-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paežerių ežeras taps Suvalkijos vandens turizmo centru

Siekiant pritraukti daugiau aktyvaus poilsio mėgėjų ir gaivinti vandens turizmą Vilkaviškio rajone planuojama sutvarkyti didžiausio – Paežerių ežero pakrantes. Vandens keliu ketinama sujungti Vilkaviškio miestą su Paežerių dvaru.
Paežerių dvaro sodyba
Paežerių dvaro sodyba / Lietuvos turizmo departamento nuotr.

Šalia Vilkaviškio tyvuliuojantis Paežerių ežeras – mėgstama poilsio vieta. Tačiau vietos valdžia sulaukia daug priekaištų: per mažai rekreacinių zonų, trūksta apšvietimo, dviračių takų, o buriuotojai skundžiasi neturintys prieplaukų.

„Turim pasirengę jau techninį projektą įrengti nuovažą ir automobilių stovėjimo aikštelę, laisvalaikio zoną. Planuojame teikti paraišką, kurioje atsirastų bent 4 pontoniniai lieptai, tinkami ne tik valtims, bet ir jachtoms. Nes manome, kad tikrai vandeniu sėkmingai galėtume susieti Vilkaviškio miestą ir Paežerių dvarą“, – sakė Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Daiva Riklienė.

Paežerių dvaras, rengiantis dvarų kultūros ir senųjų amatų festivalius, pateko į patraukliausių kultūrinio turizmo vietovių Lietuvoje dešimtuką. Todėl vandens kelias, sujungsiantis Vilkaviškį su Paežerių dvaru, pasak aktyvaus poilsio mėgėjų – būtinas.

Taip pat ežere planuojama įkurti vandenlenčių parką.

„Pradžiai dėl pramogų tą wake parką norim padaryt. Padaryti kokius tai ir gultus žmonėms, mini pliažą, sutvarkyt visą paežerę, privažiavimus sutvarkyt, kad būtų visiems patrauklus, ne tik su mašinom, bet ir su dviračiais galėtų važinėt“, – kalbėjo poilsiavietės savininkas Mantas Puodžiūnas.

VšĮ Gatvės gyvos nuotr./Paežerių dvaro parkas
VšĮ Gatvės gyvos nuotr./Paežerių dvaro parkas

Ežerą itin pamėgę aitvaruotojai ir buriuotojai, čia veikia jų klubas, šiemet atidaryta vaikų buriavimo mokykla. Tikimasi, kad sutvarkius jachtų klubo infrastruktūrą, Vilkaviškis taps visos Suvalkijos buriavimo centru.

„Vien tiktai prieplaukų neužtenka, kad žmogus išliptų į krantą, jis turi žinoti, kas jo krante laukia, ką jis gali surasti įdomaus. Jeigu taip kalbėti apie Vilkaviškio kraštą, tai tikrai tų turizmo objektų nėra labai daug, ir iki šiol mes nelabai kreipėm dėmesį į savo ežerą“, – sakė Vilkaviškio buriuotojų klubo „Škvalas“ narys Linas Dubickas.

Lėšų Paežerių dvaro ežero infrastruktūrai gerinti tikimasi gauti iš pasienio šalių bendradarbiavimo programų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius