-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaukų persodinimas – Stambulo populiarumo priežastis: lankytojų daugiau nei prieš pandemiją

Į Stambulą atvykstančių turistų skaičius, palyginti su praėjusiais metais, išaugo daugiau nei dvigubai ir atsigavo po COVID-19 sukelto nuosmukio, rašoma „Euronews“.
Stambulas ir savo šukuosena susirūpinęs vyras
Stambulas ir savo šukuosena susirūpinęs vyras / 123RF.com nuotr.

Į didžiausią Turkijos miestą ir trečią pagal dydį Artimųjų Rytų miestą atvykstančių užsieniečių skaičius viršijo iki pandemijos buvusį lygį, todėl tai lėmė labai lauktą Turkijos ekonomikos atsigavimą.

123RF.com nuotr. / Stambulas
123RF.com nuotr. / Stambulas

Atvykstančiųjų į Stambulą skaičius padvigubėjo

Stambulas jau seniai traukia tarptautines minias dėl savo kultūros, meno ir istorijos, o prieš pandemiją atvykstančiųjų iš užsienio skaičius sparčiai augo, nes užsieniečiai vis dažniau atvykdavo apsipirkti, pailsėti ir gydytis.

2020 m. lankytojų skaičius gerokai sumažėjo, tačiau dabar jis yra didesnis nei prieš pandemiją, 2019 m.

Remiantis Stambulo kultūros ir turizmo direkcijos duomenimis, turistų iš Europos ir JAV skaičius Stambule birželio mėnesį išaugo beveik 115 proc. iki 1,47 mln. žmonių.

Šis skaičius buvo daugiau nei dvigubai didesnis nei praėjusių metų birželį, kai į šalį atvyko apie 680 tūkst. turistų.

Duomenys rodo, kad birželio mėnesį pirmąją vietą sąraše užėmė Vokietijos turistai – 126 507 atvykėliai, po jų sekė 117 169 atvykėliai iš Rusijos, 99 115 iš Irano, 96 604 iš Jungtinių Amerikos Valstijų, 59 901 iš Jungtinės Karalystės.

Plaukų transplantacija yra pagrindinis Stambulo turistų lankomumo veiksnys.

Plaukų transplantacija yra pagrindinis Stambulo turistų lankomumo veiksnys – per metus daugiau nei 250 tūkst. žmonių į Stambulą atvyksta tam, kad pasikeistų savo išvaizdą.

123RF.com nuotr. / Plinkantis vyras
123RF.com nuotr. / Plinkantis vyras

Remiantis Pasaulio kelionių ir turizmo tarybos ataskaita, Turkija šią vasarą bus ketvirta populiariausia Europos kryptis.

Šalies pajamos iš turizmo 2022 m. antrąjį ketvirtį beveik patrigubėjo, o užsienio lankytojų skaičius šoktelėjo beveik iki 2019 m. lygio, teigiama ataskaitoje. Balandžio–birželio mėnesiais pajamos šoktelėjo iki 8,7 mlrd. dolerių (8,5 mlrd. eurų) – 190 proc. daugiau, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Pirmadienį Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pareiškė, kad Turkija siekia šiais metais gauti 37 mlrd. dolerių (36,3 mlrd. eurų) pajamų iš turizmo ir pritraukti 47 mln. turistų, t. y. patikslino ankstesnius 35 mlrd. dolerių (34,3 mlrd. eurų) ir 45 mln. lankytojų tikslus.

123RF.com nuotr. / Stambulas
123RF.com nuotr. / Stambulas

Turkijos valdžia norėjo, kad turizmas šiais metais prilygtų arba viršytų 2019 m. rodiklius, kai apie 52 mln. lankytojų atnešė 34 mlrd. dolerių (33,3 mlrd. eurų) pajamų.

2021 m. pajamos iš turizmo padvigubėjo iki beveik 25 mlrd. dolerių (24,5 mlrd. eurų) ir atsigavo po didžiausio COVID-19 poveikio, tačiau išliko gerokai mažesnės už 2019 m. pasiektą lygį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius