-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 geriausių Lietuvos kempingų ir dar 3 dėmesio vertos stovyklavietės

Pavasario pabaiga ir pirmosios birželio dienos Lietuvos gyventojus pasitiko gana drėgnais ir vėsiais orais, todėl daugelio gamtos mylėtojų palapinės ir kitas turistinis inventorius vis dar laukia savo kelionės iš tamsių sandėliukų ir kaitrios vasaros saulės prisilietimo.
Lietuvos kempingai
Lietuvos kempingai / Ievos Jūraitytės, kempingo „Vigio brasta“, „Sunny Nights Camping & Hostel“, YKD kempingo „Žemė“ nuotr.

Kad ir kaip būtų – tikrieji vasariški orai jau beldžiasi į duris, todėl pats laikas įvertinti galimus pasirinkimus ir nuspręsti, kurgi vieni, kartu su šeima, o gal su draugų kompanija džiaugsitės vandens pramogomis, ant ugnies gaminsite savo mėgstamus patiekalus ar irkluosite valtelę, bandydami atgaivinti savo žvejybos įgūdžius.

Taupydamas jūsų brangų laiką, atrinkau 10 įvairiuose Lietuvos vietovėse įsikūrusių jau daugelio lankytojų išbandytų kempingų ir 3 mažiau žinomas, bet ne mažiau įdomias stovyklavietes šiam atostogų sezonui.

Tekste aptariami tokie kempingai, kuriuose galima stovyklauti palapinėse arba kemperiuose ir tai yra dominuojantis viešnagės būdas. Juos atrinkdamas rėmiausi savo patirtimi ir intuicija, viešais klientų atsiliepimais, stovyklaviečių atstovų pasakojimais ir jų interneto svetainėse pateikta informacija. Nevertinau stovyklaviečių veiklos juridinių pagrindų (stovyklaviečių licencijų ir pan.). Kempingai tekste aprašomi atsitiktine tvarka.

Biržų kempingas

Širvėnos ežero pakrantėje veikiančios sertifikuotos 3 žvaigždučių stovyklavietės pavadinimas pastaruoju metu stovyklavimo mėgėjų yra linksniuojamas bene dažniausiai. Šiauriniame miesto pakraštyje įkurtas kempingas svečiams siūlo poilsį palapinėse, kemperiuose arba teritorijoje pastatytuose bungaluose.

Biržų kempingo nuotr. / Biržų kempingas
Biržų kempingo nuotr. / Biržų kempingas

Kempingas įsikūręs žaliuojančioje teritorijoje, tad net kaitriomis dienomis nuo saulės galima pasislėpti ąžuolų, maumedžių ir kitų medžių šešėlyje, o tai ypač aktualu rytinės saulės paprastai kepinamiems palapinių entuziastams. Be to, atsigaivinti galima visai šalia kempingo įrengtame pakankamai sekliame, todėl ir vaikams tinkamame, smėlio paplūdimyje.

Iš kempingo patogu keliauti į įvairias regiono lankytinas vietas. Biržų krašte netrūksta karstinių įgriuvų ir panašių objektų, visai netoli stūkso Astravo dvaras, į kurį galėsite patekti perėję ilgiausiu Lietuvoje pėsčiųjų tiltu per Širvėnos ežerą, pėsčiomis per ketvirtį valandos galima nužingsniuoti iki miesto centro ar Biržų pilies rūmų. Mieste neblogai išvystyti dviračių maršrutai, tad veiklos ras ir dviračių entuziastai.

Lankytojai viešojoje erdvėje negaili pagyrų nuo 2019 m. kempingą prižiūrinčiam Šarūnui Ramanauskui, kuris teigia kiekvienais metais su komanda besistengiantis gerinti teikiamų paslaugų kokybę ir plėsti jų ratą.

Biržų kempingo nuotr. / Biržų kempingas
Biržų kempingo nuotr. / Biržų kempingas

„Aktyvaus sezono metu kempinge veikia lauko mini baras, kuriame galima lengvai užkąsti, išgerti kavos ar gaiviųjų gėrimų, atsigaivinti ledais. Kempingo teritorijoje turime lauko boulingo takelį, vaikų žaidimų namelius, nuomojame irklentes ir valtis. Siekiame prisitaikyti prie poilsiautojų poreikių, todėl pamažu didiname ir apgyvendinimo vietų skaičių, kad pas mus galėtų apsistoti didesnės lankytojų grupės. Stengiamės, kad veiklos pas mus rastų ir vaikai, ir suaugę bei su nekantrumu laukiame įsibėgėjančio vasaros sezono“, – kvietė atvykti Šarūnas.

Anykščių kempingas „Po žvaigždėm“

Nuostabioje vietoje, prie Šventosios upės įsikūręs pakankamai kompaktiškas Anykščių kempingas – puikus pasirinkimas tiek „palapiniautojams“, tiek keliaujantiems kemperiais. Be to, tai puiki vieta apsistoti vandens turistams, plaukiantiems Šventosios upe. Kempingo teritorijoje įprastai skiriama apie 60 vietų palapinėms, taip pat įrengta 12 aikštelių kemperiams.

Anykščių kempingo „Po žvaigždėm“ nuotr. / Anykščių kempingas „Po žvaigždėm“
Anykščių kempingo „Po žvaigždėm“ nuotr. / Anykščių kempingas „Po žvaigždėm“

„Po žvaigždėm“ kolektyvą viešoje erdvėje lydintys puikūs atsiliepimai taikytini ir kruopščiai prižiūrimai stovyklavietės teritorijai, kurioje lankytojams įrengti stalai su suoliukais bei kelios pavėsinės, galima naudotis šašlykinėmis, prigulti hamake ar atsipūsti sėdmaišių zonoje, gurkšnojant „Kavos namelio“ gėrimus. Kaip įprasta moderniųjų laikų kempingui, jame taip pat įrengta bendra virtuvė su būtiniausiais buities reikmenimis, tualetai, dušai.

Visai šalia kempingo teritorijos įrengta žaidimų aikštelė padės užimti mažuosius lankytojus. Šiame kempinge galima išsinuomoti dviračius ir jais pasileisti gilyn į miestą ar link Medžių lajų tako greta teritorijos besidriekiančia dviračių trasa. Turėsite galimybę papramogauti pusę kilometro nuo kempingo nutolusiame Dainuvos pramogų slėnyje ar kitose Anykščių vietose, o vakarus galėsite romantiškai leisti ant Šventosios upės kranto, po žvaigždėmis.

„Natur Camp Birštonas“

Tai vienas naujausių kempingų šiame sąraše, vartelius svečiams pravėręs prieš dvejus metus. Kempingas įkurtas šalia Žvėrinčiaus miško ir apima pušyno apsuptą 4 hektarų teritoriją. Joje klientų laukia apie 100 vietų palapinėms ir 50 aikštelių automobiliniams nameliams, 10 keturviečių namelių (iš jų 7 su patogumais), 6 „glamping“ tipo palapinės su elektra, šildymu bei patogia dvigule lova. Neišvengiamai pamatysite ir daug žalumos, klausysitės medžių ošimo ir paukščių čiulbėjimo.

Vienas kempingo įkūrėjų – Linas Žabaliūnas pasakojo, kad kartu su komanda kiekvienam poilsiautojui stengiasi suteikti galimybę ir pasimėgauti kurortu, ir pajusti gamtos teikiamą malonumą. Kaip ir pridera jaunam kempingui, jis plečiasi ir šį sezoną dar pasiūlys naujovių. „Kempinge pradėjo veikti Natur Camp baras, kuriame nuo 10.00 iki 22.00 val. galima mėgautis užkandžiais ir gėrimais, o nuo birželio vidurio bus galima išbandyti 12 metrų aukščio laipiojimo bokštą su 8 laipiojimo plokštumomis“, – įvardijo Linas.

Ievos Jūraitės nuotr. / „Natur Camp Birštonas“
Ievos Jūraitės nuotr. / „Natur Camp Birštonas“

„Natur Camp Birštonas“ gali pasigirti ir puikia geografine vieta šalia kitų, tiek aktyviam, tiek pasyviam poilsiui svarbių objektų. Prie kempingo tyvuliuoja trys Birštono tvenkiniai, kuriuose galima išsimaudyti arba pasirinkti ekstremalesnį išbandymą ir pačiuožinėti vandenlente. Iš stovyklavietės visomis judėjimo priemonėmis (įskaitant kojas) greitai pasiekiamas miesto centras, Nemuno pakrantė, aukščiausias Lietuvoje Birštono apžvalgos bokštas.

Birštono kempinge turėtų patikti tiek vaikščiojimo, tiek dviračių mėgėjams, nes visai greta teritorijos driekiasi Žvėrinčiaus dviračių takas ir Hagą su Talinu jungiantis ilgų distancijų pėsčiųjų maršrutas E11.

Šio kempingo internetiniame puslapyje galėsite patogiai užsisakyti vieną iš namelių, rezervuoti vietą kemperiui arba palapinei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius