-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aplankykite daugiausia miško takų Vilniaus apylinkėse turintį kaimą – Sakiškes

Sakiškės – kiek per 300 gyventojų turintis kaimas prie pat ribos su Vilniaus miestu. Įsikūręs nuostabioje miškų apsuptyje, vos už 2 km nuo Neries skardžio, turintis daug nedidukų vandens telkinių. Beje, Neries skardis savo vaizdais ir atsiveriančia panorama nedaug nusileidžia Pūčkorių atodangai, ankstyvą pavasarį čia žydi Raudonojoje knygoje saugomos šilagėlės.
Aplankykite daugiausia miško takų Vilniaus apylinkėse turintį kaimą – Sakiškes
Aplankykite daugiausia miško takų Vilniaus apylinkėse turintį kaimą – Sakiškes

Artimiausia didesnė gyvenvietė – Nemenčinė. Patogus, naujai išasfaltuotas kelias padeda greitai pasiekti Vilniaus centrą (už 20 km), tad gyvenimas miško apsuptyje domina ne vieną ieškantį būsto. Sakiškių gyvenvietę taip pat galima pasiekti naujai restauruotu dviračių taku, įveikiant vos vieną kalną, nuo pat Saulėtekio, pakeliui sustojant išsimaudyti viename iš kelių ežerų.

Parkų žemėlapis
Parkų žemėlapis

Įdomu tai, kad šiame kaime galime rasti modernaus kraftinio alaus bravorą, tiekiantį produkciją į įvairias Europos šalis ir taip garsinantį Sakiškių vardą. Šis bravoras per 5 savo veiklos metus 3 kartus pasaulio alaus gurmanų yra išrinktas geriausiu Lietuvos alaus gamintoju, gaminančiu aukščiausios kokybės produkciją.

G.Zakarevičienės nuotr./Kraftinio alaus bravoras
G.Zakarevičienės nuotr./Kraftinio alaus bravoras

Šylant orams svarbiausia tai, kad Sakiškių teritorijoje rasite net 6 pasivaikščiojimui skirtus takus, todėl apsilankyti čia galėsite ne vieną kartą. Vasarą čia veikia ir nedidukas kioskelis, jei staiga užsinorėtumėte ledų ar gaiviųjų gėrimų.

Pažintį galima pradėti nuo Zamečkavo skulptūrų parko – čia rasite medines skulptūras, eilėraščių citatas, supynes, pavėsines, erdvią automobilių aikštelę ir šiukšliadėžes. Parkas toliau nuo namų, todėl čia nemaža tikimybė pamatyti laukinių gyvūnų. Parkas nutolęs nuo gatvės, todėl bus saugu net ir su mažiausiais lankytojais.

Sakiškių parkelis – pavėsinės su laužavietėmis, žvyru išberti takeliai, medinės gyvūnų skulptūros ir trys nameliai su čiuožyklomis. Turi automobilių aikštelę. Parką supa gražus pušynas. Puiki vieta piknikui ir greitam pabėgimui iš miesto.

Iš čia siūlau tęsti kelionę apsilankant tik šiemet įkurtame Sakiškių pažintiniame take. Čia rasite stendus su augalų aprašymais – puiki alternatyva gamtos pažinimo pamokai su mažaisiais moksleiviais. Galėsite gyvai ieškoti paminėtų augalų, o rasite kur kas daugiau nei yra aprašymuose.

Nuo šio tako reiktų judėti link Pasakiškių. Čia rasite šiemet dvigubai išplėstą Pasakiškių taką – viena pusė su medžio skulptūromis bei pavėsinėmis, kita – takai bei pavėsinės su laužavietėmis. Čia rasite ir WC. Turi automobilių aikštelę. Tyras, švarus oras ir kvepiančios pušys padės atsipalaiduoti ir pamiršti kasdienius rūpesčius.

Paėjėję dar kiek toliau nuo gyvenamųjų namų, kairėje kelio pusėje rasite dar vietą nediduką taką, esantį laukinėje gamtoje. Šiame take tarp beržų galima apsukti mažą ratuką šiek tiek pelkę primenančiame peizaže. Ramybė garantuota!

Ir pabaigai – daug sūpynių ir namelių turintis Miškonių takas – jo beveik nesimato nuo gatvės, reiks lįsti gilyn į mišką. Takas trumpas, be pavėsinių, bet turėtų patikti vaikams.

Gražaus laiko gamtoje!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius