-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TOP 7 vietos norintiems pažinti Viduržemio jūros regioną

Viduržemio jūros regionas yra vienas gražiausių ir įvairiausių pasaulyje. Jame tiek daug skirtingų šalių ir kultūrų, kad kiekvienas ras kuo pasimėgauti. Klimatas puikiai tinka laiką leisti lauke, o kraštovaizdis gniaužia kvapą. Šis regionas idealus pasirinkimas, jei ieškote vietos, kur galėtumėte mėgautis saule ir jūra.
Viduržemio jūros regionas
Viduržemio jūros regionas / 123RF.com nuotr.

Toliau pateikiamos 7 vietos, kurias verta aplankyti, jei norite pasimėgauti Viduržemio jūra, rašoma „Unusual places“.

Nikosija, Kipras

Kipras yra Viduržemio jūros rytuose esanti salų valstybė. Nikosija yra Kipro sostinė ir didžiausias miestas.

Miestas turi ilgą istoriją, siekiančią bronzos amžių. Jis taip pat yra viena populiariausių turistinių vietų Viduržemio jūros regione. Nikosijoje yra daug istorinių vietų, taip pat yra keletas puikių paplūdimių.

123RF.com nuotr. / Nikosija, Kipras
123RF.com nuotr. / Nikosija, Kipras

Keliaudami po Nikosiją turėtumėte aplankyti Kipro muziejų. Šiame muziejuje saugoma gausi bronzos amžiaus artefaktų kolekcija. Taip pat verta aplankyti Kipro nacionalinį archeologijos muziejų. Minėtame muziejuje saugomi įvairūs artefaktai iš visos Kipro istorijos.

Nikosijoje yra daugybė pramogų, todėl tikrai rasite tai, kas jus sudomins. Miestas taip pat garsėja puikiu maistu. Čia yra daug puikių restoranų, pavyzdžiui, „Zen Sushi“ ir „Tango Grill“.

Pompėja, Italija

Pompėja – senovinis miestas pietvakarių Italijoje. Miestą sunaikino 79 m. po Kr. išsiveržęs Vezuvijaus ugnikalnis. Dabar Pompėja įtraukta į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Mieste yra gerai išsilaikiusių griuvėsių.

Pompėja – viena populiariausių turistinių vietų Italijoje. Kasmet miestą aplanko daugiau kaip 2 milijonai lankytojų. Čia verta aplankyti Pompėjos amfiteatrą. Šis amfiteatras yra didžiausias pasaulyje ir talpina iki 20 tūkst. žmonių. Taip pat reikėtų pamatyti Fauno namus. Šis namas yra vienas geriausiai išsilaikiusių Pompėjos namų.

123rf.com / Pompėja, Italija
123rf.com / Pompėja, Italija

Pompėjoje taip pat norėsis paragauti vietinio maisto. Miestas garsėja puikiomis picomis. Daugelis puikių picerijų čia siūlo autentišką Pompėjos patirtį.

Valeta, Malta

Malta yra Viduržemio jūroje esanti salų valstybė. Šalį sudaro 7 salų grupė. Malta yra populiari turistų lankoma vieta dėl daugybės istorinių vietų. Čia taip pat yra žavingų paplūdimių.

123rf.com / Valetos uostas, Malta
123rf.com / Valetos uostas, Malta

Sostinėje Valetoje yra keletas muziejų, pavyzdžiui, Nacionalinis archeologijos muziejus.

Ji taip pat garsėja gardžiu maistu. Mieste yra daug puikių restoranų, pavyzdžiui, „Caffe Cordina“ ir „The Saddle Room“.

Mikonas, Graikija

Mikonas – sala Egėjo jūroje. Ši sala yra populiari turistų lankoma vieta dėl daugybės paplūdimių ir naktinio gyvenimo.

Mikonas garsėja kaip vakarėlių sala. Čia yra daug naktinių klubų, pavyzdžiui, „Cavo Paradiso“ ir „Paradise Club“.

123rf.com nuotr. / Mikonas, Graikija
123rf.com nuotr. / Mikonas, Graikija

Mykono saloje taip pat populiari pasiplaukiojimo su parasparniu pramoga. Tuo metu ne tik galėsite mėgautis neįtikėtinais Mykono paplūdimių ir pakrantės vaizdais, bet ir patirsite didelį adrenalino antplūdį.

Stambulas, Turkija

Stambulas yra didžiausias Turkijos miestas, šalies ekonomikos ir kultūros centras. Miestas turi ilgą istoriją, siekiančią Romos imperijos laikus. Stambule yra gerai žinomų istorinių vietų.

Stambulas – puiki vieta apsilankyti, ypač jei turite nedidelį biudžetą. Mieste yra keletas nemokamų lankytinų objektų, pavyzdžiui, Sofijos soboras ir Mėlynoji mečetė. Pragyvenimo lygis mieste taip pat palyginti žemas, todėl galite rasti puikų kainos ir kokybės santykį.

123rf.com nuotr. / Stambulas, Turkija
123rf.com nuotr. / Stambulas, Turkija

Be to, Stambulas yra maisto mėgėjų rojus. Čia yra keli puikūs restoranai, pavyzdžiui, „Ziya“ ir „Hunkar“. „Ziya“ restoranas laikomas vienu geriausių Stambule. Restorane patiekiami įvairūs tradiciniai turkiški patiekalai. Kitas puikus pasirinkimas – restoranas „Hunkar“, kuriame patiekiami turkiškos ir tarptautinės virtuvės patiekalai.

Barselona, Ispanija

Barselona yra Ispanijos Katalonijos regiono sostinė. Miestas įsikūręs Viduržemio jūros pakrantėje. Čia – vieni geriausių paplūdimių Europoje. Juose galima degintis, maudytis ir užsiimti kita paplūdimio veikla.

123rf.com nuotr. / Šv. Šeimynos bažnyčia, Barselona
123rf.com nuotr. / Šv. Šeimynos bažnyčia, Barselona

Jei mėgstate istoriją, tuomet jūsų laukia įdomus reginys. Barselonoje yra puikių istorinių vietų, pavyzdžiui, Barselonos katedra ir Barselonos Šv. Šeimynos bažnyčia (Sagrada Familia).

Ekskursijos po Barseloną taip pat patiks ir meno mylėtojams, čia yra keletas geriausių pasaulio muziejų, pavyzdžiui, Katalonijos nacionalinis meno muziejus ir Pikaso muziejus.

Dubrovnikas, Kroatija

Dubrovnikas įsikūręs prie Adrijos jūros, todėl čia yra puikių paplūdimių.

Tai – istorinis miestas, kuri siekia VII amžių. Įdomiausios Istorinės miesto vietos yra Dubrovniko miesto sienos ir Rektoriaus rūmai.

Jei turite pakankamai laisvo laiko, galite leistis į vienos dienos kelionę į netoliese esančią Lokrumo salą. Saloje yra keli šaunūs paplūdimiai ir gamtos rezervatas.

123RF.com nuotr. / Dubrovnikas, Kroatija
123RF.com nuotr. / Dubrovnikas, Kroatija

Aukščiau išvardyti miestai yra puikus paplūdimio atostogų pasirinkimas. Kiekviena vietovė turistams gali pasiūlyti ką nors unikalaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius