-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspėjimas keliautojams: kai kuriuose Europos oro uostuose – ir 4 valandų eilės

Oro linijos Europoje šiomis dienomis buvo priverstos atidėti tūkstančius skrydžių. Darbą yra žymiai apsunkinęs darbuotojų trūkumas populiariuose atostogautojų oro uostuose, rašo „The Guardian“.
Eilės Milano oro uoste
Eilės Milano oro uoste / „Scanpix“ nuotr.

Didžiausia Europos oro linijų asociacija įspėjo, kad keliautojams kai kuriuose miestuose prie pasienio kontrolės tenka laukti ir keturias valandas. Tarp tokių vietų – oro uostai Madride, Maljorkoje, Lisabonoje, Lione, Paryžiuje-Orli, Milane, Briuselyje, pranešė „Airlines for Europe“.

Anot organizacijos, dėl tokių nepatogumų kaltas pasų patikros darbuotojų trūkumas. Po teroro aktų Paryžiuje ir Briuselyje Europoje yra sustiprinta pasienio kontrolė, o vasarą žymiai padaugėjus keleivių, esami darbuotojai vos spėja tvarkytis.

„Airlines for Europe“ paragino ES valstybes skirti daugiau darbuotojų oro uostams, kad jie užtikrintų greitesnę keleivių asmens dokumentų patikrą.

„Kai kuriuose oro uostuose skrydžių atidėjimas padidėjo 300 proc., palyginti su praėjusiais metais – valstybės narės turi dėl to prisiimti atsakomybę“, – rašoma asociacijos pranešime.

Pagal naujus reikalavimus, keleivių duomenys turi būti patikrinti keliose duomenų bazėse, tokiose kaip Šengeno informacinėje sistema, Interpolo pavogtų ir pamestų dokumentų bazė.

Keliautojai raginami atsižvelgti į tai ir pasikonsultuoti su savo oro linijomis, ar jiems į oro uostą nevertėtų atvykti anksčiau. Taip pat turėti omenyje, kad atskridus į tokius oro uostus iš jų išvykti gali prireikti daugiau laiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius