-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 16 /16:00

„Ryanair“ atšaukia 80 proc. skrydžių, neatmeta galimybės visai neskraidyti

Oro bendrovė „Ryanair“ iki gegužės mėnesio atšaukė 80 proc. skrydžių. Airijos oro linijos neatmeta, kad dėl koronaviruso krizės gali būti nutupdyti ir visi turimi lėktuvai.
Lėktuvas
Lėktuvas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Didžiausios Europos trumpojo nuotolio avialinijos paskelbė, kad imamasi neatidėliojamų veiksmų, kad būtų sumažinti veiklos kaštai.

Bendrovė atkreipia dėmesį, kad per pastarąją savaitę skrydžių draudimus įvedė bent 14 Europos valstybių. Dėl to dauguma „Ryanair“ lėktuvų Europoje per artimiausias 7-10 dienų liks stovėti ir nepakils.

Michaelis O’Leary, „Ryanair“ vadovas tikino, kad bendrovės finansinė situacija yra tokia, kad ėmusis laiku ir tinkamų veiksmų, ji atlaikys periodą, kai skrydžių skaičius bus sumažintas arba jų išvis nevyks.

Praėjusią savaitę oro bendrovė paskelbė, kad keliautojams leis nemokamai keisti skrydžių datą. Tą leis padaryti iki kovo 31 d.

Didžiosios Britanijos pigių skrydžių įmonė „easyJet“ pareiškė, jog dėl COVID-19 jai gali tekti nutupdyti „daugumą“ savo lėktuvų.

Tuo tarpu perspėjama, kad jeigu valstybės nesiims gelbėti oro bendrovių, daugelis avialinijų gali per artimiausius mėnesius žlugti.

CAPA (Center for Aviation) ataskaitoje perspėjama, kad be savo vyriausybių pagalbos, „iki 2020-ųjų gegužės pabaigos dauguma oro linijų pasaulyje bankrutuos.“

IAG sumažins skrydžių pajėgumus 75 proc.

Aviacijos grupė IAG, kuriai priklauso, be kita ko, oro bendrovės „British Airways“ ir Ispanijos „Iberia“, pirmadienį paskelbė, jog grupės skrydžių pajėgumai dėl koronaviruso protrūkio balandžio ir gegužės mėnesiais bus sumažinti 75 procentais.

„Grupė planuoja skrydžių pajėgumus [pagal keleivių vietų vienam kilometrui pasiūlą] balandžio ir gegužės mėnesiais, palyginti su tuo pat laikotarpiu pernai, sumažinti mažiausiai 75 proc.“, – pažymima IAG paskelbtame pranešime.

Prancūzijos oro vežėja „Air France“ pirmadienį taip pat pareiškė, jog dėl koronaviruso protrūkio savo skrydžių pajėgumus per kitus du mėnesius sumažins 70–90 procentų.

Pajėgumai bus sumažinti „70–90 proc.“, paskelbė Prancūzijos bendrovė ir pridūrė, kad jos finansiniai rezultatai dėl to bus gerokai prastesni negu prognozuota anksčiau.

„Lufthansa“ dėl koronaviruso 90 proc. mažina tolimųjų skrydžių pajėgumus

Besitęsiančiai koronaviruso pandemijai aviacijos pramonei sudavus smūgį, kuris vis didėja, Vokietijos oro milžinė „Lufthansa“ pirmadienį paskelbė 90 proc. mažinanti savo tolimųjų skrydžių pajėgumus.

„Lufthansa“ pareiškė, jog keleivių vietų pasiūla tolimuosiuose skrydžiuose nuo antradienio bus sumažinta „iki 90 procentų“. Ši priemonė bus daugiausia taikoma maršrutuose į Afrikos, Artimųjų Rytų ir Lotynų Amerikos oro uostus.

Europoje grupė 80 proc. sumažins artimo nuotolio skrydžių pajėgumus.

Iš pradžių „Lufthansa“ buvo planavusi šią vasarą vykdyti po maždaug 11,7 tūkst. artimo nuotolio skrydžių per savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius