Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

G.Surplys: rekomendacija susilaikyti nuo nebūtinų kelionių vis dar galioja

Nors Lietuva švelnina karantino dėl COVID-19 sąlygas ir sudarė galimybę vykdyti skrydžius į keletą Europos miestų, vis dar rekomenduojama susilaikyti nuo nebūtinų kelionių, nurodo premjero patarėjas Giedrius Surplys.
Skrydžio bilietai
Skrydžio bilietai / 123RF.com nuotr.

„Kol kas vis dar galioja Užsienio reikalų ministerijos (URM) bendra rekomendacija susilaikyti nuo bet kokių nebūtinų kelionių. Jeigu jums išvykti vis dėlto reikia, būtina, rekomenduojame pasitikrinti kokia yra epidemiologinė ir keliavimo situacija toje šalyje, į kurią vykstate. Kad nebūtų taip, jog išvykti išvykote, o grįžti jau pakankamai sudėtinga“, – trečiadienį Vyriausybės spaudos konferencijos metu ragino G.Surplys.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Giedrius Surplys
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Giedrius Surplys

Informacijos apie keliones jis siūlė ieškoti URM svetainėje Keliauk.urm.lt.

Šiuo metu, pasak G.Surplio, galioja dvi skrydžių tvarkos, kai reguliariems skrydžiams leidimą su Vyriausybės pritarimu išduoda URM, arba nereguliariems, užsakomiesiems skrydžiams, kai leidimus jiems išduoda Lietuvos transporto saugos agentūra.

„Šiuo metu reguliarūs skrydžiai, reisiniai skrydžiai yra atnaujinti trimis kryptimis: Frankfurtas–Vilnius, Ryga–Vilnius ir Talinas–Vilnius. Svarstoma dar dėl Varšuvos, tačiau šiuo metu ta kryptis nėra atnaujinta. Vyriausybei URM yra pateikusi siūlymą dėl skrydžio į ir iš Oslo. Vėlgi tas sprendimas Vyriausybės lygiu turėtų būti priimtas artimiausiu metu“, – kalbėjo ministro pirmininko patarėjas.

Jis tikino, jog Vyriausybės išduoti skrydžių leidimai galioja ne bendrovėms, bet kryptims.

„Žmonės, kurie ketina grįžti į Lietuvą, turi labai akylai stebėti ir įvertinti galimybes grįžti, net jei pardavime mato esančių bilietų. Informaciją apie skrydžius, kuriems suteikti leidimai, galite rasti Vilniaus oro internetiniame puslapyje“, – teigė G.Surplys, pabrėždamas, kad susisiekimas oro keliais – vis dar išimtis.

Sugrįžti į Lietuvą taip pat galima keltu iš Vokietijos Kylio, Rostoko ir Travemiundės uostų, automobiliais – tik iš Estijos ar Latvijos.

Vengrijos pigių skrydžių bendrovė „Wizz Air“ šiuo metu parduoda bilietus iš Vilniaus į Londoną ir Dortmundą (Vokietija) – skrydžiai numatyti nuo penktadienio, rašo BNS.

Kelionių organizatorė „Kidy Tour“ praėjusią savaitę pardavinėjo bilietus savaitgalio užsakomiesiems skrydžiams iš Vilniaus į Oslą, Dubliną, Londoną bei atgal, nors neturėjo leidimo, o jo negavusi vėliau grąžino žmonėms pinigus.

Susitarus Baltijos šalių ministrams, šių šalių gyventojai, jeigu per pastarąsias 14 dienų nebuvo išvykę iš Lietuvos, Latvijos ar Estijos, laisvai gali keliauti į šias valstybes. Jiems negalioja reikalavimas privalomai izoliuotis 14 dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius