-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilgasis savaitgalis Palangoje: pritrūko ledukų, neturėję kur nakvoti miegojo kopose

Ilgąjį savaitgalį Palanga su karščio banga sulaukė ir vasarotojų antplūdžio. Ilgai laukę poilsiautojų vietos verslininkai tikino nesitikėję tokių karštų Joninių ir net pritrūkę ledukų prekybos centruose.
Vakaras Palangoje
Ilgąjį savaitgalį Palangoje sulaukta gausybės svečių / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Palangos Turizmo informacijos centro darbuotojai 15min tikino priėmę kur kas daugiau poilsiautojų, nei kitais birželio savaitgaliais. Į vietos TIC atvykusiems svečiams teko palūkėti, kol rado nakvynę. Kai kurie viešbučiai jau buvo pilni, kiti galėjo pasiūlyti vos po vieną kitą laisvesnę vietą.

„Palangos komunalinio ūkio“ direktorius Konstantinas Skierus juokavo, kad neradę vietos poilsiavietėse kai kurie kurorto svečiai kūrėsi tiesiog kopose.

„Išėję anksti ryte tvarkyti paplūdimyje radome ne vieną jaunuolį miegantį kopose. Matyt, neturi pinigų, bet nori pramogauti. Nežadinome. Žinau, kad negalima kopose miegoti, bet pažiūrėjome į jaunus žmones atlaidžiai“, – šypsojosi pašnekovas.

Nespėjo gaminti ledukų

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovas Darius Miklovas pasakojo, kad jau iš anksto ruošėsi ilgajam savaitgaliui. Tačiau netikėjo, kad per Jonines gali būti taip karšta.

„Tas tropinis karštis daugumai lietuvių net nėra priimtinas. Stengėmės padėti atsivėsinti, kaip įmanydami – pastatėme stoginę, pristatėme daugiau „vėjelių“. Jau nebesekėme, kiek rodo termometras – buvo labai karšta ir tikras išbandymas darbuotojams, – pasakojo kavinės „Sporto lizdas“ vadovas.

Dar penktadienį D.Miklovas pastebėjo, jog gali pritrūkti ledukų – klientai prašė jų kuo daugiau į vandenį, sultis ar alkoholį. „Teko bėgti į parduotuvę. Gavau. Šeštadienį žiūriu, kad mūsų šaldiklis nespėja dirbti, tad vėl bėgau į prekybos centrą. Bet jau nieko nebegavau“ – pasakojo pašnekovas.

Anot jo, savaitgalio rezultatai tikrai atitiko lūkesčius: nors dieną dauguma poilsiautojų kaitinosi paplūdimiuose, pavakarę vis tiek skubėjo pavalgyti.

„Turime keturis projektorius, transliuojame Europos futbolo čempionatą. Kai kurie poilsiautojai nenorėjo praleisti rungtynių. Šiandien poilsiautojų Palangoje kur kas mažiau, tačiau matome, kad pradeda rinktis tikrieji atostogautojai. Jie čia pabus kelias dienas, gal net savaitę“, – pastebėjo D.Miklovas.

Laukiama pelningos liepos 6-osios

Pasak jo, gąsdinimai, jog Palangoje kainos – neįkandamos, yra nepagrįsti. „Taip, Palangoje galima rasti šaltibarščių už 3,5 euro, net už 5 eurus. Tačiau galima rasti ir už 1,5 euro. Čia priklauso viskas nuo prioritetų. Juk ir dienos pietus galima už 3 eurus pavalgyti”, – tikino pašnekovas.

Palangos verslininkai dabar laukia liepos 6-osios. Viliamasi, kad po šios Mindaugo Karūnavimo šventės kai kurie vasarotojai pasiims kelias laisvas dienas ir taip pratęs atostogas iki pat savaitgalio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius