-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prabangiame Šveicarijos slidinėjimo kurorte – COVID-19 atmainos protrūkis, šimtai žmonių karantinuoti

Šveicarija šią žiemą užsispyrėliškai nusprendė leisti slidinėti savo kurortuose, nors kitos šalys slidininkams nurodė likti namuose dėl koronaviruso pavojaus. Turbūt nieko keisto, kad toks Šveicarijos sprendimas jau duoda nemalonių pasekmių – viename elitiniame kurorte į karantiną uždaryta apie 400 žmonių.
Sankt Moricas, Šveicarija
Sankt Moricas, Šveicarija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kelionės

Pirmadienį pranešta, kad pareigūnai prabangiame Šveicarijos kalnų kurorte Sankt Morice nurodė uždaryti du viešbučius su visais darbuotojais ir svečiais. Iš viso – apie 400 žmonių. Mieste taip pat uždarytos mokyklos, kaukės tapo privalomos.

To priežastis – Sankt Morice ten keliolika testų parodė, kad žmonės čia infekuoti itin užkrečiama COVID-19 atmaina.

Dėl to apie 300 darbuotojų ir 95 keliautojai buvo karantinuoti „Grand Hotel des Bains Kempinski St Moritz“ ir „Badrutt’s Palace Hotel“ viešbučiuose. „Kempinski“ patvirtino, kad jo darbuotojams nustatyta viruso mutacija, skelbia „Reuters“.

Pareigūnų teigimu, mutacijos panašios į tas, kurios rastos Pietų Afrikoje ir Jungtinėje Karalystėje, tačiau jie dar negalėjo patvirtinti, kuri iš jų aptikta kurorte. Atliekami papildomi genetiniai tyrimai.

Į karantiną uždarytiems žmonėms bus atliekami testai, o gavusieji teigiamus atsakymus bus izoliuoti. Žmonėms su neigiamais atsakymais bus leista išvykti, tačiau jie turės laikytis saviizoliacijos taisyklių savo namuose.

Kokių tautybių žmonės yra apsistoję minėtuose viešbučiuose, neviešinama, tačiau tarp jų tikriausiai yra ir užsieniečių. Austrai, prancūzai, italai, vokiečiai savo slidinėjimo kurortus yra uždarę, tad norintys slidinėti kalnuose dabar renkasi Šveicariją.

Sankt Morico vietos valdžia gynė savo sprendimą leisti žmonėms slidinėti. Jie aiškino, kad saugumą užtikrina kaukės ir atstumų laikymasis. Be to, esą tuomet kitur bus mažiau žmonių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip Austrijos slidinėjimo kurortas su alaus žaidimais padėjo koronavirusui išplisti Europoje

„Jeigu trasose bus 100 žmonių, tai tuomet šimtu žmonių bus mažiau kaimeliuose“, – sakė Christianas Gartmannas, dirbantis COVID-19 grupėje Sankt Morico regione.

Primename, kad kitų Europos valstybių lyderiai nė neslėpė, kad yra labai nepatenkinti Šveicarijos sprendimu. Ir Italijos, ir Prancūzijos premjerai tiesiai skambino šveicarų valdančiosios federacinės tarybos prezidentei Simonettai Sommarugai bei reikalavo apsigalvoti. Daugiau apie tai skaitykite čia: Europa ginasi nuo pandemijos, o Šveicarija kviečia slidinėti: koronavirusas nebaisus?

Gruodžio pabaigoje pasaulio žiniasklaidoje nuskambėjo ir istorija, kai kalnų slidinėjimo kurorte Verbjė Šveicarijoje iš viešbučio, kuriame buvo karantinuoti, pabėgo šimtai britų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius