-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pats judriausias oro maršrutas pasaulyje: kur tas Čedžu, ir ko žmonės ten skrenda?

Kuris oro maršrutas pasaulyje yra pats judriausias? Kur daugiausia kyla ir leidžiasi lėktuvų? Iš Londono į Niujorką? Iš Honkongo į Singapūrą? Ne. Daugiausiai skrydžių 2018 m. buvo gal kiek netikėtu maršrutu – iš Seulo į Čedžu.
Čedžu
Čedžu sostinė

Iš viso praėjusiais metais tarp šių oro uostų buvo 79 460 skrydžių, o keleivius juo gabena net septynios oro linijos, rodo tarptautinės skrydžių statistikos agentūros OAG duomenys. Palyginimui, tarp Londono Hitrou ir Niujorko JFK buvo 14 tūkst. skrydžių.

Antrasis skrydžių sąraše – oro tiltas tarp Melburno ir Sidnėjaus (54 102 skrydžiai), trečiasis – Mumbajaus–Delio (45 188).

Iš viso net 15 daugiausia skrydžių turinčių maršrutų yra vietiniai, o ne tarptautiniai.

Judriausias tarptautinis maršrutas yra Kvala Lumpūras–Singapūras (30 187 skrydžių, 8 avialinijos), po jo seka Honkongas–Taipėjus (28 447) ir Tangerangas–Singapūras (27 046).

Kodėl Čedžu?

Čedžu oro uoste kasmet apsilanko daugiau nei 26 mln. keleivių. Kodėl tiek daug žmonių vyksta į šį miestą, kuris tikriausiai daugeliui net negirdėtas?

Čedžu sala, įtraukta į UNESCO paveldo sąrašą, yra tarsi Pietų Korėjos Havajai – dramatiški vulkaniniai peizažai, požeminiai urvai, vaizdingi paplūdimiai, kriokliai.

Šioje saloje stūksantis Halasano ugnikalnis – aukščiausias visoje šalyje. Jo aukštis net 1950 metrų. Tiek snaudžiantis ugnikalnis, tiek jo apylinkės įtrauktos į nacionalinio parko teritoriją.

Turistus (ypač iš Kinijos) čia vilioja ir kazino, o prie turizmo daug prisideda tai, jog sala turi autonomijos statusą, todėl į ją patekti nereikia vizos.

Nors į Čedžu yra daugiausiai skrydžių, bet šis oro uostas – ne pats populiariausias pasaulyje. Juo praėjusiais metais (jau 20 kartą iš eilės) yra Atlantos Hartsfield-Jackson oro uostas. Praėjusiais metais jo terminaluose buvo 107,4 mln. keleivių.

Kur daugiausia skraidoma Europoje?

Daugiausia lėktuvų Europoje kyla taip pat vietiniams maršrutams. Pirmoje vietoje – Barselona–Madridas (18 812). Antroje – Sankt Peterburgas–Šeremetjevo oro uostas Maskvoje (17 722), trečioje – Izmiras–Stambulas (17 685).

Žvelgiant į tarptautinius skrydžius vien tik Europos erdvėje, judriausias yra Londono Hitrou–Dublino maršrutas (13 855). Net keturi iš TOP 10 judriausių maršrutų Europoje yra iš Hitrou.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius