-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeši Prahos parkai, kuriuos verta aplankyti rudenį

Čekijos sostinė Praha yra graži kiekvienu metų laiku, tačiau ypatingą aurą ji turi rudenį, kai miesto parkuose augantys medžiai keičia savo spalvas. Jei artimiausiu metu keliausite į Prahą, kviečiame bent trumpam pailsėti viename iš miesto parkų.
Průhonice parkas
Průhonice parkas / CzechTourism archyvo nuotr.
Temos: 3 Ruduo Čekija Praha

1. Karališka Stromovka

Stromovka, anksčiau vadinta Karališkuoju Žvėrynu, yra didingas angliškas parkas, užimantis 95 ha ploto. Jis priklauso didžiausiems Prahos parkams ir yra viena Čekijos sostinės gyventojų mėgstamiausių vietų iškyloms bei poilsiui prie ežero. Turistai jį mėgsta, nes čia galima rasti vieną iš didžiausių planetariumų pasaulyje – Prahos planetariumą.

 Richard Hodonicky nuotr./Jelení Příkop
Richard Hodonicky nuotr./Jelení Příkop

2. Jelení Příkop

Dauba po Prahos pilimi, vadinama Jelení Příkop, yra ideali vieta poilsiui po pilies aplankymo. Tai tikra ramybės oazė dinamiškame miesto centre. Į daubą galime įeiti, pavyzdžiui, iš Belvederio rūmų pusės. Anksčiau dauboje gyveno elniai, sakoma, kad net buvo galima sutikti lokį. Dabar griovyje yra įrengtas romantiškas takas, o šalia pastatytos skulptūros. Tiesa, lapkritį šią vietą aplankyti jau nepavyks – turistams ji atvira tik iki spalio pabaigos.

3. Petřín apžvalgos bokštas

Apžvalgos bokštas Petřín kalvoje buvo pastatytas kaip sumažinta Eifelio bokšto kopija 1981 metais Prahoje surengtos jubiliejinės parodos metu. Tačiau ir pasibaigus jai bokštas liko ir iki šiol traukia vietinius bei turistus. Svarbiausia to priežastis – panoraminis vaizdas, atsiveriantis iš bokšto. Vaizdai, kuriuos išvysta bokšto lankytojai, laikomi vienais gražiausių Prahoje.

Petřín mėgsta ir įsimylėjėliai, čia galima surengti pikniką su draugais arba pailsėti vienoje iš kavinių.

Ivan Bumba nuotr./Petřín
Ivan Bumba nuotr./Petřín

4. Havlíčkovy sodas

Grébovka, dar vadinama Havlíčkovy sodu, tai nuostabus sodas Prahos Vinohrady pietų nuokalnėje. Čia galime pamatyti ne tik neorenesanso stiliaus vilą ir puikų Prahos vaizdą, bet ir dirbtinį stalaktitų urvą, fontanus, ežerėlį bei skulptūras. Lankytojams patarsime užsukti į kavinę, kur užsisakius taurę vyno galėsite mėgautis nuostabiu vaizdu.

CzechTourism archyvo nuotr./Divoká Šárka
CzechTourism archyvo nuotr./Divoká Šárka

5. Divoká Šárka

Divoká Šárka gamtos rezervatas nusidriekia Šárka upės srovės uolotuose krantuose ir priklauso didžiausioms Prahos parkams. Tai tikra žalia oazė ir sunku patikėti, kad ši vieta – ne miškas, bet Prahos miesto dalis. Vasarą arba rudenį čia galima maloniai pasivaikščioti arba pasivažinėti dviračiu, o žiemą slidinėti lygumų slidėmis arba čiuožti užšalusioje Džbán užtvankoje.

6. Průhonice parkas

Labai netoli Prahos rasime 240 ha ploto Průhonice rūmų parką, įrašytą į UNESCO sąrašą, vieną iš didžiausių kraštovaizdžių parkų Europoje. Parke daug įvairiausių retų augalų rūšių, pavasarį žydi margaspalviai rododendrai ir azalijos.

Visais metų laikais čia užsukę lankytojai gali vaikščioti po parką, kuriame įrengta maždaug 40 km ilgio patogūs takai. Be to, parke yra neorenesanso stiliaus rūmai bei jau 1187 m. pastatyta Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo Romos katalikų bažnyčia.

Daugiau informacijos apie lankytinas vietas Prahoje rasite „CzechTourism“ interneto puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius