-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventinis Kaunas turistus kvies ne tik į ekskursijas, bet ir filmuoti miestą

Į Kauną traukia Kalėdos – tokiu šūkiu šventinį laikotarpį pradedantis Kauno turizmo informacijos centras penktadienį pristatė tradicinį Kalėdų informacijos centrą, taip pat pakvietė kauniečius ir miesto svečius dalyvauti konkurse: už atsiųstus video siužetus, kuriuose įamžintos įvairios Kauno vietos ir objektai, žadami prizai.

„Kalėdų informacijos centras veikia nebe pirmus metus. Kaip ir anksčiau, užsukę čia rasite visą informaciją apie tai, ką ir kur veikti Kaune, kad pajustumėte artėjančias šventes.

Šių metų naujiena – specialus kalėdinis maršrutus, kuris privers žmones judėti – pasivaikščioti po miestą“, – sakė Kauno turizmo informacijos centro direktorius Sigitas Sidaravičius. Visus šiame maršrute esančius objektus galite rasti socialiniuose tinkluose grotažyme #kaledoskaune pažymėtuose įrašuose ir vaizduose.

Taip pat mieste yra keletas stendų, kuriuose vaizduojamas visas maršrutas. 

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Į Kauną traukia Kalėdos
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Kalėdinis maršrutas

Kalėdiniai renginiai Kaune įdomūs ne tik gyventojams ir lietuviams. Kasmet į buvusią laikinąją sostinę šventiniu laikotarpiu atvyksta nemažai užsienio turistų.

„Jau dabar turite daug užklausų iš rusų, kuriems svarbiausias klausimas – kada pradės veikti kalėdinis miestelis (jis atidaromas gruodžio 5 d., šeštadienį). Taip pat domisi ir „Staryj novyj god“ (Senieji Naujieji metai), t.y. rusų Naujiesiems metams pažymėti skirtais renginiais. 

Ankstesnių metų patirtis rodo, kad turistų šventiniu laikotarpiu sulaukiame nemažai. Kaip ir anksčiau šiemet bus sudaromos gyvos grupės ir vedamos specialios ekskursijos įvairiomis užsienio kalbomis“, – sakė Kauno turizmo informacijos centro vadovas.

Kvies filmuoti Kauną

Kartu su šventinių renginių maratonu šiemet startuoja ir pirmą kartą organizuojamas vaizdo klipų konkursas „Kaunas dalinasi metų laikais“.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kauno turizmo informacijos centro vadovas Sigitas Sidaravičius
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kauno turizmo informacijos centro vadovas Sigitas Sidaravičius

Konkurso tikslas – paskatinti kauniečius bei miesto svečius sukurti ir pateikti konkursui vaizdelius, kurie reprezentuos Kauno miestą tiek Lietuvoje, tiek užsienyje: jie bus publikuojami socialiniuose tinkluose, geriausi darbai pateks ir į miesto reklaminius siužetus.

Šis konkursas bus tęstinis, kiti konkurso etapai taip pat bus vykdomi pavasarį, vasarą bei rudenį.

„Dabar tikriausiai visi kažką filmuoja, tad tiesiog paprašysime jų pasidalinti geriausiais vaizdais.

Jau turime geros patirties su nuotraukomis: kai savo fotobanke pritrūkę gražių kadrų paprašėme žmonių pasidalinti fotografijomis su Kauno vaizdais, gavome daugybę nuostabių nuotraukų, kurias dabar naudojame miesto reprezentavimui. Tikime, kad taip nutiks ir su video klipais“, – sakė S.Sidaravičius.

Visą informaciją apie konkursą rasite čia. Geriausius darbus vertins komisija. Pirmos vietos laimėtojai į Kauną ir jo apylinkes galės pažvelgti iš dangaus – pagrindinis prizas – skrydis šešiems žmonėms oro balionu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius