-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 neįprasti dalykai, kuriuos galima nuveikti Italijoje

Visi žino, kad Italija yra labai mėgstama turistų. Kasmet šią šalį aplanko apie 94 milijonai žmonių. Dauguma jų lankosi gerai žinomose vietose Romoje, Milane ir Florencijoje. Visgi, jei norisi išvengti turistų minios, Italijoje taip pat yra ką nuveikti, rašoma „Unusaul places“.
Pentedatilio kaimas
Pentedatilio kaimas / Vida Press nuotr.

Be kultūrinių ir istorinių vietovių, ši šalis apdovanota nuostabia gamta. Mėgstantiems nuklysti nuo pramintų takų, tikrai patiks 5 neįprasti ir unikalūs dalykai, kuriuos galima išbandyti Italijoje.

1. Pasivaikščiokjimas Apijaus keliu

Keliaujate į Romą ir nenorite laukti eilėse dėl būsimų pramogų? Tuomet turėtumėte pasivaikščioti Apijaus keliu. Apijaus kelias užima garbingą vietą Romos istorijoje, nes sujungė Romą ir Brindizį. Jis buvo nutiestas 312 m. pr. m. e. Romėnai juo gabeno įvairias prekes ir karinius dalinius.

123RF.com nuotr. / Apijaus kelias
123RF.com nuotr. / Apijaus kelias

Apijaus kelias prasideda pačioje Romos širdyje, o pirmosios dešimt mylių veda per Apijaus kelio regioninį parką. Čia pamatysite įvairių istorinių pastatų ir susipažinsite su nepastebėta Romos puse. Tik nepamirškite patogios avalynės!

2. Pentedatilio (it. Pentedattilo) tyrinėjimas

Ar jus žavi miestai vaiduokliai? Jei taip, Pentedatilio kaimas yra jums tinkama vieta. Šią Kalabrijoje esančią gyvenvietę pastatė graikai. Jie pasirinko šią vietą dėl jos strateginės padėties. Įdomi istorija ir neįprasti vaizdai Pentedatilį paverčia idealiu turistiniu objektu. Vietiniai gyventojai taip pat daro viską, kad čia pritrauktų lankytojus.

Padedami gido, galite apžiūrėti pilies griuvėsius ir net patyrinėti žemutinius jos aukštus. Tačiau Šv. Petro ir Pauliaus bažnyčia yra neabejotinai populiariausia Pentedatilio vieta. Ji pastatyta Bizantijos imperijos laikais, todėl užgniaužia kvapą stulbinančia architektūra ir detalėmis. Pentedatilyje taip pat vyksta du populiarūs kino festivaliai.

Vida Press nuotr. / Pentedatilio kaimas
Vida Press nuotr. / Pentedatilio kaimas

3. Parmos kumpio muziejaus apžiūra

Gurmanai neturėtų praleisti apsilankymo Parmos kumpio muziejuje. Parmos gyventojai nepaprastai didžiuojasi savo kumpiu, kurio kilmė siekia romėnų laikus. Jie šimtmečiais tobulino skanaus kumpio gamybos būdus.

Lankytojai muziejuje sužinos apie įvairias kumpio rūšis ir kaip atpažinti aukštos kokybės kumpį. Taip pat – tai papildoma galimybė susipažinti su šia ypatinga Italijos dalimi ir jos klimatu. Jei mėgstate meną, muziejuje yra dalis, kuris skirta kumpio atvaizdavimui įvairiuose paveiksluose ir meno formose.

4. Knygų pirkimas „Acqua Alta“ knygyne

Venecija yra nuostabi vieta, bet taip pat labai linkusi į potvynius. Todėl turėti knygyną mieste gali būti šiek tiek sudėtinga. Knygyno „Acqua Alta“ savininkai sugalvojo puikią idėją – visas knygas ir žurnalus šiame mieste jie laiko voniose ir specialiuose vandeniui atspariuose konteineriuose. Parduotuvės viduje jie net turi visą gondolą, pripildytą knygomis.

Šį knygyną būtina aplankyti, net jei nemėgstate skaityti. Tai tokia unikali ir svetinga vieta. Čia galima sutikti knygyne gyvenančių benamių kačių ir su jomis pažaisti.

Vida Press nuotr. / Knygynas „Acqua Alta“
Vida Press nuotr. / Knygynas „Acqua Alta“

5. Pasižvalgymas po nuskendusį Bajos miestą

Ar jums įdomu sužinoti, kur Neronas ir Cezaris leido laisvalaikį? Jei atsakymas teigiamas, keliaukite tiesiai į Bajos miestą. Tačiau turėkite omenyje, kad pėsčiomis jo apžiūrėti negalėsite. Tai povandeninis archeologinis parkas, į kurį galima patekti valtimis. Vieni turistai čia renkasi nardymą, o kiti tiesiog plaukioja aplink. Jei nesijaučiate tokie drąsūs, jį galite apžiūrėti iš laivo su stikliniu dugnu.

Baia kadaise buvo SPA kurortas. Dėl netoliese esančių ugnikalnių romėnai suprato, kad šioje vietovėje gausu karštųjų versmių. Jie čia atvykdavo gydytis ir atsipalaiduoti. Deja, miestas buvo apleistas, o vėliau jį prarijo vanduo. Dabar jis guli įlankos dugne netoli Neapolio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius