Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 18 /15:44

Rekordinė vėjo sporto mėgėjų kelionė: idealios oro sąlygos, pasiektas rekordas ir dingę sportininkai

Lapkričio 3 – 12 dienomis Egipto mieste El Gouna sėkmingi įvyko didžiausias iki šiol, bene 100 vėjo sporto entuziastų suvienijęs festivalis „Surfhoue Wind Fest 2016“. Prieš kelias dienas Lietuvą pasiekę festivalio organizatoriai Nerijus Ragauskas bei Edgaras Martinėlis pasidalino festivalio įspūdžiais ir pokalbio metu nenustojo džiaugtis sėkmingai įgyvendintais planais.
Festivalis „Surfhoue Wind Fest 2016“
Festivalis „Surfhoue Wind Fest 2016“ / Dano Macijausko nuotr.

Pasak jų, didžiausia festivalio dalyviams įteikta dovana buvo itin palankios oro sąlygos. „Vos išėję pro oro uosto vartus – supratome, kad mūsų laukia įspūdingos 9 dienos, kadangi į veidą plūstelėjo +28 temperatūra. Atvykę į mūsų festivalio vietą, El Gouna miestelį gavome duomenis, jog vandens temperatūra viršija +24, o ir vėjas prognozuojamas 10 m/s, kas vėjo sporto mėgėjams – yra itin palankios sąlygos“ – pasakojo Nerijus Ragauskas, įmonės „Surfhouse“ savininkas.

„Vos pasiekę festivalio erdvę ir įsikūrę, visus dalyvius sukvietėme į festivalio atidarymo šventę. Čia pristatėme šiųmečio festivalio programą ir pradėjome ruoštis intensyviai programai“, teigė programos sudarytojas, Edgaras Martinėlis. Iš tiesų, festivalio dalyvių laukė įspūdinga programa – mokymo kursai jėgos aitvarų sporto pradinukams, jėgos aitvarų laisvojo stiliaus, „fun race“ bei burlenčių „fun race“ varžybos – pažengusiems. „Esame labai laimingi į vieną vietą subūrę tiek daug vėjo entuziastų, kurie noriai dalyvavo mūsų pasiūlytoje programoje. Juk kaip ir kiekviename sporte, azartas paima viršų ir tuomet pasidaro dar įdomiau”, pridūrė vienas festivalio organizatorių.

Įpusėjus festivaliui visi jo dalyviai buvo pakviesti prisijungti prie unikalaus, pirmą kartą rengiamo plaukimo pavėjui rekordo sekimui. Visą distanciją nuplaukė 38 dalyviai, kas, organizatorių teigimu, pirmam tokio tipo renginiui yra itin džiuginantis skaičius. Šio įvykio nuotraukas kviečiame pamatyti straipsnio galerijoje.

Vėliau festivalis persikėlė į El Gouna kurorte įrengtą vandenlenčių „Sliders cablepark“ parką. Čia taip pat vyko varžybos. Pradedantiesiems patyrę mokytojai suteikė galimybę gerokai pasitobulinti savo įgūdžius. Po visų varžybų, visi lietuvaičiai galėjo stebėti įspūdingą parodomąją profesionalų vandenlentininkų programą.

Rekordą organizavome su tokius dalykus puikiai išmanančią specialistų komanda. Nuo pat pradžių viskas vyko itin sklandžiai, tačiau netikėtai išgirdome, jog vertintojams trūksta kelių dalyvių...

Prabėgo bene 20 minučių, kol pamatėme parplaukiantį vieną iš dalyvių. Sugrįžęs į krantą, kaituotojas papasakojo, kad jiedu paprasčiausiai nesustojo numatytame taške, kadangi užsižaidė su vėju ir nusprendė nepraleisti progos pasimėgauti ilgiau... tad nuplaukė papildomai virš 5 km. Tačiau jau pokalbio metu, organizatoriai pamatė parplaukiantį ir antrąjį dalyvį“, – dabar jau juokaudami pasakojo Edgaras ir Nerijus.

Festivalio Egipte organizatoriai dar kartelį pasidžiaugė pasiektais rezultatais. Pasak jų, po pirmojo tokio tipo „Surfhouse Wind Fest 2016“ festivalio, džiugu matyti taip augantį jėgos aitvarų ir apskritai vėjo sporto entuziastų skaičių. Su itin palankiomis kainomis keliauti į geriausias oro sąlygas galinčias pasiūlyti pasaulio vietas, Nerijus Ragauskas bei Edgaras Martinėlis patikino, kad kitų metų festivalio gairės – jau paruoštos. Jų teigimu – tai taps nauja tradicija. O šiandien, dėkodami festivalio partneriams – naujienų portalui 15min bei kelionių organizatoriams „Kelionių laikas“ bei „TezTour“ kviečia visus pasižvalgyti po įspūdingą, festivalio fotografo Dano Macijausko galeriją. Festivalio metu buvo padaryta per 600 įspūdingų kadrų. Pamatykite geriausius kadrus čia.

Perskaičiusiems šį straipsnį ir suabejojusiems ar ne per intensyvi buvo tokio pobūdžio kelionė, pašnekovai užtikrino, kad po intensyvių festivalio varžybų, festivalis perėjo į ramesnę, daugiau poilsio turėjusią fazę. Čia daugybė dalyvių leido sau pasimėgauti Egipto lagūnų grožiu bei kitomis vandens pramogomis. Dalyvių pageidavimu buvo organizuotas didžiulių jachtų plaukimas paviršiniam Raudonosios jūros koralinių rifų nardymui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius