-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 04 /14:18

Neringiškiams ketinama grąžinti teisę be eilės keltis per Kuršių marias

Neringos ir Smiltynės gyventojams ketinama grąžinti teisę be eilės patekti į keltus, keliančius per Kuršių marias. Siūloma, kad nauja tvarka įsigaliotų nuo kitų metų gegužės.
Keltas Smiltynės perkėloje
Keltas Smiltynės perkėloje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tai numatantiems Vidaus vandenų transporto kodekso pakeitimams trečiadienį pritarė Vyriausybė. Dabar jie bu teikiami Seimui.

„Reglamentuojame laiką, pagal kurį būtų sudaryta galimybė naudotis perkėla ne nustatyta eile, o išimties tvarka“, – Vyriausybės posėdyje sakė susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Priėmus pataisas, Nidos, Preilos, Pervalkos ir Juodkrantės bei Smiltynės gyventojai, įmonės, čia dirbantys žmonės, sveikatos darbuotojai ir viešosios tvarkos bei saugumo pareigūnai galės netrukdomai vykti į darbą, vežti vaikus į ugdymo įstaigas, atlikti tarnybines funkcijas.

Pirmumo teise taip pat galės naudotis neįgalieji ir jų vairuojami ar juos vežantys automobiliai.

Anot Susisiekimo ministerijos, bendrovei Smiltynės perkėla tam pakaks dabartinės informacinės sistemos, kurią valdo Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Neringos gyventojai galimybės be eilės keltis per Kuršių marias neteko nuo 2019-ųjų birželio, kai nemokamų leidimų išdavimą perėmė Kelių direkcija. Tuometinis susisiekimo ministras Rokas Masiulis teigė, kad teise keltis nemokamai buvo piktnaudžiaujama, nes nemažai žmonių tokius leidimus gaudavo nelegaliai.

Kelių direkcijos teigimu, ji nėra atsakinga už kėlimosi be eilės panaikinimą, nes tai yra Smiltynės perkėlos kompetencija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius