-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čikaga jau šeštus metus iš eilės pelnė titulą, kurio nenorėtų nė vienas miestas

Čikaga jau šeštus metus iš eilės pelno miesto, kuriame gyvena daugiausia žiurkių visoje Amerikoje, titulą, praneša CNN.
Žiurkė Niujorke
Žiurkė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiam vėjuotajam JAV miestui „žiurkiškiausiojo“ titulą kasmet skiria Atlantoje įsikūrusi kenkėjų kontrolės tarnyba „Orkin“.

Įmonė kiekvienais metais reitinguoja JAV miestus pagal žiurkių gausą nuo rugsėjo 1 iki rugpjūčio 31 dienos. Į sąrašą iš viso įtraukta per 50 JAV miestų, kurių vieta sąraše kaskart atnaujinant duomenis vis keičiasi, tačiau Čikaga jau šeštus metus iš eilės neapleidžia pirmos pozicijos.

Toliau sąraše rikiuojasi Los Andželas, Niujorkas, Vašingtonas, San Franciskas, Detroitas, Filadelfija, Baltimorė, Denveris ir Mineapolis.

„Graužikai puikiai moka susirasti sau maisto ir pastogę. Gyvenamieji objektai yra ideali vieta graužikams, o apsigyvenę jie gana greitai dauginasi“, – sako bendrovės „Orkin“ entomologas Benas Hottelis.

Čikagos pastangos sumažinti miesto žiurkių populiaciją tęsiasi jau ne vienerius metus. „Karas su žiurkėmis“ paaštrėjo įvedus naują „žiurkių darbo grupę“ dar 2016 metais. Gyventojai netgi ėmė auginti daugiau kačių, kad nors kiek sumažintų žiurkių populiaciją.

Problemą paaštrino pandemija

Pasak „Orkin“ įmonės, per pandemiją įvesti valstybiniai įgaliojimai likti namuose ir uždaryti verslus paveikė ne tik žmones, bet ir graužikų elgesį.

„Uždarius verslus, maitinimo įstaigas, maisto sumažėjo ir graužikams, ypač tankiose komercinėse vietovėse. Tuo tarpu, kitos jurisdikcijos pranešė apie padidėjusį graužikų aktyvumą, ieškant naujų maisto šaltinių“, – nurodė JAV ligų kontrolės ir prevencijos centras.

Sumažėjus maisto atliekų, buvo pastebėta, kad žiurkės pradėjo elgtis neįprastai ir agresyviai, jos pradėjo aktyviau veržtis ir į gyventojų namus. Graužikų problema tapo tokia aktuali, kad JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centras išleido Graužikų kontrolės nurodymus, kaip nuo jų apsaugoti savo namus.

„Orkin“ įspėja, kad žiurkių aktyvumas ir toliau tik didės, mat graužikai ieškos šiltesnės pastogės artėjam šaltajam metų periodui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius