-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žymiąją Graikijos vakarėlių salą nutildė nauji COVID-19 apribojimai

Mikono sala Graikijoje garsėja savo vakarėliais. Tačiau nuo sekmadienio čia įsigaliojo naujos taisyklės, siekiant suvaldyti COVID-19 plitimą – nebeliko nei muzikos, nei šokių. Dėl to kai kurie turistai net atšaukia atostogas, o vietos verslininkai siunta.
Ribojimai nutildė Mikono salą
Ribojimai nutildė Mikono salą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo „Reuters“, pajamos iš turizmo sudaro net penktadalį Graikijos ekonomikos, ir šaliai verkiant reikia stipraus sezono po katastrofiškų 2020-ųjų. Daug europiečių nusprendę leisti atostogas Europoje, ir nemaža dalis jų renkasi Graikijos salas. Mikono sala yra viena iš populiariausių krypčių, kas vasarą pritraukdavusi milijonus lankytojų, pasaulinio garso įžymybes.

„Jie nusprendė sunaikinti salos ekonomiką svarbiausiu metų laiku“, – „Reuters“ sakė Iraklis Zisimopoulos, verslo savininkų asociacijos vadovas, pats turintis du viešbučius, du restoranus ir keturis barus.

„Tikimės, kad jie greitai persigalvos“, – sakė jis pridurdamas, kad jau sulaukė 30-40 viešbučio rezervacijų atšaukimų.

Tuo tarpu valdžia teigia, kad buvo priversta paskelbti savaitės trukmės naktinę komendanto valandą ir uždrausti leisti muziką – po to, kai kilo koronaviruso protrūkis.

Pagal naujas taisykles, muzika yra draudžiama restoranuose, kavinėse ir klubuose. Nuo 1 val. nakties iki 6 val. ryto iš namų išeiti leidžiama tik vykstantiems į darbą arba ligoninę.

Paprastai pilnos klubinėtojų salos gatvės staiga sekmadienio naktį nutilo.

„Mano pinigai nuėjo veltui, mano laikas. Be reikalo pasiėmiau atostogų nuo darbo. Čiau, Mikone“, – sakė Dina, viešnia iš Saudo Arabijos.

„Mūsų atostogus buvo sužlugdytoas“, – tikino Camilla Pierce iš Jungtinės Karalystės.

Kiti turistai sakė planuojantys atostogas verčiau leisti gretimose salose.

„Mano gimtadienis. Atvykau jo švęsti, o nėra muzikos – tai nėra ir šventės, – sakė Jesus Marino iš Ispanijos. – Sugrąžinkite muziką, prašau prašau, prašau.“

Ir anksčiau visoje Graikijoje buvo draudimas leisti muziką restoranuose ir baruose. Po mėnesio galiojimo jis birželį buvo atšauktas. Tačiau pastarosiomis savaitėmis Graikijoje augant naujų COVID-19 atvejų skaičiui, valdžia imasi priemonių. Pavyzdžiui, nurodyta privaloma sveikatos apsaugos sistemos ir slaugos namų darbuotojų vakcinacija. Taip pat tik paskiepyti žmonės gali valgyti restoranų ar kavinių viduje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius