-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maljorka jau kenčia nuo turistų: chaosas ir baudos iki 600 tūkst. Eur

Savaitgalį kurortinę Ispanijos salą užplūdo turistai, daugiausiai – iš Vokietijos. Pirmą kartą per keturis mėnesius nuo to, kai buvo paskelbti apribojimai dėl koronaviruso pandemijos, jie pasipylė į gatves ieškodami pramogų.
Maljorka po karantino
Maljorka po karantino / Imago/Scanpix nuotr.

Vietos gyventojams turistai – pajamų šaltinis. Tačiau dabar – ir didelis galvos skausmas. Nuo alkoholio apsvaigusiems poilsiautojams visai nė motais prašymai laikytis atstumo tarpusavyje – jie nori apsikabinti pardavėją, nori intymiai paflirtuoti su nepažįstamaisiais. „Chaosas, – rašo vietos laikraštis „Última Hora“, – Savaitgalį čia buvo nekontroliuojama.“

Vietos spauda rašo, kad atvykę vokiečiai patys rengė siautulingus vakarėlius. S'Arenal paplūdimyje netoli sostinės Palmos jie ilgai šėlo, o policija vis nepasirodė. Vietos gyventojai su nerimu stebėjo, kaip paplūdimio ruože, kurį vokiečiai vadina „Ballermann“, jie nekontroliuojami linksminosi.

VIDEO: Fiesta en Punta Ballena sin respetar las medidas sanitarias

„Žinoma, kad esame išsigandę. Vokiečiai lyg gyvena kitame pasaulyje“, – Vokietijos naujienų agentūrai DPA sakė S'Arenal gyventojas. Kiti vietiniai liejo tiek kritiką, tiek pyktį ant atvykėlių, kurie nesilaiko rekomendacijų dėl saugumo.

„Elgiasi taip, tarsi niekas niekada nebūtų girdėjęs apie koronaviruso pandemiją“, – vokiečių šėliojimus apibūdino leidinys „Mallorca Zeitung“. Atostogautojai nesilaiko atstumo, beveik nė vienas jų nedėvi kaukių – tik keli jas užsidėjo vien tam, kad pasijuoktų.

Maljorkoje siaučia ne tik vokiečiai, bet ir britai, kurių dauguma važiuoja į Magalufą. Jie ten taip šėlo, kad net šoko ant automobilių, pridarė materialinės žalos. Keli asmenys buvo sulaikyti.

Dėl britų nepaklusnumo Ispanijos vyriausybė praėjusią savaitę paskelbė, kad uždaro dalį priėjimų į paplūdimius dėl to, kad atvykę britai sukėlė tikrą sumaištį – jie nesilaiko saugaus atstumo ir tiesiog užtvindė populiarių kurortų paplūdimius.

Problemų Maljorkoje kelia ne tik patys poilsiautojai, bet ir iš jų pasipelnyti norintys vietos verslai, kuriems šie metai, ilga laiką praradus turistus, yra itin sunkūs. Vietos valdžia, siekdama juos sukontroliuoti, net padidino baudas. Pavyzdžiui, renginių organizatoriams, kurie nesilaikys antipandeminių įstatymų, gresia baudos iki 600 tūkst. eurų.

Nuo pirmadienio, liepos 13 d., visiems asmenims Maljorkoje privalu ir dėvėti kaukes, kitaip gresia iki 100 Eur baudos. Jas reikės dėvėti net ir baruose ir restoranuose, nusiimti galima tik geriant ar valgant. Su kauke nereikės būti paplūdimiuose ar sportuojant.

Maljorka „neturi virsti antru Išgliu“

Spaudos konferencijoje Berlyne sveikatos apsaugos ministras Jensas Spahnas sakė suprantantis, kad žmonės nori atsipalaiduoti per atostogas, bet pridūrė, kad jie nepaisydami apsaugos priemonių rizikuoja nubraukti visą pažangą, padarytą kovojant su mirtinai pavojingu virusu.

„Vaizdai iš Maljorkos, kuriuos matėme šį savaitgalį, man kelia nerimą“, – sakė J.Spahnas.

Situacijos, kai žmonės švęsdami ir vartodami alkoholį nesilaiko rekomenduojamo 1,5 m atstumo, geria iš to paties butelio, glėbesčiuojasi ir siekia artumo, „žinoma, didina riziką“, sakė ministras.

„Nenoriu uždrausti linksmintis, bet dabar tam ne laikas“, – pridūrė jis.

J.Spahnas perspėjo, kad Maljorka „neturi virsti antru Išgliu“, paminėdamas Austrijos slidinėjimo kurortą, tapusį COVID-19 židiniu ir prisidėjusį prie pandemijos plitimo Europoje.

Prisiminkite, kaip vakarėliai Maljorkoje atrodė prieš pandemiją:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius