-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turistai jau tuoj tuoj užplūs šią Vietnamo vietą

Sausio pradžioje keliavome Vietname motoroleriu iš Hanojaus iki Ho Či Minio. Vietname egzistuoja atskira savarankiška rinka, kurioje keliautojai perka ir parduoda motorolerius tokioms kelionėms. Kai rašėme, tądien buvome nukeliavę apie 600 km savo birbančia „Yamaha Nuovo“, kurią įsigijome iš Vietname gyvenančio ukrainiečio, kuris čia mokina anglų kalbos. Kiek absurdiškas ir dažnai Azijoje pasitaikantis atvejis yra tai, kad jis angliškai kalba labai sunkiai.
Kelionė Vietname
Kelionė Vietname / Triptookus.com nuotr.
Temos: 2 Vietnamas Kelionės

Bet įrašas ne apie tai, o apie Phongh Nha miestelį, kurį pasiekėme po trijų dienų kelionės nuo Hanojaus. Tai akivaizdžiai turizmo antplūdžiui besiruošianti vieta. Čia jau dabar yra daug (ir gerų) nakvynės vietų, restoranų, siūlančių ne tik Pho, bet ir daug vakarietiškos virtuvės, bet čia nuolat visur vyksta statybos. Gali jausti, kad nedidelis žemdirbių kaimelis po truputį virsta turizmo Meka. Ir ne be reikalo.

Kai keliavome Kinijoje, lankėmės XingPing, kuris garsėja gražiomis karstinėmis kalvomis ir tarp jų vinguriuojančia upe. Gėrėjomės, buvo gražu, bet nežinojome, kad Vietname yra dar didesnė karstinių kalvų sostinė. Čia prie Phong Nha teka upė ir riogso didelis nacionalinis parkas, pilnas ne tik karstinių kalvų, bet ir urvų.

Šiaip jau nesame mes urvų gerbėjai, bet čia – tikrai įspūdinga. Šiose vietovėse yra didžiausias šiai dienai atrastas pasaulio urvas – Hang Son Doong. Rašoma, kad į jį galima sutalpinti vieną Manhatano dangoraižių kvartalą (!). Šis urvas turi savo savarankišką klimatą, upę, džiungles. Deja, mes į šį urvą nepatekome, nes patekimas į jį labai ribotas – įleidžiama per metus tik keli šimtai turistų, kurie privalo keliauti su viena turus organizuojančia agentūra. Vien žygis, kopimas, plaukimas iki urvo užtrunka kelias dienas ir reikalauja daug fizinių pastangų bei storos piniginės – kainuoja 3 000 USD.

Todėl mes pasirinkome kiek mažesnį – Paradise cave (Rojaus urvą), kurio ilgis po žeme tęsiasi 31 km! Lankytojams galima savarankiškai apžiūrėti pirmąjį kilometrą, o su turu – papildomus septynis. Nuotraukomis toli gražu nemanoma perteikti šios didybės. Urvas buvo atrastas visai neseniai – 2005 metais – vietiniam gyventojui išgirdus keistus vėjo gūsio garsus, o turistams prieinamas nuo 2010 metų.

Triptookus.com nuotr./Kelionė Vietname
Triptookus.com nuotr./Kelionė Vietname

Be Paradise cave čia yra dar ne vienas urvas, kurių vienas – Dark cave, populiarus tarp keliautojų. Jis yra neapšviestas, tam kad jį pasiektum turi leistis ZIP line‘u ir plaukti, o jo viduje gali (labiau – turi) maudytis purvuose. Mes šio malonumo nepatyrėm, nes keliavome gan vėsiu laikotarpiu ir dar be galimybės persirengti į sausus rūbus.

Tyrinėjant apylinkes gali pastebėti dar vieną kitą mažiuką urvą, o jei labai pasiseks, gal atrasi ir dar vieną milžiną. Labai rekomenduojam šią Vietnamo vietą, jei kada lankysitės centrinėje šalies dalyje.

Gretos ir Benedikto kelionių nuotykius sekite FB: facebook.com/triptookus/ ir Instagram: @trip_took_us

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius