-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijoje atsivėrus restoranams, klientai suplūdo grįžti prie „įprasto gyvenimo“

Graikijoje restoranai ir kavinės pirmadienį vėl atvėrė savo terasas klientams po šešių mėnesių pertraukos, o klientai suplūdo pasimėgauti saule ir grįžti prie „įprasto gyvenimo“.
Graikijoje duris atvėrė kavinės ir restoranai su lauko terasomis
Graikijoje duris atvėrė kavinės ir restoranai su lauko terasomis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien jaučiuosi kaip vėl būdamas gyvas, tarsi prisikėlęs“, – juokavo Atėnų kavinės „Da Capo“ kavinės atmosferą pamėgęs pensininkas Andreasas Riminiotis.

„Prieš kavinėms užsidarant lapkritį, aš kiekvieną dieną čia užsukdavau išgerti kavos ir paplepėti su draugais. Tai buvo mano mėgstamiausias laiko praleidimo būdas, vaistas nuo visų negandų“, – kalbėjo pensininkas ir pridūrė sveikinantis galimybę grįžti į „įprastą gyvenimą“.

Restoranų ir kavinių veiklos atnaujinimas yra tuo džiugesnis, kad įvyko kitą dieną po stačiatikių Velykų.

Graikijoje įvairios ribojamosios priemonės, skirtos sustabdyti COVID-19 plitimą, įskaitant griežtą komendanto valandą, įsigaliojo nuo lapkričio mėnesio.

Trečioji pandemijos banga ypač smarkiai paveikė šalį, kur didžioji dalis iš 10 tūkst. dėl COVID-19 fiksuotų mirčių įvyko pastaraisiais mėnesiais.

Nebūtiniausių paslaugų ir prekių įmonės bei mokyklos vėl pradėjo veikti balandžio pradžioje.

Tai buvo mano mėgstamiausias laiko praleidimo būdas, vaistas nuo visų negandų.

Pirmadienį madingame sostinės Kolonaki rajone kavinių ir restoranų lauko terasos prisipildė klientų.

„Nedirbau šešis mėnesius“, – pasakojo padavėjas Yannis Karagiannakis, – Tuo metu tiesiog vaikščiojau ratais, buvau prislėgtas.“

Manoma, kad Graikijos restoranų sektoriuje dirba apie 330 tūkst. žmonių, o pirmadienį buvo leista atidaryti tik tas kavines ir restoranus, kurios gali pastatyti staliukus lauke.

„Dvidešimt procentų šių įmonių neturi lauko terasų“, – kalbėjo restoranų darbuotojų sąjungos prezidentas Yorgosas Kavvathasas.

Jis pridūrė, kad COVID-19 pandemijos privertė keliasdešimt įstaigų Atėnuose ir Salonikuose visai užsidaryti, o dar daugeliui žmonių gresia nedarbas.

Pirmadienį vėl atidaromos kavinės turi laikytis nustatytų taisyklių: ne daugiau kaip šeši žmonės prie staliuko, padavėjai turi dėvėti veido kaukes, o tyrimai jiems turi būti atliekami kartą per savaitę.

Šalyje vis dar galioja komendanto valanda, prasidedanti nuo 23 valandos.

Graikija, kurios ekonomika labai priklauso nuo turizmo, paspartino skiepijimą prieš vasaros sezoną, o vyresni nei 30 metų žmonės šiuo metu gali kreiptis dėl vakcinų.

10,8 mln. gyventojų turinčioje šalyje šiuo metu šalyje koronaviruso atvejų skaičius pasiekė apie 345 tūkst., iš viso mirė daugiau nei 10,4 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius