-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1200 km žygio pėsčiomis „Už švarią Lietuvą!“ dienoraštis: Rudaminos seniūnija–Vilkiškės (23 km)

Žygeiviai jau nužingsniavo 690 kilometrų ir „persirito“ per pusiaują – 40 dienų. Įspūdžiais ir nuotraukomis dalijasi žygio vadovas Giedrius Bučas. Kalba neredaguota.
40 diena
Pusė kelio įveikta!

40 diena

Rugsėjo 24 d.

Rudaminos seniūnija–Vilkiškės (23 km)

Kaip loja šunys? – AU, AU ....AU – VOF, VOF ....VOF – VAUF, VAUF, VAUF, VAUF – VUVUVUVUVUF – OV, OV, OV, OV – VOUF, VOUF – VUF... Šiandien iškeliavome trise, aš, Kristina ir Dovilė. Einame keliu, miško keleliu, braunamės pro brūzgynus, šuoliuojame per arimus... Einame per sodų masyvus, ragaujame nukritusius obuolius ir kitas gėrybes. Šunys loja skirtingais balsais, įdomu ar jie supranta vieni kitus? Eidami plentu įsukame į „Pirtininkų" gatvę ir prisimename, kad šį vakarą pas mano bičiulius Egidijų ir Ramunę, „Vabalynės“ sodyboje mūsų laukia nuostabi dūminė pirtis.

Nerijus jau laukia ir aprodo mūsų šio vakaro rezidenciją. Kaip visada atvykus susirūšiuojame savo turtus, suskaičiuojame, pasveriame, sudedame į maišus, kurie keliaus į instaliaciją Kaune. Į mūsų mašiną jau nebetelpa, ką darysime nuspręsime vėliau, visada atsiranda sprendimas. Susirenkame šeimininkų didžiojo namo terasoje, kur paserviruotas stalas laukia mūsų. Ramunė išvirė daržovių troškinio ir iškepė daržovių plokštainį. Ramunė puiki vegetarinių patiekalų ruošėja ir dar labai palaikanti visą mano veiklą, ne tik palaikanti bet „fanatiškai“ tai vykdanti. Aš dažnai mokausi iš jos.

Pirties metas. Krūsnis iškūrenta, vantos paruoštos ir pradeda rinktis bičiuliai, profesionalūs pirtininkai, kurie yra šio vakaro staigmena. Kaip gera susitikti su bičiuliais. Prisijungia sena pažįstama Indrė su kuria kartu visi iškeliausime ryt. Pirmo garo apeiga, palinkėjimai, žolelių kvapai, druskos byrėjimas, vantelių šiurenimas, kas gali būti geriau po žygio dienos.

Labai pavėluotai atvyksta bičiulis Andrius, atveža obuolių ir kriaušių. Prieš žygį aš visus draugus kviečiau į pasimatymą bet kurioje išsirinktoje Lietuvos vietoje kur aš būsiu ir tai jau pildosi. Po nuostabaus vakaro išsiskirstome miegoti, kas į namelį, kas į pirtį-jurtą. Dar paskutiniai masažai prie žvakės šviesos ir šiltoje jurtoje užmiegame.

Ryt prasideda antrasis žygio etapas, „persiritome“ per pusiaują. Per tą laiką nužingsniavome 690 km ir lazdomis žnybtelėjome 28 tūkst. kartų, gal net ir daugiau. 4 iš 10 pakeltų šiukšlių – maisto pakuotės. 1 iš 10 – numesta rūkorių. Iš viso surinkome 520 kg „radinių" . Daug tai ar mažai?

Kone pusė šiukšlių keliauja į „Vartojimo dėlionę" Kaune, Santakos slėnyje. Kviečiame apsilankyti ir patiems įvertinti. Na, o „Vartojimo dėlionėje" rasite: plastikinių maišelių – 918 vnt; PET butelių – 1195 vnt; rūkorių atliekų (į skaičių neįeina nuorūkos) – 3171 vnt; vienkartinių puodelių – 941 vnt; transporto atliekų – 2864 vnt; maisto pakuočių – 5247 vnt; įdomių radinių – 442 vnt.

Jei norite pažygiuoti drauge, dar turite šiek tiek laiko prisijungti, jums patogioje atkarpoje jums patogiu metu.

Ačiū bičiuliams Ramunei ir Egidijui, pas kuriuos į „Vabalynę“ visada smagu sugrįžti, taip pat dėkoju visiems bičiuliams, mus aplankiusiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius