-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokesčiai turistams gali atsirūgti: Maljorka ir Ibisa jau baiminasi krizės

Viešbučių savininkai Maljorkoje ir Ibisoje kreipėsi į Balearų salų vyriausybę atsisakyti turistams skirto „pagalvės“ mokesčio. Jie tvirtina, kad papildomas mokestis yra rimta grėsmė turistinei salų ateičiai, rašo „The Daily Mail“.
Ibisa
Ibisa / 123rf.com nuotr.

Šiemet turistinis sezonas Balearų salose prasidės šešiomis savaitėmis vėliau. Tą lėmė keli veiksniai – tai, kad Velykos šiemet bus balandžio antroje pusėje, drastiškai sumažėjęs britų turistų skaičius, nerimas dėl „Brexit“ ir augantis Turkijos bei Egipto populiarumas.

Trys didžiausios viešbučių asociacijos Balearų salose prašo, kad būtų nedelsiant atsisakyta mokesčio turistams, kuris buvo įvestas 2016 m., o 2018 – padvigubintas. Atostogautojai už naktį Maljorkoje, Menorkoje ar Ibisoje turi sumokėti nuo 2 iki 5 eurų „pagalvės“ mokestį.

„Šie sprendimai negalėjo būti labiau netinkami, turint omenyje nežinomybę sektoriuje“, – teigė trijų asociacijų (FEHM, FEHIF, Ashome) atstovas.

Jis tikino, kad viešbučiai nuo pat 2016 m. perspėjo, kad turistų mokestis pakenks saloms, ir dabar tai galima jau matyti.

Vieni svarbiausių klientų Balearų saloms yra poilsiautojai iš Jungtinės Karalystės. 2018 m. nuo sausio iki lapkričio visose salose jų srautas sumažėjo 1,5 proc, o Menorkoje – net 10 proc. Asociacijų teigimu, 2019-iesiems prognozuojamas dar didesnis britų keliautojų sumažėjimas.

Balearų salų populiarumui pakenkė ir sparčiai augantis Turkijos bei Egipto populiarumas – šiose šalyse lankytojų augimas skaičiuojamas dešimtimis procentų.

Galiausiai, kadangi šiemet ir turizmo sezonas dėl vėlyvų Velykų prasidės tik balandžio antroje pusėje, o ne kovą, asociacijos tikina, kad būtina stengtis pritraukti daugiau turistų.

Asociacijos tikina, kad nelogiškas yra pats mokesčio būtinybės pagrindimas. Jis įvestas esą norint atstatyti tą žalą salų ekosistemai, kurią padaro keliautojai. „Tačiau tie projektai, kurie yra finansuojami iš surinktų pinigų, neturi nieko bendro su turizmu ar aplinkosauga“, – tikina asociacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius