Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palydovo nuotraukose – kaip pasikeitė Venecijos kanalai

Europos Kosmoso agentūra paskelbė dvi palydovo darytas nuotraukas, kaip pasikeitė turistų traukos centras Venecija. 
Palydovo nuotraukose – kaip pasikeitė Venecijos kanalai
Palydovo nuotraukose – kaip pasikeitė Venecijos kanalai / Europos Kosmoso agentūros nuotr.

Viena nuotrauka daryta 2019 m. balandžio 19 d., kita – 2020 m. balandžio 13 d. Tik metai, tačiau skirtumas matomas akivaizdus – Venecijos kanaluose smarkiai sumažėjo valčių skaičius. Šiame Italijos mieste, kaip ir likusioje Italijoje, galioja griežtos karantino priemonės.

Šiaurės Italijoje esanti Venecija greitai pajuto koronaviruso COVID-19 įtaką. Netoli židiniu tapusio Milano esantis turistų numylėtas miestas greitai užsivėrė lankytojams, buvo atšaukta dalis Venecijos karnavalo. Kovo 8 d. visoje šalyje paskelbtas karantinas, ir Venecija, paprastai perpildyta žmonėmis, tapo beveik tuščia.

Europos Kosmoso agentūra Veneciją nufotografavo praėjusių metų balandį, nuotrauką pakartojo praėjusią savaitę. Jose matyti, kokią įtaką žymiesiems miesto kanalams turi karantinas.

Ne, delfinų juose nepamatysite, tačiau skirtumas akivaizdus. Praėjusiais metais Didžiajame ir Giudecca kanaluose buvo gausu didesnių laivelių ir valčių, kurie net buvo matomi iš kosmoso. Šiemet jų gerokai mažiau. Lagūna toliau nuo miesto šiemet atrodo tamsesnės spalvos.

Nuotraukos darytos Europos Kosmoso agentūros „Sentinel-2“ palydovu, kuris yra Europos Komisijos „Copernicus“ programos dalis. Šios programos tikslas – stebėti Žemę ir pokyčius aplinkai.

Kad karantinas daro poveikį aplinkai, pastebi ir Venecijos gyventojai. Skelbtos žinios apie esą gulbes ir delfinus juose pasirodė netiesa, tačiau kas tiesa – vanduo išties čia tapo skaidresnis.

Tiesa, aiškinama, kad tai dar nėra vandens kokybės pagerėjimas – tam reikia daugiau laiko. Tiesiog valtys ir laiveliai nebedrumsčia vandens, tad visos nuosėdos nusėda ant dugno. Tuomet gyventojai kanaluose net gali pamatyti žuvis.

Italijoje užkrėstųjų COVID-19 skaičius yra vienas didžiausių pasaulyje - daugiau nei 175 tūkst. žmonių. Dėl COVID-19 Italijoje mirę daugiau nei 23 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius