Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nauja atostogų Europoje vieta – buvusios Jugoslavijos karinėje bazėje

Buvusios Jugoslavijos kariuomenės karinė bazė pamažu virsta vienu prabangiausių kurortų Europoje. Šią vasarą Juodkalnijoje ketinama atidaryti 700 mln. Eur kainavusį „Portonovi“ kurortinį miestelį.
„Portonovi“ projektas Juodkalnijoje
„Portonovi“ projektas Juodkalnijoje / „Portonovi“ nuotr.

Adrijos jūros pakrantėje, netoli nuostabiosios Kotoro įlankos, po devynerių metų darbų duris atvers itin prabangus kurortas – pirmasis „One&Only“ viešbutis Europoje ir atskiri išskirtinės prabangos būstų kvartalai. Pirmieji svečiai bus priimami jau rugpjūčio mėnesį.

„Tikslas – sukurti tikrą bendruomenę, susitikimo vietą panašiai mąstantiems žmonėms“, – teigė Adrijana Husic iš projektą vykdančios Azerbaidžano bendrovės „Azmont“. Iš viso tai bus septynių kvartalų kompleksas.

„Portonovi“ bus įrengti 238 prabangūs būstai, pro jų langus matysis Marinos aikštė, palmėmis nusagstyta promenada, bus įrengti aukštos klasės restoranai ir parduotuvės.

Statomi būstų bus skirtingos stilistikos. Dalis namų bus modernūs, neperkrauti detalėmis, siūlantys fantastiškus vaizdus pro langus į kalnus ir įlanką. Kiti bus Viduržemio jūros regiono kaimelių stiliaus – vyraus pastelinės spalvos, terakotiniai stogai, visi namai ratu sups vidinį kiemą su baseinu ir palmėmis.

Pirmasis Europos „One&Only“ turės spa, keletą lauko baseinų, paplūdimys bus nuklotas importuotu smėliu (Kotoro įlankos pakrantė yra akmenuota). Kiekviename iš 113 kambarių bus įrengtas židinys – tai aliuzija į Ugnies žeme vadinamą Azerbaidžaną. Svečiai galės įsikurti ir vilose, kiekviena jų turės savo molą į jūrą ir asmeninį baseiną. Vilos bus statomos ir palei kalnus, taip pat bus įrengtas teniso klubas.

Pagrindinėje gatvėje, jungiančioje prieplauką ir viešbutį, svečiai galės pietauti moderniame bistro, pasivaikščioti palei palmių, spygliuočių ir kiparisų eiles. Rekonstruojama ir čia stovinti Sveta Nedeljos bažnyčia.

„Portonovi“ – vos už valandos kelio automobiliu nuo Kroatijos miesto Dubrovniko. Tikimasi, kad šis projektas padės pristatyti Juodkalniją kaip patrauklią prabangių atostogų vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius