-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 intriguojančių vietų nakvynei

Kada nors karantinas baigsis, o pasaulis atsivers. Ir išloš tie, kurie peržengs sienas pirmieji. Visų pirma, dėl to, kad nereikės stumdytis miniose. Norintiems dar daugiau egzotikos, o tuo pačiu ir nuošalumo, kelionių organizatorius „Travel planet“ siūlo pasidaryti po 10 išskirtinių vietų nakvynei skirtinguose pasaulio kampeliuose. Pasirinkimas – itin platus. Nuo karališkų rūmų iki namelių medžiuose, o visa tai galima rasti „Airbnb“ sistemoje, rašoma pranešime spaudai.
Suomija
Suomija / AirBnb nuotr.

1. Apartamentai maharadžos rūmuose

AirBnb nuotr./Maharadžos rūmai
AirBnb nuotr./Maharadžos rūmai

Ar kada nors mėginote įsivaizduoti, kaip gyvena maharadžos šeima? Kilmingi ir turtingi indai, prieš 300 metų įsikūrę Džaipūro mieste, mėgo prabangą. Kaip ir daugelis jų kastos atstovų, jie turėjo rūmus su fontanais, pievomis, sodais ir povų pulkais. Visa tai – už aukštų sienų, saugant privatumą ir vengiant smalsių žvilgsnių. Viskas pasikeitė 2019 metais, kai paveldo rūmus valdanti administracija nutarė atverti dalį jų keliautojų poreikiams. „Gudlia“ apartamentus dabar gali išsinuomoti visi norintieji. Tai – pirmoji ir ko gero vienintelė tikrai karališkos kilmės nakvynės vieta visoje sistemoje. Taip pat – ir viena brangiausių. Už karališką naktį rūmuose prašoma 8 tūkst. JAV dolerių.

2. Šiaurietiška estetika ant jūros kranto

AirBnb nuotr./Suomija
AirBnb nuotr./Suomija

Visos kitos šio sąrašo vietos – gerokai pigesnės. Bet nebūtinai prastesnės. Tikra rytietiškos auksu dengtos prabangos priešingybė – šiaurietiško santūrumo estetika, kurią rasite Suomijoje, kur nuomojamas šitas namas ant kranto. Deimanto formos statinys – neįmantrus, tačiau esmė – harmonija su nuostabiais jūros vaizdais. Nakvynė netoli esančioje „Nolla Cabin“ kainuos 34 USD.

3. Dermėje su vandens stichija Kalifornijoje (JAV)

AirBnb nuotr./Malibu
AirBnb nuotr./Malibu

Vandens stichija – didžiausias, bet ne vienintelis kito įdomaus namo privalumas. Jis stovi Kalifornijos Malibu pakrantėje. Romantiškas interjeras puikiai dera su išskirtine vieta. Kaina 399 USD nakčiai.

4. Namas medyje Brazilijos džiunglėse

AirBnb nuotr./Brazilija
AirBnb nuotr./Brazilija

Jei norisi kažko nuošalaus turėtų patikti kita vietelė truputį toliau į Pietus. Netoli San Paulo Brazilijoje yra namas medyje „Praia do Félix“. Sumokėję 257 USD džiunglių garsais mėgausitės nemokamai.

AirBnb nuotr./Brazilija
AirBnb nuotr./Brazilija

5. Kupolas Čilės gamtos draustinyje

AirBnb nuotr./Čilė
AirBnb nuotr./Čilė

Kita Pietų Amerikos gražuolė Čilė garsėja savo įstabiais gamtovaizdžiais, tad architektai neketino su ja konkuruoti, todėl viską darė kukliai. Šalia – gamtos draustinis ir laukiniai peizažai. Miegoti kupole galima sumokėjus 66 JAV dolerius.

6. Prabangi trobelė ant polių Balyje

AirBnb nuotr./Ubudas
AirBnb nuotr./Ubudas

Panašiai mąstė kitoje planetos pusėje įrengto namo savininkai. Dideli langai leidžia mėgautis Balio peizažais, o atviros erdvės nuteikia ramiam poilsiui. Prašmatni nakvynė šiame Ubudo name kainuos 276 USD.

7. Gamtos simfonija – bute

AirBnb nuotr./Melburnas
AirBnb nuotr./Melburnas

Melburnas – antras pagal dydį Australijos miestas, gamta netoli, tačiau iki jos vis dėlto reikia pavažiuoti. Tačiau šiuose apartamentuose flora yra interjero dalis, todėl žaluma galima gėrėtis neiškėlus kojos iš jaukių namų. Kaina – už naktį 158 JAV doleriai.

8. Meksikietiška idilė

AirBnb nuotr./Meksika
AirBnb nuotr./Meksika

Tulume Meksikoje nieko imituoti nereikia. Tikras krakmolo baltumo smėlis, žydra jūra ir pelikanai paplūdimyje. Visa tai atsiveria prieš akis iš šio palyginti kuklaus, tačiau labai gražaus būsto, kurį savininkai vadina „Ikal Chit“. Kaina – 299 USD už naktį.

9. Jūros kotedžas Švedijoje

AirBnb nuotr./Stokholmas
AirBnb nuotr./Stokholmas

Nakvynė vienoje salų netoli Stokholmo kainuos kiek pigiau – 213 USD, tačiau šiame jūros kotedže patirsite tokį stichijos artumą, kokio nesuteiktų gerokai brangesni viešbučiai Švedijos sostinėje.

10. Škotiškas loftas

AirBnb nuotr./Edinburgas
AirBnb nuotr./Edinburgas

Na, o jeigu norisi klasikinės prabangos už draugišką kainą (128 USD), jūsų lauks meno dirbiniais išpuoštas loftas Edinburge, Škotijoje. Prieš leisdamiesi į pažintį su šiuo nuostabiu miestu, neskubėdami pasigėrėkite jo interjeru ir gera kava.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius