-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip aktyviai praleisti laiką Palangoje su vaikais

Atostogas Palangoje vis dažniau renkasi ne tik jaunimas norintis pasilinksminti, tačiau ir jaunos šeimos su mažais vaikais arba senjorai su anūkais. Ir iš tiesų, tai puikus, kurortinis miestas tiek pasyviam, tiek aktyviam poilsiui. Tyras oras, jūra, saulės vonios ir daug lankytinų vietų, bei pramogų. Tiesa, vaikams ne visada gali patikti tik vaikščiojimas parke, grožėjimasis miesto architektūra, lepinimasis saule.
Palangos vaikų parkas
Palangos vaikų parkas / Projekto partnerių nuotr.

Jiems reikia aktyvaus laisvalaikio praleidimo būdo, kur galėtų išlieti visa susikaupusią energiją. Palangoje tokių vietų. Norime Jus supažindinti su Palangoje esančiomis vietomis, kuriose su vaikais galėsite linksmai ir aktyviai praleisti laiką.

Palangos vaikų parkas

Palangos vaikų parkas. Šalia jūros, žvejų gatvėje įsikūręs parkas vaikus ir jų tėvelius jau džiugina daugiau nei 8 metus. Miško proskynoje, šalia dviračių tako sukurta tikra vaikų džiaugsmo ir linksmybių oazė. Net 7 metrus siekiančios, spalvingomis Jūros tematikos spalvomis pasipuošusios, žaidimų konstrukcijos, įvairios karstynės, supynės, mini atrakcionai, kuriais nemokamai gali naudotis įvairaus amžiaus vaikai. Kol vaikai smaginsis ir žais atrakcionuose, tėveliai turės galimybę ne tik pailsėti ant suoliukų, kurie įrengti žaidimų aikštelės teritorijoje, tačiau galės naudotis nemokamu belaidžiu internetu. Vasarą šiame parke vyksta įvairūs vaikams skirti renginiai. Taip pat po aktyvaus laisvalaikio, yra galimybė pailsėti ir suvalgyti porciją ledų ar išgerti kavos lauko kavinėje. Parkas savo lankytojų laukia vasaros sezono metu.

Palangos pasakų parkas

Kita ne mažiau įspūdinga vieta, įsikūrusi visai ne toli Birutės parko. Čia vaikų ir jų tėvelių laukia Palangos pasakų parkas, kuriame atgyja gražiausios lietuvių liaudies pasakos. 2016 metais įkurtas parkas kviečia susipažinti ne tik su žaismingomis pasakų personažų skulptūromis, tačiau ir jas išgirsti. Šalia meno ir pramogų klubo „Kupeta“ esančioje beveik 2 hektarų pločio erdvėje pristatomos menininkų Andriaus Petkaus (pasaka „Lapė ir ąsotis“), Algio Kasparavičiaus („Seku seku pasaką“), Gedimino Mažinto („Pupa“) bei Rolando Šmito („Saulė ir Mėnulis“) skulptūros, sukurtos lietuviškų pasakų motyvais. Kiekviena iš jų galima ne tik grožėtis, bet ir „išbandyti“ – laipioti, sukioti atskiras skulptūrų detales ar kitaip žaisti. Šalia kiekvienos skulptūros rasite informacinę lentelę, kurioje galėsite perskaityti pasaką arba paspaudę mygtuką išklausyti įgarsintos Ingos Valinskienės balsu pasakos.

Palangos vasaros parkas

Ir paskutinė vieta, kurios jūs tiesiog negalite neaplankyti poilsiaudami su vaikais Palangoje yra Didžiausias batutų parkas Lietuvoje – Palangos vasaros parkas. J. Basanavičiaus gatvės gale, visai netoli Palangos tilto įsikūręs pramogų kompleksas gali pasiūlyti veiklos tiek mažam, tiek dideliam. Čia rasite didžiulį batutų parką su krepšinio lankais ir olimpiniais batutais, kurie žmogų gali iškelti net iki 6 metrų aukščio. Taip pat parke įrengtas kliūčių ruožas „Ninja Warrior“ ir 3 aukštų žaidimų aikštelė. Ekstremalių nuotykių mėgėjams taip pat bus veiklos. Čia įrengtas lynų takas medžiuose, kuris ko gero yra arčiau jūros nei bet kuris kitas. Kol vaikai linksminasi ant batutų, tėvai gali ramiai poilsiauti ant sėdmaišių, arba pažaisti mini golfą. Visame komplekse yra gausu kavinių, poilsio zonų, tad išvargę galėsite pailsėti ir pasistiprinti čia pat.

Poilsis su vaikais teikia vien tik naudą. Įspūdžiai patirti atostogų metu išliks visą gyvenimą, o ir laikas kartu yra neįkainojamas. Vaikai po tokių aktyvių pramogų miegoti eis anksti, todėl tėveliai vakare, laiką galės skirti sau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius