-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hurgadoje įkurtas miniatiūrų parkas, kuriame bus žymiausi Egipto objektai

Naujų pramogų ieškantys keliautojai jau netrukus per atostogas Egipto kurorte Hurgadoje galės apsilankyti naujoje vietoje – „Mini Egipto parke“. Kaip skelbia „Daily News Egypt“, miniatiūrų parke bus visi svarbiausi Egipto turistiniai objektai ir vietos – nuo Gizos piramidės ir Karnako šventyklos Luksore iki romėniško amfiteatro ir Montazah rūmų Aleksandrijoje.
Hurgadoje 2017 m. sausį bus atidarytas „Mini Egipto parkas“
Hurgadoje 2017 m. sausį bus atidarytas „Mini Egipto parkas“ / „Twitter“ nuotr.

Visa tai turistai galės rasti „Mini Egipto parke“. Pirmasis Egipte tokio tipo parkas įkurtas populiariame ir turistų mėgstamame kurorte Hurgadoje.

„Twitter“ nuotr./Hurgadoje atidarytas Mini Egipto parkas
„Twitter“ nuotr./„Mini Egipto parkas“

Jo įkūrėjai tikina į vieną vietą surinkę visus svarbiausius turistinius Egipto objektus, kad lankytojai nors čia galėtų išvysti visus šalies stebuklus. „Juk labai dažnai dėl laiko stokos ir didelių atstumų viename iš Egipto miestų atostogaujantys turistai neturi galimybių savo akimis išvysti realių objektų. Todėl dabar parke galės susipažinti bent jau su mažesnėmis jų kopijomis“, – sako „Mini Egipto parkas“ direktorius Wael Zakaria.

„Twitter“ nuotr./Hurgadoje atidarytas Mini Egipto parkas
„Twitter“ nuotr./Tarp miniatiūrų yra ir žymiosios piramidės

Dar viena savo misija jie laiko mažiau turistams žinomų Egipto objektų pristatymą – greta žymiųjų ir visiems bent jau nuotraukose matytų piramidžių, miniatiūrų parke bus ir atkurti ir tokie objektai kaip Kairo operos teatras, Šv. Katerinos vienuolynas, esantis Sinajuje, Nežinomo kareivio kapas – memorialas Aleksandrijoje.

Parkas kurtas septynerius metus. Tiesa, didžiąją dalį laiko užėmė objektų atrinkimas bei paties parko teritorijos planavimas.

„Miniatiūrų parkų pasaulyje yra ne vienas. Tačiau Egipte jis pirmasis. Tikimės, jog ši vieta padės pritraukti turistų, kurių mūsų šaliai, atsižvelgiant į pastarąjį sezoną, labai reikia“, – teigė „Egipto miniatiūrų parko“ atstovai.

Iš viso parke bus 55 miniatiūros iš Kairo, Aleksandrijos, Sinajaus, Luksoras, Asuano. Parke rasite Tahriro aikštę, Egipto muziejų, jau minėtą Kairo operą, Al-Sultan Hassan mečetę, „kabančią“ bažnyčią, Nacionalinę Aleksandrijos biblioteką, Montazah rūmus, Karnako šventyklą ir daug kt. objektų. 30 000 kv. m. teritorijoje bus ir mažytės Raudonosios jūros, Sueco kanalo, Viduržemio jūros ir Nasser ežero kopijos.

Oficialus parko atidarymas numatytas 2017 metų sausį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius