-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1282 km po Lietuvą: nuo įspūdingo dvaro iki neįprastos nakvynės pajūryje

Antroji kelionės per Lietuvą diena. Rytas Biržų kempinge mus pasitiko saulėtas. Išgeriam rytinį puodelį kavos, susipakuojam ir važiuojam į pirmą vietą, dėl kurios aplankymo tarp mūsų nekilo nė mažiausia diskusija.
Kelionė per Lietuvą: Pakruojo dvaras ir nakvynė traukinio vagone
Kelionė per Lietuvą: Pakruojo dvaras ir nakvynė traukinio vagone

Pirmos dienos įspūdžius skaitykite čia: 1282 km po Lietuvą: per vieną dieną – 4 vienas už kitą įspūdingesni dvarai

Antros dienos maršrutas
Antros dienos maršrutas

Būti Biržuose ir neaplankyti Biržų duonos parduotuvės? Taip, čia nėra visai nematyta vieta, nes Vilniuje yra įkurtos bent kelios firminės parduotuvės, kurias esame aplankę anksčiau. Bet bandelių nebus per daug, ypač mums, kurioms visokio tipo kepiniai galėtų „eiti į trasą“ pusryčiams, pietums ir vakarienei… Aišku, kažkiek susilaikom.

Kitas sustojimas – mūsų dvarų lankymo sagą vainikuojantis Pakruojo dvaras. Čia jau tikrai gavome progą įsijausti į dvaro gyvenimą. Apsilankymas studentui kainuoja 6 eurus, suaugusiam – 8 eurus, o nusiperki bilietą, rodos, į praeitį. (bilietų kaina gali skirtis priklausomai nuo dvare vykstančių renginių – red.)

Didžiuliame dvaro ansamblyje, jo pastatuose, įkurdintos įvairiausios veiklos: nuo molio lipdymo, parfumerijos dirbtuvių, kitų amatų iki kostiuminės, kur gali išsinuomoti dvarišką apdarą ir su ja pasivaikščioti po dvaro sodą. Antrą kartą šią dieną silpnybės mus nugalėjo: nesusilaikėme neapsivilkusios suknelių. Tiesa, tik fotosesijai pačioje kostiuminėje.

Beje, anuomet, balta suknelė visiškai nebūtinai būdavo laikoma tik nuotakų apdaru, tai – damų vasaros pasirinkimas.

Two pretty lines nuotr./Pakruojo dvaras
Two pretty lines nuotr./Pakruojo dvaras

Laikas mus spaudė, nes prieš akis dar laukė dienos planas, tad iš daugybės pramogų pasirinkome keletą. Pasidarėme momentinę vienetinę nuotrauką: fotografuojama senoviniu fotoaparatu, dar vadinamu penkiaminute, vėliau nuosekliai rodoma, kaip vyksta nuotraukos ryškinimas, ir prieš akis – tu lyg tai XIX amžiuje. Užėjome dar į alaus bravorą, čia pat įsikūrusi ir spirito varykla, pasivaikščiojome po sodą, nusipirkome kavos Baltojoje pokylių salėje ir su Pakruojo dvaru atsisveikinome. Dar daug liko neaplankyta jame, tad bent pusdienį čia drąsiai galite paskirti – nuobodu tikrai nebus.

Kitas sustojimas – Kryžių kalnas. Išsiplėsti apie šią unikalią ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje vietą turbūt nereikia, nes retas kuris apie Kryžių kalną nėra girdėjęs. Užsukome, nes buvome niekada nebuvę, ir šią vietą bent kartą savo akimis pamatyti yra būtina.

Toliau mūsų lietuviškas grojaraštis groja Mamontovo „Marso kanjonus“, o kelionės maršrutas dėliojasi Akmenės link, kur galima aptikti lietuviškuosius Marso kanjonus – Menčių klinčių karjerą. Ten atsiveriantis vaizdas nėra būdingas lietuviškam kraštovaizdžiui, todėl prasukti pro šią vietą ir skirti valandą pasivaikščiojimui tikrai rekomenduojame.

Two pretty lines nuotr./Menčių klinčių karjeras
Two pretty lines nuotr./Menčių klinčių karjeras

Menčių klintys kalkių gamybai ir cukraus pramonei buvo pradėtos kasti jau prieš daugiau nei 80 metų, tad dalis vietų užtvindyta, yra dirbtinių ežerėlių, vietomis gausiai apaugusių žolėmis ar krūmais, ir visa tai, kartu su aukštais skardžiais ir akmenų krūvomis, sakoma, kažkiek primena Amerikos kanjonus. Mažų mažiausiai, ką iš šios vietos išsinešite – pamatytus įspūdingus vaizdus.

Two pretty lines nuotr./Menčių klinčių karjeras
Two pretty lines nuotr./Menčių klinčių karjeras

Iš lietuviškojo Marso – į Lietuvos pajūrio klasiką – Palangą. O tiksliau, antroji diena baigiasi atvykimu į 4 km nuo Palangos esantį „Palanga Camping“, kur mūsų laukia nakvynė… traukinio vagone! Vienam žmogui naktis traukinio kupė atsieina 14 eur, kupė labai kompaktiški (pabraukiame ir paryškiname žodį LABAI), keturviečiai – tai reiškia, kad du žmonės miega viršuje nusileidžiančiose „lovose“.

Mums keliauti miegamuosiuose traukinių vagonuose neteko, tad nelabai įsivaizdavome, kad keturi žmonės gali miegoti tokiame viename kvadratiniame metre, bet, matyt, galėdavo. Kadangi žinojome, jog tąnakt būsime vienos vagone, išsiplėtėme per tris kupė, ir buvo savotiškai įdomu: kam baisiau, kam smagiau. Patalynė būna paruošta, pati „lova“ (suolas?) irgi visai nieko. Tik nežinome, kaip čia sektųsi aukštesniems žmonėms, tad prieš pasirinkdami tokią nakvynės vietą įvertinkite, ar sutilpsite.

Dušai (mokami, 6 minutės – 1 euras. Naujas mūsų atradimas – 6 minučių dušui pilnai užtenka) ir tualetai įrengti šalia esančiuose pastatuose. Taip pat veikia kavinė, yra hostelis ir viešbutis, daug vietos kemperiams ir palapinėms, didelė virtuvė, tinklinio, krepšinio aikštelės, galimybė išsinuomoti grilius, jūra – vos už 400 metrų, ir žmonių paplūdimyje ne per daugiausiai, tad kurtis glaudžiai prie kitų, kaip kad būna pačioje Palangoje, tikrai neteks. Tad apskritai šį kempingą nakvynei Lietuvos pajūryje tikrai rekomenduotume, o kokia „forma“ jame norėsite nakvoti – jau pasirinkite patys. Tokiais įspūdžiais šią dieną ir užbaigiame, kelionės nuotykius pratęsime kitame įraše.

Bus daugiau.

Daugiau įspūdžių:

FB: https://www.facebook.com/twoprettylines

IG: https://www.instagram.com/twoprettylines/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius