-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 10 /16:22

Izraelis užsidaro: visi atvykstantieji turės 14 dienų karantinuotis, atšaukiami skrydžiai

Pirmadienio vakare paskelbta, kad visi į Izraelį atvykstantys žmonės turės 14-ai dienų užsidaryti į saviizoliaciją namuose, nepaisant to, iš kurios šalies jie atvyktų. Dėl paskelbtų naujų priemonių Lietuvos Respublikos ambasada Izraelyje rekomenduoja šiuo metu susilaikyti nuo kelionių į Izraelį.
Jeruzalė
Jeruzalė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Reikės karantinuotis

Plintant naujajam koronavirusui, Izraelis taikys dviejų savaičių karantiną visiems į šalį atvykstantiems žmonėms, pirmadienį pareiškė šalies premjeras Benjaminas Netanyahu. Iš viso šalyje COVID-19 užsikrėtę apie 50 žmonių.

„Po sudėtingų diskusijų priėmėme sprendimą: visi atvykstantieji iš užsienio į Izraelį bus izoliuoti 14 dienų“, – pareiškė premjeras per vaizdo transliaciją savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

Namo grįžtantys Izraelio piliečiai privalės iškart patys izoliuotis. Užsieniečiai privalės įrodyti turintys saugią vietą, kur galės dvi savaites praleisti saviizoliacijoje. Jeigu to padaryti negalės – nebus įleisti į šalį, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija. Kitų šalių piliečiams ši sąlyga įsigalios nuo ketvirtadienio, kovo 12 d., 20 val. (Izraelio ir Lietuvos laiku).

Lietuvos Respublikos ambasada Izraelyje komentare 15min atkreipė dėmesį, kad viešojo apgyvendinimo įstaigose (viešbučiuose ir pan.) namų karantino atlikti negalima.

Kaip gauti leidimą?

Asmenys, turintys galimybę izoliuotis namuose Izraelyje, privalo ne vėliau nei likus penkioms darbo dienoms iki planuojamos kelionės elektroniniu paštu nusiųsti Izraelio Valstybės ambasadai savo rezidavimo valstybėje užpildytą pareiškimą/deklaraciją dėl privalomo 14 d. karantino, nurodant buvimo Izraelyje laiką ir adresą bei dar iki išvykimo iš Lietuvos sulaukti iš Izraelio atstovybės atsakymo, tai yra -raštiško patvirtinimo, kad jo dokumentai priimti.

Užsieniečiai, negalintys pateikti privalomo namų karantino įrodymų, į šalį nebus įleisti. Įsakymas galios bent iki 2020 metų kovo 26 dienos.

Apribojimai jau esantiems turistams

„Turistai, kurie jau yra Izraelyje arba atvyksiantys iki kovo 12 dienos 20 val., gali tęsti savo keliones, laikydamiesi tam tikrų taisyklių. Pavyzdžiui, pasirodžius pirmiesiems kvėpavimo takų ligos požymiams, turistas privalo skambinti greitosios pagalbos telefonu 101“, – nurodė Izraelio Turizmo ministerija.

Iki išvykimo jie privalo laikytis šių taisyklių, informuoja Izraelio ambasada Lietuvoje:

  • Pasireiškus simptomams, jie nedelsdami turi paskambinti Magen David Adom (Izraelio nacionalinei medicinos pagalbos tarnybai, telefonu 101);
  • Laikytis higienos;
  • Kiek įmanoma vengti didelių minių;
  • Dokumentuoti jų kelionių Izraelyje eigą;
  • Atminkite, kad nebus galima išvykti į kaimynines šalis ir tuomet grįžti į Izraelį;

Atšaukiami skrydžiai

Savaitgalį Izraelis uždarė sausumos sieną su Egiptu, kuriame nuo koronaviruso mirė vienas turistas, o daugiau nei 50 – užsikrėtę. Izraelis taip pat apribojo patekimą į šalį iš Jordanijos.

Oro linijos „Wizz Air“, „airBaltic“ pranešė atšaukiantys skrydžius į šalį. „Pradėjus taikyti karantiną plačiau, susisiekimas su Izraeliu ir kelionių sąlygos gali pablogėti, ir turistams teks ilgiau laukti išskraidinimo oro uoste“, – perspėjo Lietuvos Respublikos ambasada Izraelyje.

„Wizz Air“ nuotr./„Wizz Air“
„Wizz Air“ nuotr./„Wizz Air“

Nacionalinis oro vežėjas „El Al“ paragino visus užsienyje esančius šalies piliečius nedelsiant grįžti namo, nes artimiausiomis dienomis jis pradės atšaukinėti skrydžius.

Kitos oro linijos taip pat yra sumažinusios ar visai atšaukusios skrydžius į Izraelį po to, kai šalis paskelbė apribojimus keliautojams iš 5 Europos Sąjungos šalių. Kadangi apribojimai ir saviizoliacijos reikalavimas dabar paskelbtas atvykstantiems iš visų šalių, tikėtina, kad skrydžių atšaukimai pasipils vieni po kitų.

Paprastai dešimtys tūkstančių keliautojų į Izraelį vyksta prasidedant žydų šventėms, taip pat krikščionys vyksta Velykoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius