-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiemos skrydžių sezonas – tiek slidininkams, tiek šilumos mėgėjams

Šiomis dienomis iškritęs pirmasis sniegas primena, kad žiema – jau nebe už kalnų. Kitas jos ženklas – perėjimas į žiemos laiką. Persukę laikrodžio rodykles viena valanda atgal turėsite šiek tiek laiko, kurį siūlome išnaudoti planuojant žiemos keliones.
Kalėdos Kelne
Kalėdos Kelne / 123rf.com nuotr.

Lietuvos oro uostų skrydžių žemėlapyje atsiranda naujų krypčių, tad pasinaudokite proga ir atraskite dar neaplankytas ir neištyrinėtas vietas.

Niurnbergas

Niurnbergo kalėdinis turgus.
Niurnbergo kalėdinis turgus.

Tai miestas, kurį smagiausia lankyti prieškalėdiniu laikotarpiu. Kodėl? Pagrindinėje senamiesčio aikštėje visą gruodį vyksta didžiulė kalėdinė mugė – Christkindlsmarkt. Viduramžius menančių pastatų apsuptyje galėsite paragauti Niurnbergo dešrelių ar imbierinių sausainių, senamiesčio gatvelėmis pasivažinėti arklių traukiama karieta, paieškoti dovanų artimiesiems ar gražiausios puošmenos savo eglutei, išlenkti taurę karšto vyno ar tiesiog pasivaikščioti tarp prekystalių ir įsivaizduoti, kaip viskas čia atrodė prieš beveik 400 metų, kai Niurnberge įvyko pirmoji tokia mugė.

Žinoma, antras pagal dydį Bavarijos miestas turi ir daugiau lankytinų vietų – čia veikia daugiau nei 30 įvairių muziejų, galima apsilankyti imperatoriaus pilyje, kuri pastatyta dar XI a., zoologijos sode, alaus darykloje. Visiems pagal pomėgius!

Į Niurnbergą iš Vilniaus oro uosto nuo spalio 31 d. du kartus per savaitę – antradieniais ir šeštadieniais – skraidins oro linijų bendrovė „Ryanair“.

Kelnas

„Wikimedia Commons“ nuotr. (Rolf Heinrich)/Kelno katedra
„Wikimedia Commons“ nuotr. (Rolf Heinrich)/Kelno katedra

Didžiausia miesto garsenybė, puošmena bei kelionės orientyras – gotikinė Kelno katedra (Kölner Dom). Jos statybos užtruko net 600 metų. Žinoma, Antrasis pasaulinis karas ir bombardavimai pridarė žalos, tačiau tiek katedra, tiek Kelno senamiestis buvo atstatyti.

Architektūros mylėtojai neužtruks mieste pastebėti ir daugiau istorines epochas nurodančių pavyzdžių – nuo senovės Romos laikų išlikusių sienų, viduramžių bažnyčių, išsiskiriančių pokario pastatų bei modernių šiuolaikinių namų, panašių į kranus, prie Reino upės. Romantikai Kelne turėtų pasivaikščioti Hohenzollern tiltu, ant kurio kabo tūkstančiai meilės priesaikas įamžinusių spynelių. Gal pakabinsite ten ir savąją?

Beje, Kelne vyksta net ne vienas, o kelios kalėdinės mugės!

Į Kelną iš Vilniaus oro uosto nuo lapkričio 1 d. du kartus per savaitę – trečiadieniais ir šeštadieniais – skraidins oro linijų bendrovė „Ryanair“.

Agadiras

Shutterstock nuotr./Agadiras
Shutterstock nuotr./Agadiras

Jeigu žiema nėra jūsų mėgstamiausias laikas, keliaukite į egzotiškąjį Maroką ir Atlanto vandenyno pakrantėje įsikūrusį jo kurortą Agadirą. Čia saulė šviečia 300 dienų per metus, tad vidutinė oro (ir vandens!) temperatūra visus metus nenukrenta žemiau 15 laipsnių šilumos. Sakoma, kad Atlanto bangos čia sukūrė tikrą banglentininkų rojų, bet jeigu bangų pažabojimas jūsų nedomina, pasivaikščiojimas ar pajodinėjimas arkliais (o gal net ir kupranugariais?) smėlėtais paplūdimiais tikrai gali tapti maloniu atostogų užsiėmimu.

Pačiame mieste gausu tiek tradicinę Maroko, tiek europiečiams įprastesnę virtuvę pristatančių kavinių ir restoranų bei parduotuvėlių (nepamirškite dėl galutinės patikusio daikto kainos pasiderėti!).

Jeigu norėsite atostogas praleisti ne tik mieste, bet nutolti nuo Agadiro bus nedrąsu, kurorto apylinkėse apstu pramogų – mažoji Massa dykuma, Krokodilų parkas, zoologijos sodas „Paukščių slėnis“ ir netgi tikri dinozaurų pėdsakai!

Į Agadirą iš Vilniaus oro uosto nuo lapkričio 1 d. kartą per savaitę – trečiadieniais – skraidins oro linijų bendrovė „Wizz Air“.

Gdanskas

Alvydo Januševičiaus nuotr./Gdansko senamiestis
Alvydo Januševičiaus nuotr./Gdansko senamiestis

Prie Baltijos jūros įsikūręs Gdanskas vadinamas gražiausiu Lenkijos miestu. Viduramžiais jis buvo klestintis prekybinis miestas, tad ir jo senamiestis stebina pirklių namais. Tiesa, dauguma jų atstatyti po Antrojo pasaulinio karo bombardavimų. Senamiesčio puošmena – didžiausia Europoje plytinė katedra, pavadinta Šv. Mergelės vardu. Užkopus į jos bokštą galima apžiūrėti ne tik visą senamiestį, bet ir įžvelgti Gdansko kaimyną – Sopotą.

Beje, Gdanskas, Sopotas ir Gdynia sudaro vadinamąjį trimiestį, kuriame gyvena maždaug milijonas žmonių. Tarp jų patogu keliauti traukiniais, tad turėdami daugiau laiko, susipažinkite ir su kitomis Lenkijos pajūrio vietomis.

Gdanskas – vienas svarbiausių Lenkijos uostų, tad nenuostabu, jog čia įsikūręs Jūreivystės muziejus. Šalia jo galima apžiūrėti dar vieną miesto simbolį – senovinį uosto keltuvą, vadinamą Žuraviu.

Į Gdanską iš Vilniaus oro uosto nuo gruodžio 21 d. tris kartus per savaitę – antradieniais, ketvirtadieniais ir šeštadieniais – skraidins oro linijų bendrovė „Wizz Air“.

Žiemos sezono naujovės ir pamėgtos kryptys

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kavinės ir restoranai Vilniaus oro uoste
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kavinės ir restoranai Vilniaus oro uoste

Gruodžio 13 d. aviakompanija „Wizz Air“ antrą sezoną iš eilės atvers tiesioginį oro tiltą iš Vilniaus į žiemos sporto entuziastų pamėgtą Grenoblį Prancūzijos Alpių regione.

Aviakompanija „Ryanair“ nuo lietuviškos žiemos siūlys pabėgti į pietus – iš Kauno oro uosto bus vykdomi skrydžiai į Italijos didmiestį Neapolį ir šalia Viduržemio jūros įsikūrusią Alikantę Ispanijoje. Iki šiol šiomis kryptimis tiesiogiai iš Lietuvos keliauti buvo galima tik vasarą.

Kaip ir praėjusią žiemą, taip ir šiemet, iš Kauno oro uosto bus galima nukeliauti ir į Eilato kurortą Izraelyje. Tiesa, dėl laikinai lapkričio 5 – 16 d. užsidarysiančio Eilato oro uosto, iš Kauno skrisiantys „Ryanair“ lėktuvai tomis dienomis leisis Tel Avive.

Žiemą taip pat pakis kai kurių populiarių iš Vilniaus jau kurį laiką vykdomų skrydžių tvarkaraščiai. Bendrovė „Rusline“ į Sankt Peterburgą keleivius skraidins du kartus per savaitę. Tokiu pat dažniu kils ir „Ryanair“ lėktuvai į Maltą.

Iš viso naująjį žiemos sezoną lėktuvais iš Lietuvos tiesiogiai bus galima pasiekti net 65 oro uostus 26 pasaulio šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius