-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalija paskelbė, kada ketintų atlaisvinti ribojimus – laukti teks ilgai

Nuo trečiadienio Portugalijoje įsigalioja sugriežtinti reikalavimai atvykstantiems, taip pat nauji ribojimai šalyje. Nors Portugalija yra vakcinacijos lyderė Europoje, nauja COVID banga ir omicron atmaina privertė valdžią imtis priemonių.
Portugalija
Portugalija / 123rf.com nuotr.

10 mln. gyventojų turinti Portugalija paskiepijusi jau apie 87 proc. populiacijos. Tai geriausias rezultatas Europoje, pasaulyje nusileidžiantis tik Jungtiniams Arabų Emyratams ir Singapūrui. Už spartų ir itin sėkmingą skiepijimo procesą šalis susilaukė daug pagyrų, ir jis leido atšaukti kone visus dėl pandemijos paskelbtus apribojimus.

Portugalija rudens mėnesiais buvo tapusi itin populiaria turistų kryptimi – čia dar maloniai šilta, skanu, nebrangu, o dėl itin aukšto pasiskiepijimo lygio apie COVID-19 priminė tik reikalavimas dėvėti kaukes uždarose patalpose.

Tačiau praėjusią savaitę pranešta, kad griežtinamos taisyklės tiek turistams, tiek gyventojams. Iš pradžių teigta, kad ribojimai galiotų iki sausio 30 d. – kai šalyje vyks parlamento rinkimai. Tačiau galiausiai paskelbta, kad „nepaprastoji padėtis“ ir su ja galiojantys ribojimai tęsis bent iki kovo 20 d.

Per pastarąsias 7 dienas kasdien pranešama vidutiniškai po 2,9 tūkst. naujų COVID atvejų Portugalijoje. Šalyje taip pat aptikta omikron atmaina – ji patvirtina vienam ligoninės darbuotojui ir net 13-ai futbolo klubo narių.

Nuo trečiadienio, gruodžio 1 d., net ir paskiepytiems keleiviams privalu prieš kelionę testuotis. Atvykstantys galės pasidaryti arba PGR testą (ne anksčiau nei prieš 72 val. iki išvykimo), arba greitąjį antigenų (48 val.).

Oro linijos susilauks 20 tūkst. Eur baudų už kiekvieną keleivį, kurį atgabentų į šalį be neigiamo COVID testo rezultato.

Svarbu pažymėti, kad skirtingos taisyklės galioja atvykstantiems į žemyninę Portugaliją ir vykstantiems į jos salas – Madeirą, Azorus. Visas oficialias taisykles rasite čia.

ES skaitmeninis COVID pažymėjimas tampa būtinas norint apsistoti viešbutyje, eiti į sporto salę ar pietauti restoranų viduje. Sėdint restoranuose lauke pažymėjimo nereikės. Tik neigiamą testo rezultatą turintys visiškai paskiepyti asmenys bus įleidžiami į naktinius klubus, barus, didelius renginius ir slaugos namus.

Sugriežtintos ir kaukių dėvėjimo taisyklės.

Nuotolinis darbas, kuris iki šiol buvo rekomendacija, bus privalomas pirmą sausio savaitę, o mokiniai į pamokas grįš savaite vėliau nei įprasta. Taip stengiamasi sukontroliuoti viruso plitimą po žiemos švenčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius