Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žada pinigus jachtos „Lietuva“ remontui

Tikimasi, kad artimiausio Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos posėdžio metu politikai pritars lėšų skyrimui legendinės jachtos „Lietuva“ kapitaliniam remontui.
Jachta „Lietuva“
Jachta „Lietuva“ / Klubo „Ostmarina“ nuotr.

Laimei, minint Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmetį, prognozuoti blogi dalykai nenutiko. Buvo iškilusi grėsmė, kad jachta „Lietuva“ dėl lėšų remontui stokos bus nurašyta. Ją į legendinius žygius plaukę buriuotojai netgi buvo pasiryžę nuskandinti Baltijos jūroje, kad nepūtų stovėdama prie krantinės. Vyriausybė ragino Kultūros ministeriją jachtą perduoti Lietuvos jūrų muziejui.

Klaipėdiečiai dėl tokios įvykių kloties kreipėsi į Klaipėdos miesto savivaldybės administraciją prašydami rasti lėšų šios jachtos remontui, kad ji ir toliau garsintų Lietuvos ir Klaipėdos vardą.

Praėjusią savaitę Jūrinės kultūros koordinacinės tarybos posėdžio metu grįžta prie jachtos „Lietuva“ remonto reikalų. Į posėdį pasikviestas savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis patikino, kad remontui numatyta skirti daugiau kaip 200 tūkst. eurų. E.Simokaitis teigė, kad šių metų laivybos sezonui artėjant į pabaigą „Lietuva“ bus keliama į krantą ir pradedamas jos kapitalinis remontas.

Tikimasi, kad atlikus minimalius remonto darbus „Lietuva“ dar galės plaukti į planuojamą šimtmečio žygį po Baltijos uostus. Taigi šį sezoną į jachtą bus daromos tik minimalios investicijos.

Kur bus atliekamas jachtos remontas, E.Simokaitis dar negalėjo pasakyti. Pasak jo, remonto darbų rangovo paieškos nebus lengvos, pagal skirtą pinigų sumą gali būti skelbiamas ir tarptautinis konkursas. Administracijos atstovo teigimu, pinigų jachtos remontui skirta šiek tiek daugiau nei nustatė ekspertai, atlikdami laivo techninės būklės vertinimą. E.Simokaitis tikisi, kad, kol „Lietuva“ baigs šių metų laivybos sezono darbus, viešiesiems remonto paslaugos pirkimams bus pasirengta ir, ko kero, jau bus parinktas rangovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius