-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo šeštadienio draudžiama į Lietuvą atskristi, atplaukti galima tik vienu maršrutu

Nuo vidurnakčio Lietuvoje įsigaliojo nauja patekimo į Lietuvą ir išvykimo iš jos tvarka.
Kaune nusileido lėktuvas iš Bankoko
Kaune nusileido lėktuvas iš Bankoko / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

KELTAI

Draudžiama į Lietuvos Respubliką keleiviniais laivais (keltais) gabenti keleivius ir jų lengvuosius asmeninės paskirties automobilius, išskyrus kelto maršrutą Kylis-Klaipėda-Kylis arba turint Vidaus reikalų ministro ar jo įgalioto asmens leidimą. Tvarkaraščiai ir bilietai: https://www.dfds.com/lt-lt/keleiviniai-keltai

Išimtis numatyta grįžimui į Lietuvą keltais iš Švedijos tiems, kas turi įsigiję bilietus balandžio 4, 6, 8, 10 dienoms.

SKRYDŽIAI

Skrydžiai keleiviams vežti į ir iš Lietuvos Respublikos tarptautinių oro uostų vykdomi tik gavus Lietuvos transporto saugos administracijos išduotą atskirą leidimą oro susisiekimui vykdyti pagal susisiekimo ministro pavedimą, atsižvelgiant į užsienio reikalų ministro teikimą.

Leidimai išimties tvarka galėtų būti suteikiami reisams ir skrydžiams, pavieniai asmenys dėl leidimo kreiptis negali.

Savaitgalį išimtinėmis sąlygomis iš Minsko įvyks du skrydžiai į Vilnių. Jie įvyks šeštadienį ir sekmadienį, skristi galės iš anksto bilietus nusipirkę keleiviai. Anot URM atstovės spaudai Rasos Jakilaitienės, Šie šie skrydžiai iš Minsko yra palikti, nes jais atskris žmonės, kurie pagaliau rado galimybę ištrūkti iš Australijos.

Galimybės grįžti į Lietuvą per Minsko oro uostą tiek jungiamuoju skrydžiu į Vilnių, tiek atskridus į Minsko oro uostą ir toliau keliaujant antžeminiu keliu link Lietuvos sienos nebelieka nuo 2020-04-03 d. 0.00 val.

Dėl galimybės keliauti BELAVIA reisais iš Minsko į Vilnių nuo balandžio 4 d. prašoma vadovautis BELAVIA teikiama informacija bei sekti atšauktus skrydžius https://en.belavia.by/covid_cancel_flights/

Specialių užsakomųjų Vyriausybės skrydžių daugiau organizuoti neplanuojama. Pavieniais atvejais Lietuvos piliečiai gali būti repatrijuojami iš užsienio valstybių, jei ES šalys organizuotų bendrą piliečių repatrijavimą.

Nepasinaudojusiems ar negalėjusiems pasinaudoti organizuotomis grįžimo galimybėmis šiuo metu užsienyje esantiems Lietuvos piliečiams URM primygtinai rekomenduoja likti buvimo šalyje iki karantino pabaigos, sekti vietos institucijų informaciją ir laikytis jų nurodymų.

KELIAI

Į Lietuvą lengvaisiais automobiliais galima patekti tik per Kalvarijos–Budzisko pasienio patikros punktą su Lenkija (tik jau esantiems Lenkijoje) ir Saločių–Grenstalės punktą pasienyje su Latvija. Per juos leidžiama atvykti Lietuvos piliečiams, užsieniečiams, vykstantiems tranzitu per šalį, taip pat užsieniečiams, turintiems leidimą gyventi ar dirbti Lietuvoje.

Latvija/Estija:

Atvykimas iš Latvijos asmenims, keliaujantiems lengvaisiais asmeniniais automobiliais arba pėsčiomis leidžiamas tik per sienos perėjimo punktą Saločiai – Grenstalė (magistralė Via Baltica). Krovininiai automobiliai gali atvykti ir per Būtingė – Rucava bei Smėlynė – Medumi postus.

Piliečiams, grįžtantiems asmeniniu transportu tranzitu į Lietuvą, leidžiama vieną kartą kirsti Latvijos sausumos sienas:

  • Vykstant iš Estijos: siena kertama Ikla – Ainaži, Lilli, Valga – Valka ir Murati sienos perėjimo postuose;
  • Vykstant iš Rusijos: siena kertama Terehovo, Grebnevo ir Vientulu sienos perėjimo postuose;
  • Vykstant iš Baltarusijos: siena kertama Paternieku ir Silenes sienos perėjimo postuose.

Lenkija:

Lenkijos sienos automobiliams uždarytos. Išimtys taikomos tik krovininiams sunkvežimiams su specialiais leidimais. Per Kalvarijos–Budzisko pasienio patikros punktą grįžti į Lietuvą gali tik tie, kurie jau yra Lenkijoje.

Baltarusija/Rusija:

Penktadienį įsigaliojo draudimas lengviesiems automobiliams patekti į Lietuvą iš Baltarusijos ir Rusijos.

„Iš Rusijos ir Baltarusijos į Lietuvą po vidurnakčio negalima atvykti per nė vieną patikros punktą. Tai netaikoma krovininiam transportui“, – BNS sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas spaudai Giedrius Mišutis.

Judėjimo ribojimai galioja paskelbus karantiną, jis truks mažiausiai iki balandžio 13-osios, terminą svarstoma pratęsti.

Primenama, kad visi grįžusieji iš užsienio į Lietuvą turės privalomai izoliuotis 14 dienų.

Registravosi 6 275, grįžo 6 095

URM duomenimis, nuo kovo 13 dienos diplomatinėse atstovybėse imta registruoti visus piliečius, norinčius grįžti į Lietuvą, tačiau nerandančių galimybių dėl atšaukiamų skrydžių ir uždaromų valstybių sienų.

Iš viso su Lietuvos diplomatinėmis atstovybėmis susisiekė 6 275 asmenys. Su valstybės pagalba arba patys į Lietuvą parvyko 6 095 piliečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius