-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kryptis savaitgaliui su atžalomis – kaimyninė Estija: nuotykių parkai ir edukaciniai muziejai

Tam, kad kelionė su vaikais būtų įsimintina ir paliktų gerų įspūdžių tiek tėvams, tiek atžaloms, nebūtina keliauti ilgam ir toli. Geriausias to įrodymas – kaimyninės Estijos sostinė Talinas. Viename mieste, kuris, beje, yra daugiau nei dukart mažesnis nei Vilnius, galima linksmai praleisti laiką nuotykių parkuose bei sužinoti naujų dalykų specialiai vaikų edukacijai skirtuose muziejuose, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Talinas, Estija
Talinas, Estija / pixabay.com nuotr.
Temos: 2 Estija Kelionės

Pažinimui ir žaidimams – Talino muziejai

Talinas garsėja ne vien į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktu senamiesčiu, kuris laikomas vienu geriausiai išlikusių viduramžių miestų Europoje, bet ir įvairaus amžiaus vaikams tinkamomis edukacinėmis pramogomis. Vienas įspūdingiausių muziejų Estijos sostinėje yra Talino jūrų muziejus, kurį aplankyti yra privalu.

Pirmiausia, autentikos šiai vietai suteikia vieta – jis įsikūręs tikrame hidroplanų angare. Be to, jo niekaip nesumaišysi su mums įprastu Lietuvos jūrų muziejumi, kadangi ten didelis dėmesys skiriamas ne florai ar faunai (tiesą pasakius, muziejuje yra vos keli akvariumai su karpiais), o supažindinimui su laivyba, jos istorija ir dabartimi. Čia galima rasti kelis šimtų įdomių eksponatų, pavyzdžiui, hidroplaną „Short 184“, tikrą povandeninį laivą „Lembit“, seniausio Estijoje rasto laivo liekanas, kurių šiai dienai neįmanoma rasti niekur kitur.

Vaikams neišdildomą įspūdį palieka PROTO stebuklingų išradimų šalis. Muziejus, įkurtas buvusioje slaptoje povandeninių laivų gamykloje „Noblessner“, atgaivina Žiulio Verno eros atmosferą, pasiūlydamas išbandyti daugybę to amžiaus simboliais tapusių išradimų. Jei kada nors bandėte įsivaizduoti, ką reiškia vairuoti pirmąją pasaulyje mašiną, lokomotyvą ar oro balioną, savo spėjimus galėsite patikrinti gyvai PROTO muziejuje. Be to, virtualioje realybėje jūsų atžalos (ir jūs patys) galėsite pavairuoti lenktyninį automobilį, varomą garo varikliu. Vienareikšmiškai – šis muziejus siūlo unikalią patirtį visai šeimai, o mažosioms atžaloms tai gali būti vartai į įspūdžių kupiną išradimų pasaulį.

Kita vieta, kuri turėtų atsidurti sąraše vietų, kurias būtina aplankyti keliaujant į Taliną su vaikais, yra Estijos policijos muziejus. Tai teminis parkas visai šeimai, kuriame savarankiškai, taip pat žaidimo forma galima susipažinti su policijos darbu. Muziejuje vaikai noriai išbando savo reakcijos greitį prie automobilio vairo, policijos įrangą. Kita populiari atrakcija – paimti pirštų antspaudus, įsijaučiant į specialiojo padalinio pareigūno vietą. Beje, šiame muziejuje galite pasijusti lyg Lietuvoje, kadangi į mobilųjį įrenginį atsisiuntus specialią programėlę, galėsite naudotis elektroniniu gidu lietuvių kalba.

Įvairiapusiškoms pramogoms

Atostogos ne veltui yra atostogos – jų metu vaikams norisi ir pailsėti, o kartu ir linksmai papramogauti. Tam skirtų vietų Taline yra apstu. Viena populiariausių – sostinėje įsikūręs „Atlantis H20“ vandens parkas. Ten galima rasti įvairių baseinų, aštuonias čiuožyklas (ilgiausia iš jų – net 120 m ilgio) ir kitų vandens pramogų. Mažiausiems parko lankytojams skirta atskira žaidimų aikštelė su dviem mažesnėmis čiuožyklomis, laipiojimo zona ir 20 cm gylio baseinu. Taip pat vandens parke galima rasti bangų baseiną ir viduje tekančią upę.

Didžiausias regione pramogų centras „Super Skypark“ yra tikras rojus mažiems ir dideliems batutų gerbėjams. Sakoma, kad jiems skiriamas plotas čia – didžiausias Europoje, tačiau tai toli gražu ne vienintelė pramoga šiame pramogų centre. 7D kino teatras, „SkyLab“ mini mokslo centras, apžvalgos ratas ant stogo „Skywheel of Tallinn“ – visa tai galima rasti vos po vienu stogu, o pramogų užtektinai visai dienai. Išalkus ar ištroškus rasite ne vieną kavinę, atitinkančią tiek savo, tiek vaikų skonį.

Smagi pramoga vaikams Taline yra mažiausiame pasaulyje eismo miestelyje. Taip, perskaitėte gerai. Ši vieta siūlo išbandyti miniatiūrinę tikrojo eismo versiją, kurioje vaikai gali vairuoti elektromobilius, dalyvauti simuliaciniame eisme (kuriame funkcionalūs šviesoforai, teisingai vairuoti padedantys kelio ženklai ir kt.) ir kartu pramogauti.

Ką žinoti prieš skrydį?

Skrydžius iš Vilniaus oro uosto į Taliną siūlo avialinijų bendrovė „airBaltic“.

123RF.com nuotr./Lėktuvas
123RF.com nuotr./Lėktuvas

Pasiskiepijusiems ar persirgusiems asmenims vykstant į Estiją ir grįžus iš jos nereikia turėti neigiamo COVID-19 testo rezultato ir saviizoliuotis. Visgi prieš kelionę į Taliną nepamirškite užpildyti keleivio formą čia.

Situacijai dėl naujų COVID atmainų plitimo ir atvejų dažnėjimo sparčiai kintant, apie kelionės sąlygas verta pasidomėti prieš pat skrydį. Detalesnę informaciją apie vykimą į Estiją ir grįžimą iš jos galite sužinoti specialiame polapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius