Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 25

Aurimas aplankė kariaujančią pasakų šalį Siriją: teko matyti ir rusų samdinių

Savo kelionėmis kaskart stebinantis klaipėdietis Aurimas Mockus šįkart vyko pažinti šalies, į kurią daugelis tikrai nedrįstų kelti kojos. Anot žinomo keliautojo, per pastaruosius metus Artimuosiuose Rytuose esančioje valstybėje apsilankė tik apie 1000 turistų. Tai – jau nuo 2011 m. pilietiniame kare skendinti Sirija.
Kelionė į Siriją
Kelionė į Siriją / Aurimo Mockaus nuotr.

A.Mockus 15min papasakojo apie Sirijoje patirtus nuotykius, labiausiai sukrėtusius dalykus ir gyvenimą tarp miestų griuvėsių. Taip pat keliautojas pasidalijo įspūdžiais iš šalia esančio Libano, kurį teko kirsti įvažiuojant ir grįžtant iš Sirijos.

„Stengiuosi visur apsilankyti, kur tik yra galimybė. Į tokią Turkiją ar Egiptą gali bet kada nuskristi, o į Siriją kelionių agentūros tikrai nesiūlys keliauti“, – pokalbio pradžioje pabrėžė jis.

Aurimo Mockaus nuotr. / Chomsas – didžiausias pagal plotą Sirijos miestas. 80 proc. namų sugriauti
Aurimo Mockaus nuotr. / Chomsas – didžiausias pagal plotą Sirijos miestas. 80 proc. namų sugriauti

Turbūt buvo pirmieji lietuviai į Siriją atvykę karo metu

Pasak A.Mockaus, jis kartu su bendraminčiais šią kelionę pradėjo rugsėjo 3 d., žinoma, į tokią šalį tiesioginių skrydžių nėra, tad pirmiausiai reikėjo skirsti į Stambulą.

Į Siriją atvažiuodavo apie 2 milijonus turistų, o pernai buvo tik tūkstantis.

„Iš Stambulo keliavome į Libano sostinę Beirutą, o kitą dieną autobusu išvykome į Damaską – į Sirijos sostinę. Kelionė link Damasko neprailgo – panašiai kaip iš Kauno į Klaipėdą, tačiau laukė ganėtinai ilgos procedūros įvažiuojant į šalį. Kokias geras 3 val. praleidome pasienyje kol viską susitvarkėme, kol gavome vizas. Keliaujant buvo reikalaujami COVID-19 testai, bet jų rezultatų ar skiepų įrodymo net nepaprašė. Įvažiavimas įvyko be didelių trikdžių. Į Damaską atvykome vėlai vakare“, – sakė rugsėjo 16 d. iš Sirijos į Lietuvą sugrįžęs klaipėdietis.

Aurimo Mockaus nuotr. / Su vietiniais sirais
Aurimo Mockaus nuotr. / Su vietiniais sirais

Keliautojo teigimu, atvykus į Damaską atrodė, kad tai kitas pasaulis.

„Sakome, kad pas mus brangsta elektra, bet kai įvažiuoji į kitą šalį ir tau pasako, kad mes elektrą turime tik 4 val. per parą, o likusios 20 val. yra tavo asmeninis rūpestis, tada supranti, kad dar ne taip blogai gyvename, – prisiminimais iš kelionės dalijosi A.Mockus.

– Turbūt buvome pirmieji lietuviai į šią šalį atvažiavę karo metu. Statistika dabar įdomi: jeigu žiūrint iki karo – į Siriją atvažiuodavo apie 2 milijonus turistų, o pernai buvo tik tūkstantis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius