-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai be vizos galės vykti dar į vieną šalį

Nuo vasario 1-osios lietuviams bus paprasčiau aplankyti Uzbekiją – mūsų šalis pateko tarp 45 valstybių, kurių piliečiams netrukus bus leidžiama Uzbekijoje be vizos prabūti 30 dienų.
Uzbekija
Uzbekija / Vida Press nuotr.

Iki šiol lietuviams reikėjo gauti vizą (tą padaryti galima ir internetu) už 20 JAV dolerių. Išimtis – 5 dienų bevizis tranzito laikotarpis, kai yra turimas bilietas į trečiąją šalį.

Nuo 2019-ųjų vasario 1 d. lietuviams vizos nebereikės. Be jos šalyje bus galima išbūti 30 dienų.

Uzbekija skelbia, kad taip norima skatinti turizmą. Tam žengtas dar vienas žingsnis – priimtas naujas teisės aktas dėl viešbučių. Jame skelbiama, kad viešbučiai turi pasiūlyti nakvynę nepaisant žmogaus gyvenamosios vietos, pilietybės, santuokinės padėties. Anksčiau šalyje nebūdavo leidžiama kartu apsigyventi nesusituokusiai porai.

Po to, kai buvo įvesta elektroninės vizos sistema, lankytojų šioje Centrinės Azijos šalyje padaugėjo dvigubai – nuo 2,6 mln. 2017 m. iki 5,3 mln. 2018 m. Tikimasi, kad bevizis režimas šį skaičių dar gerokai išaugins.

Gruodį buvo paskelbtas naujausias pasų reitingas, kuriame valstybės išrikiuojamos atsižvelgiant į tai, kiek šalių jų piliečiai gali aplankyti be vizos. Jame Lietuva kartu su Lenkija ir Latvija bei dar keturiomis valstybėmis yra septintoje šio reitingo šalių grupėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius