-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1200 km žygio pėsčiomis „Už švarią Lietuvą!“ dienoraštis: Stumbrai–Kivyliai (22 km)

Įspūdžiais ir patyrimais dalinasi žygeivė Andželika Ciganskaitė, nuotraukos organizatorių ir žygeivių. Kalba neredaguota.
10 diena
Žygio pėsčiomis „Už švarią Lietuvą!“ akimirkos, organizatorių nuotr.

10 diena

Rugpjūčio 25 d.

Stumbrai–Kivyliai (22 km)

Jau dešimt dienų gyvename keturiese, vis prisijungia naujų žmonių, bet pabūna dieną ar kelias ir išvyksta, o mes liekame. Norime to ar ne, tampame komanda. Keliaudami kartu, veikti po vieną negalime, antraip mums nepavyks pasiekti kelionės tikslo. Eidami per audrą turime būti tikri, kad galime vienas kitu tikėti.

Pasitikėjimas neatsiranda iš karto, tačiau kelionė – puiki vieta pamatyti, kaip atrodo žmogus, neturintis kur pasislėpti. Kuo greičiau tampame nuogi vieni prieš kitus, tuo mažiau nesutarimų kelyje kyla. Apnuoginę savo mintis leidžiame kitiems suprasti procesus, kurie patiems atrodo aiškūs savaime.

Komandoje būtina kalbėti, nors iš šalies gali pasirodyti, jog kartais bendraujame nenaudodami žodžių: atnešame tuo metu reikalingus daiktus, kartu pakylame atlikti tą patį darbą... Mes tiesiog imame jausti vieni kitus. Pamažu daromės artimi. Kaip šeima.

Su kai kuriais žygeiviais stiprus ryšys atsiranda iš karto, kitus prisijaukinti užtrunka. Bėgant laikui atvirumo nepavyksta išvengti, visos mintys ir emocijos ima matytis vos užsukę. Gražu, kai ateina akimirka, kuomet neberūpi, koks pasirodysi žmogui, kuris šalia. Tada galima paprasčiausiai būti, o tai yra didžiulė galia, leidžianti pamatyti, kiek daug turi savyje.

Šįryt Giedrius pareiškė, kad nenori būti ,,šefas“, kuris užsilipęs ant pakylos duoda nurodymus, ką kas turi daryti, arba pats atlieka visus darbus ir nebeturi laiko pasirūpinti savimi, pailsėti. Ne taip vyksta žygis.

Komanda kartu priima sprendimus ir rūpinasi, jog kelionė būtų sėkminga. Gali būti sunku tai daryti žmogui, bijančiam suklysti, nedrįstančiam prisiimti atsakomybės už veiksmus, kurie jau padaryti. Visgi klaidos yra neišvengiamos kuriant istoriją, kuri dar niekada nebuvo užrašyta. Einame kartu, todėl dalinamės ir sėkme, ir nesėkme. Vieno komandos nario žingsnis patraukia kitus į priekį, o vienas stabtelėjęs sustabdo visą komandą. Turime eiti drauge. Koja kojon.

Dėkojame už priėmimą Stumbrų žirgyne. Apsupti pievų ir miškų keletą valandų gyvenome taip, tarsi niekur nebereikėtų skubėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius