-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

11 įspūdingiausių Lietuvos kultūrinio turizmo objektų, kuriuos verta aplankyti 2018-aisiais

Lietuva nors ir nedidelė, bet daugelio mūsų dar toli gražu visa neištyrinėta. Kaip pasirinkti, kurie objektai labiausiai verti dėmesio? Pavyzdžiui, kliaukitės ekspertais – į Naujųjų metų pažadus įtraukite planus pamatyti pačias įdomiausias Lietuvos kultūrinio turizmo vietas.
Lietuvos pilys ir dvarai – Patraukliausios Lietuvos kultūrinio turizmo traukos vietovės 2017
Lietuvos pilys ir dvarai – Patraukliausios Lietuvos kultūrinio turizmo traukos vietovės 2017 / Lietuvos turizmo departamento nuotr.

Europos Komisijos inicijuotame Patraukliausios turizmo vietovės projekte EDEN (European Destinations of Excellence) šiemet buvo rinkta geriausia kultūrinio turizmo kryptis. Ja tapo Pakruojo dvaras, tačiau konkurencija buvo aštri – likę finalininkai mažai kuo nusileido laureatui.

Komisijos narė, Vilniaus universiteto Ekonomikos fakulteto dekanė profesorė Aida Mačerinskienė per apdovanojimų ceremoniją juos vadino perlų karoliais, kuriais gali puoštis Lietuva.

VIDEO: Lietuvos pilys ir dvarai – patraukliausios Lietuvos kultūrinio turizmo traukos vietovės 2017

Kviečiame pasigrožėti geriausiųjų 11-uku, kuriame – ir įspūdingiausi Lietuvos dvarai, ir tokie netradiciniai objektai kaip vienintelis pasaulyje paminklas runkeliui.

1. Pakruojo dvaras, patekęs į Rekordų knygą kaip didžiausias iki šių dienų išlikęs dvaro pastatų kompleksas mūsų šalyje. Jame visus metus galima pasinerti į dvarišką gyvenimą ir dvaro istorijas.

VIDEO: Pakruojo dvaras – 2017 metų patraukliausia Lietuvos kultūrinio turizmo vietovė

2. Jurbarko krašto renesanso perlas Panemunės pilis, kviečianti lankytojus į lobio paieškas.

3. Ilzenbergo dvaras (Rokiškio r.), puoselėjantis biodinaminį ūkį ir Meilės salos legendas.

4. Užugirio dvaras (Ukmergės r.), kuriame įminti pirmojo Lietuvos prezidento A.Smetonos ir jo žmonos pėdsakai, mat dvare pirmoji pora vasarodavo.

5. Raudondvario dvaras (Kauno r.), masinantis lankytojus grafienės Rozalijos istorijomis apie Tiškevičių aistrą citrusams ir atkurtą apelsinų sriubos receptą.

– Unikalus „Baltosios“ ir „Raudonosios“ sinagogų kompleksas Joniškyje.

Marijampolės cukraus fabrikas, atveriantis turistams vartus saldžių ekskursijų metu ir turintis vienintelį pasaulyje paminklą runkeliui.

Šlyninkos malūnas (Zarasų r.), kuriame, sakoma, gyva „Velnio nuotakos“ dvasia, o svečiams užmaišomi blynai iš ką tik maltų „razavų“ miltų.

– „Mažosiomis Rumšiškėmis“ vadinamų Kleboniškių bei ne tik tulpių žydėjimu, bet ir 5 km ilgio alėjomis, tvenkiniais su 15 salų ir 22 liūtų tiltais garsėjančio Burbiškio dvaro (Radviliškio r.) kompleksas.

– Paežerių dvaro sodyba, sauganti ne tik iš Suvalkijos kilusių šešių Vasario 16-osios signatarų istorijas, bet ir Belvederio bokšto legendą apie nelaimingą grafo meilę.

– Radvilų laikus menanti Biržų pilis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius