-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 12 /13:03

Atšaukti skrydžiai į Kopenhagą, Stambulą, Vieną ir Sautendą

Atšaukti ketvirtadienį turėję įvykti skrydžiai iš Vilniaus į Kopenhagą, Stambulą, Vieną ir kai kurie skrydžiai į Londono Sautendą bei atgal.
SAS lėktuvas
Lėktuvas / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Susisiekimo ministerija siūlo nedelsiant stabdyti skrydžius iš Lietuvos į Italiją ir atgal, o jei bus būtina – ir į kitas šalis bei iš jų, BNS pranešė ministerijos atstovė.

„Ministerija pasiruošusi nedelsiant stabdyti skrydžius į Italiją ir atgal, o reikalui esant, ir iš kitų šalių. Galutinis veiksmas bus priimtas po Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos sprendimo“, – BNS sakė ministro patarėja Aldona Violeta Grinienė.

Kol kas vienintelė Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ skraidina iš Vilniaus į Romą (ketvirtadienį) ir Bergamą (penktadienį), iš Kauno – į Milaną (kovo 14 dieną), įmonės lėktuvas ketvirtadienį turėtų atskristi iš Bolonijos.

Italijos vyriausybei dėl naujojo koronaviruso plitimo patvirtinus griežtas karantino priemones visoje šalies teritorijoje, „Ryanair“ antradienį paskelbė nuo kovo 14-osios iki balandžio 8 dienos stabdanti visus tarptautinius skrydžius į Italiją, o Vengrijos pigių skrydžių „Wizz Air“ – nuo kovo 10 dienos iki balandžio 3 dienos.

Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį ryte sakė, kad bus imtasi sprendimų ir dėl tiesioginių skrydžių į Italiją.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

„Yra ribojami skrydžiai, likusi yra viena aviakompanija ir šiandien Vyriausybė irgi priims sprendimus, susijusius su tiesioginiu susisiekimu su Italija“, – Žinių radijui sakė S.Skvernelis.

Pačių oro bendrovių iniciatyva iš Lietuvos atšaukiama vis daugiau skrydžių. Ketvirtadienį neįvyks skrydžiai iš Vilniaus į Kopenhagą, Stambulą, Vieną ir kai kurie skrydžiai į Londono Sautendą bei atgal.

Lietuvos oro uostai teigia, kad tai yra oro linijų sprendimai, juos komentuoti turėtų pačios bendrovės.

„Kviečiame keleivius stebėti oro bendrovių bilietų pardavimo puslapius, kuriuose tikrai bus matomi visi planiniai skrydžių pakeitimai ar atšaukimai. Bet kokiu atveju visą informaciją, susijusią su skrydžių pakeitimais, bilietais, kompensavimu – savo keleiviams turi ir suteikia konkreti oro bendrovė, iš kurios buvo pirkti bilietai“, – BNS komentavo Lietuvos oro uostai.

Vilniaus ir Palangos oro uostų interneto svetainėje nurodoma, kad ketvirtadienį atšaukti bendrovės „Scandinavian Airlines“ (SAS) skrydžiai iš Vilniaus ir Palangos į Kopenhagą. SAS Antžeminio aptarnavimo vadovas Baltijos šalyse Tadas Smaliukas patikslino, kad atšaukta po vieną skrydį ketvirtadienio rytą, tačiau po pietų skrydžiai vyks.

„Yra atšauktas vienas skrydis iš Vilniaus į Kopenhagą ir vienas į Palangos į Kopenhagą, bet kitas skrydis šiandien iš Palangos ir kitas skrydis iš Vilniaus į Kopenhagą bus“, – BNS sakė jis.

Kodėl buvo atšaukti du skrydžiai, jis negalėjo patikslinti.

Ketvirtadienį neįvyks ir „Austrian Airlines“ skrydis į Vieną, „Turkish Airlines“ – į Stambulą, „Wizz Air“ – į Sautendą. Tačiau „Ryanair“ skrydis į Sautendą ketvirtadienį įvyks.

BNS žiniomis, „Turkish Airlines“ taip pat numatė atšaukti skrydžius iš Vilniaus į Stambulą kovo 25 dieną ir 31 dienomis, tačiau visi kiti numatyti jos skrydžiai turėtų vykti.

Oro linijų bendrovė „GetJet Airlines“ BNS pranešė, kad skrydžius į Italiją vykdo tik „TezTour“ ir „Novaturo“ užsakymu, kurie šį sezoną jau atšaukė visus skrydžius į Italiją.

Iš Kauno oro uosto atšauktų skrydžių kol kas nėra.

Pasaulyje kilus koronaviruso protrūkiui, nuolat atšaukiama dalis skrydžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius