Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

6 priežastys Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną minėti Šiauliuose

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena Šiauliuose pažers gausybę renginių ir staigmenų. Šiauliečiai ir miesto svečiai kovo 10-11 d. su kitokiais Šiauliais galės susipažinti, leisdamiesi į nemokamas ekskursijas, patriotiškus žygius ar ragaudami pirmąsyk organizuojamos gastronominės iniciatyvos „Saulės skonis“ dalyvių pagamintų patiekalų.
„1 priežastis“
Trispalvės nešimas Šiauliuose Kovo 11-osios proga / T.Sapario nuotr.

Trispalvės žygis

Šiauliuose šiemet valstybinė šventė žada būti kaip niekada vienijanti – kovo 11-ąją visi laukiami 400 metrų ilgio Trispalvės žygyje „Lietuva mūsų širdyse“. Šiais metais visi kviečiami Trispalvę nešti iš Signatarų alėjos į Prisikėlimo aikštę. Trispalvės ilgis sieks net 400 metrų. Norinčius prisidėti prie šios akcijos kviečiame Kovo 11-ąją 10 val. ateiti į Signatarų alėją Lieporių parke.

Patriotiškumo dvasia – stotelėse, vitrinose

Šiaulių turizmo informacijos centro nuotr./Patriotiškais eilėraščiais papuoštos Šiaulių viešojo transporto stotelės
Šiaulių Normundo Valterio jaunimo mokykla

Jau dabar Šiauliuose viešojo transporto stoteles puošia Šiaulių moksleivių kurti eilėraščiai, kuriuos iliustruoja senjorų pintos tautinės juostelės. Netrukus turėtų patriotiškai pasipuošti ir miesto vitrinos, kurios varžysis konkurse – patriotiškiausią vitriną rinks Šiaulių turizmo informacijos centras.

Nesinorės grįžti namo, nes renginių netrūks

Visas Šiaulių miestas šiais metais kupinas įvairiausių renginių. Jų ypatingai gausu bus kovo 10-11 dienomis miesto bulvare vyksiančios šventės „Marguok! Verbuok! Su Lietuva” metu. Šiomis dienomis miesto bulvare apsilankę turėsite galimybę leistis į nemokamas ekskursijas, žygius, pasiklausyti žinomų atlikėjų koncertų, apžiūrėti 100-o balandžių parodą iš Rimanto Benetos kolekcijos, paglostyti alpakas, ponius, susipažinti su policininko, ugniagesio profesijomis, turizmo galimybėmis šalyje ar apsispręsti tapti donoru.

Nemokamos ekskursijos, žygiai

Šiaulių turizmo informacijos centro nuotr./Žygeiviai
Šiaulių turizmo informacijos centro nuotr./Žygeiviai

Šiemet Šiaulių turizmo informacijos centras siūlo rinktis vieną iš trijų ekskursijų: „Šiauliai – kovo 11-osios aiduose“, „Ką mena istoriniai Šiaulių medžiai“, „Laiko spalvos Šiaulių Aušroje“. Visos pėsčiomis vykstančios ekskursijos šventės svečiams bus nemokamos.

Taip pat šiauliečiai ir miesto svečiai galės leistis į patriotiškus žygius: „11 nuotraukų Lietuvai”, „Turistinį foto-orientavimosi žygį“ arba šiaurietiško ėjimo ritmu žygiuoti kartu su Jurga Mikelioniene.

Užsienio turistai kovo 11-ąją 14 val. galės susipažinti su Šiauliais nemokamoje ekskursijoje „Šiauliai – tas, kas svarbiausia!”. Ekskursija vyks anglų ir rusų kalbomis.

Šiauliai – skanios iniciatyvos pirmtakai

Kovo 11-osios išvakarėse, kovo 10 d., miesto kavinėse prasidės ir gurmaniška akcija – ragavimo iniciatyva „Saulės skonis“. Tai Šiaulių turizmo informacijos centro inicijuota gurmaniška Saulės miesto svetingumo akcija, įkvėpta sauliškosios miesto tapatybės. Tokia iniciatyva, kai kavinės siūlo tą patį miestą reprezentuojantį patiekalą ir gėrimą tuo pačiu „Saulės skonio“ pavadinimu, šalyje pirmoji.

Šiaulių turizmo informacijos centro nuotr./Gurmaniškas patiekalas
Šiaulių turizmo informacijos centro nuotr./Gurmaniškas patiekalas

Laimėjimas – gurmaniška vakarienė

Bet kuris iš miestiečių ar Šiaulius lankysiančių svečių turės progą laimėti „Saulės skonio“ vakarienę keturiems asmenims – tereikės dalyvauti patriotiškame konkurse „Parodyk, kad myli Šiaulius ir Lietuvą!“. Taisyklės paprastos: kovo 11-ąją reikia pasipuošti patriotiškai, nusifotografuoti prie mylimiausio Šiaulių lankytino objekto, įkelti nuotrauką į „Instagram“ su #visitsiauliai grotažyme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius