokėjos Maskvoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Šokėjos Maskvoje

Rusijos sostinė, didžiausias didžiausios pasaulio šalies miestas, ir dabar, remiantis „Forbes“ reitingu, daugiausia milijonierių apgyvendinęs miestas pasaulyje. Turtai, plaukiantys į Rusiją, niekur nedingsta, jie koncentruojasi Maskvoje. Čia gražiai dera senoji rusų kultūra ir architektūra ir šalia statomi dangoraižiai, stikliniai pastatai. Be kita ko, Maskva turi garsiausių pasaulyje kultūros paveldo objektų, tokių kaip Didžiojo baleto trupė ar nepakartojami aukštos kultūrinės vertės teatrai. Ši turto ir kultūros kombinacija nepalieka abejingų, šimtai tūkstančių jaunų žmonių kasmet plaukia į sostinę „užkariauti Maskvos“. Kai kuriems nusišypso laimė. O Rusijos moterų grietinėlė beveik ranka pasiekiama.

2. Honkongas

AFP/Scanpix nuotr./Vyras skaito kas paraayta ant protestuotojų neaamų lentelių.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vyras skaito, kas parašyta ant protestuotojų nešamų lentelių.

Net po daugelio metų nuo to, kai Didžioji Britanija perdavė Honkongo valdymo teises Kinijai, šis miestas taip ir liko vartais į Vakarų kultūrą. Su didžiuliu ekonominiu augimu, prie kurio prisidėjo ir britų imperijos kolonistai, Honkongas ėmė sparčiai vystytis ir modernėti, jame atsirado dangoraižių bei išmaniųjų technologijų, pritaikytų miesto labui, neoninių šviesų ir madingų pasilinksminimo vietų. Rytų ir Vakarų kultūrų kokteilis padeda miestui išlikti savitu ir unikaliu. Čia galima mokytis teisingo gyvenimo būdo, o galima tiesiog pašėlusiai linksmintis. Šiame mieste yra visko, ko jaunas vyras ir moteris gali norėti.

1. Bankokas

Bertos Tilmantaitės nuotr./Tailande matoma sekso tema
Bertos Tilmantaitės nuotr./Tailande matoma sekso tema

Bankokas tai dar vienas Rytų miestas, kuris sparčiai įsiliejo į Vakarų ritmą, neprarasdamas savo savitumo. Be visų kitų įdomybių, garsinančių šį miestą, jis yra garsus savo transporto spūstimis keliuose, kas daro jį panašų į Niujorką. Dėl spūsčių gyvenimas šiuose miestuose įgauna chaotiškumo ir plaukia laisva srove. Bankokas – Tailando švietimo centras, čia koncentruojasi visi šalies didžiausi ir garsiausi universitetai. Tai sutraukia į miestą galybę jaunų ir protingų žmonių, daugelis kurių po studijų bandys čia įsidarbinti ir pasilikti. Kadangi Bankokas juokaujant vadinamas „sodininko papilve“, mes jam atiduodame 1-ąją dešimtuko vietą. Miestas tikrai jos vertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius