Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taksisto koziris po Kirgiziją keliaujantiems Mikaičiams: „Bičiuliai, gal norit pirkti žmonas?“

Ankstesnės pasakojimo apie keliavimą po Kirgiziją dalyse pasakojau, kas gero nuolatiniame smoge paskendusiame Biškeke, ir džiaugiausi, koks šis miestas (skirtingai nei man buvo pasakota) yra saugus. Tiesa, mieste iš neturėjimo ką veikti nusileidi iki tokio lygio, kad kasdien šaudai tire ar vaikštai į kino teatrą žiūrėti filmo, įgarsinto rusiškai. Jaučiu, kad šito dar nesakiau, bet, manau, kad ir taip galima numanyti – Kirgizijoje yra labai daug rusų kalbos. Nors teoriškai oficiali yra kirgizų, tačiau praktiškai oficiali yra ir rusų.
Kelionė Kirgizijoje
Kelionė Kirgizijoje / V.Mikaičio nuotr.

Kirgizai, tiesa, skirtingai nei kazachai, tarpusavyje daugiau kalba kirgiziškai nei rusiškai. Tačiau rusų kalba yra iškabose, vitrinose ir daug kur kitur. Biškeke netgi eidavome valgyti į valgyklą pavadinimu „Фрунзе“.

Frunzė buvo sovietinis veikėjas, Spalio revoliucijoje kovojęs bolševikas, gimęs Biškeke. Sako, jo populiarumas nervino Staliną, kuris buvo superjautrus konkurencijos užuomazgoms. Sako, kad per kažkokią chirurginę operaciją, Stalino paliepimu, Frunzė buvo papjautas.

Na, o paskui, kaip įprasta sovietijoje, papjautasis buvo aktyviai to paties Stalino šlovinamas kaip didvyris ir jo vardu buvo pavadintas Biškekas, tuo metu besivadinęs Pišpeku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius