-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 27 /19:30

JK atsiras karantino viešbučiai atvykstantiems iš 30 šalių: bus privalu juose izoliuotis ir už tai susimokėti

Jungtinė Karalystė paskelbė apie dar griežtesnes koronaviruso valdymo priemones. Atvykstantieji iš didžiausios rizikos šalių privalės izoliuotis tam numatytuose viešbučiuose. Už 10 dienų gyvenimą juose keliautojai turės patys ir susimokėti. Britų žiniasklaida skelbia, kad vienam asmeniui tai gali kainuoti apie pusantro tūkstančio svarų sterlingų (1,7 tūkst. Eur).
Dalis į JK atvykstančių privalės izoliuotis karantino viešbučiuose ir už tai susimokėti
Dalis į JK atvykstančių privalės izoliuotis karantino viešbučiuose ir už tai susimokėti / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Britų valdžia ieško būdų, kaip apsaugoti šalį nuo mutavusio COVID-19 viruso atmainų, kurios plisti pradėjo iš Pietų Afrikos Respublikos ir Brazilijos. Dėl to buvo atsigręžta ir į Australijos patirtį, kuri leido šiai šaliai suvaldyti viruso plitimą, – karantino viešbučius.

Australijos valdžia iš pradžių pati padengė apsistojimo karantino viešbutyje išlaidas, tačiau nuo liepos mėnesio tą turi padaryti jau patys atvykėliai. 2 savaitės karantino viešbutyje kainuoja fiksuotą sumą – 3 tūkst. Australijos dolerių (1,9 tūkst. Eur).

JK valdžia, britų žiniasklaidos žiniomis, nusprendė, kad atvykstantieji nuo pat pradžių už saviizoliaciją viešbučiuose susimokės patys. „The Telegraph“ skelbia, kad 10 d. gyvenimas viešbutyje, maistas ir privati apsauga kainuotų iki 1,5 tūkst. svarų sterlingų (1,7 tūkst. Eur).

Atvykusieji į viešbučius būtų nugabenti specialiu transportu.

Apsigyventi karantino viešbučiuose bus privalu atvykstantiems iš 30 šalių, kuriose plinta naujos COVID-19 mutacijos, trečiadienį paskelbė premjeras Borisas Johnsonas. Daugiausia tai – Afrikos, Pietų Amerikos valstybės. Į sąrašą įtraukta ir Europos šalis – Portugalija.

Vidaus reikalų ministrė Priti Patel, kuri informavo, kad visa tvarka dėl karantino viešbučių bus pristatyta kitą savaitę.

Apsigyventi karantino viešbučiuose bus privalu atvykstantiems iš 22 šalių, kuriose plinta naujos COVID-19 mutacijos.

JK pilietybės neturintiems asmenims jau draudžiama įvažiuoti iš tam tikrų pandemijos smarkiai paveiktų šalių, įskaitant Pietų Afrikos Respubliką, Portugaliją, Žaliąjį Kyšulį ir Pietų Amerikos valstybes, aptikus dvi naujas koronaviruso atmainas Brazilijoje ir Pietų Afrikoje.

JK premjeras pabrėžė, kad britams yra draudžiama palikti namus ar išvykti į užsienį laisvalaikio tikslais. „Mes tai užtikrinsime jūrų ir oro uostuose, klausdami žmonių, kodėl jie išvyksta, ir nurodydami grįžti namo, jeigu jie neturi svarios priežasties keliauti“, – trečiadienį sakė B.Johnsonas.

P.Patel teigimu, išvykstantys iš šalies žmonės turės raštu pateikti savo kelionės priežastį. Vykimas atostogų nebus laikomas pakankamai svaria priežastimi.

„Mes taip pat uždraudėme keliones iš 22 valstybių, kuriose yra COVID-19 atmainų pavojus, įskaitant Pietų Afriką, Portugaliją ir Pietų Amerikos šalis.

Tam, kad sumažintume iš šių šalių namo grįžtančių JK piliečių ir gyventojų keliamą riziką, galiu pranešti, kad iš tų, kurių negalėsime neįsileisti, bus reikalaujama 10-iai dienų be jokių išimčių izoliuotis Vyriausybės paskirtoje vietoje, tokioje kaip viešbučiai“, – pranešė JK premjeras.

Aviacijos atstovai yra įspėję, kad privalomi karantino viešbučiai taptų katastrofa šiam sektoriui. Tuo tarpu apklausos rodo, kad net 87 proc. gyventojų pritaria laikinų karantino viešbučių sistemai, rašo „The Telegraph“.

Zumapress/Scanpix nuotr./Kelionės
Zumapress/Scanpix nuotr./Kelionės

Laikraštis „The Times“ pranešė, kad vyriausybėje nuomonės išsiskyrė: dalis ministrų pasisako už ribotą karantino režimą, o kiti – už bendrą politiką, pagal kurią iš visų šalių atvykstantiems keleiviams tektų izoliuotis viešbučiuose.

Pagrindinės opozicinės Leiboristų partijos atstovas vidaus reikalams Nickas Thomasas-Symondsas apkaltino vyriausybę nesugebėjimu pasimokyti iš praeities klaidų, susijusių su Britanijos sienų apsauga pandemijos metu.

Dabar visi atvykstantys į JK prieš kelionę privalo pasidaryti COVID-19 testą ir gauti neigiamą atsakymą. Atvykus vis tiek privalu 10 dienų izoliuotis toje pačioje vietoje. Saviizoliaciją galima sutrumpinti pakartojus testą po 5 dienų ir gavus neigiamą atsakymą.

Dabar galiojančios tvarkos dėl saviizoliacijos pažeidėjams gresia baudos nuo 200 iki 6 400 svarų sterlingų. Tačiau ekspertai yra išreiškę nerimą, kad savanoriška izoliacija gali būti nepakankama – šalyje reikėtų įvesti privalomą ir valdžios kontroliuojamą.

Nuo pandemijos pradžios Jungtinėje Karalystėje mirė daugiau kaip 100 tūkst. žmonių, kuriems testais buvo patvirtintas užsikrėtimas koronavirusu, rodo antradienį paskelbti oficialūs duomenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius