-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Idėja šeštadieniui – pasitikite paukščius Nemuno deltos užliejamose pievose

Ornitologinis turizmas Lietuvoje dar mažai žinomas. Tačiau norintys sužinoti, kas tai, dabar turi puikią progą – ateinantį savaitgalį Rusnėje Nemuno deltos regioninis parkas kartu su Lietuvos ornitologų draugija organizuoja paukščių stebėjimo renginį „Parskrenda paukščiai“. 
Ventės ragas
Paukščių stebėjimas Ventės rage / Mariaus Karlono nuotr.

Nemuno delta yra išskirtinė ir viena svarbiausių paukščiams teritorijų ne tik Baltijos šalyse, tačiau ir Europos mastu. Poilsiui ir pasimaitinti pavasarį čia apsistoja šimtai tūkstančių sparnuočių. Iš jų išsiskiria gausūs vandens paukščių ir tilvikų būriai, okupuojantys visas užliejamas deltos pievas. Veisimosi metu Nemuno deltos pievos taip pat stebina savo sparnuočių įvairove ir išskirtine saugomų ir retų rūšių gausa. 

Tačiau pamatyti tikrąjį Nemuno deltos grožį, išvysti tūkstantinius žąsų ir ančių būrius bei įžiūrėti įdomiausius sparnuočius – ne kiekvienam savarankiškai pavyksta. Tam reikia žinoti kurias deltos vietas labiausiai pamėgo atskiros sparnuočių rūšys. Taip pat būtini ir tam tikri jų pažinimo įgūdžiai, o juos geriau apžiūrėti reikalinga gera optika.

Būtent dėl to, Nemuno deltos regioninis parkas kartu su Lietuvos ornitologų draugija, norėdami parodyti dar ne visiems atrastą grožį, šiais metais ir vėl organizuoja paukščių stebėjimo renginį „Parskrenda paukščiai“. 

Renginys skirtas tiek tiems, kurie jau neblogai pažįsta paukščius, tiek ir tiems, kurie neturi jokių paukščių stebėjimo įgūdžių. Dalyvius planuojama suskirstyti nedidelėmis grupelėmis – iki 10–15 žmonių, kuriuos lydės profesionalūs ornitologai su stebėjimams reikalinga įranga bei paukščių pažinimo vadovais.

Dalyviai turės galimybę rinktis pageidaujamą stebėjimų laiką – 7, 10, 13 ir 16 val. Atkreipiame dėmesį, kad palankiausias paukščių stebėjimas yra ankstyvą rytą – tad trokštantiems pamatyti daugiau ir įvairesnių sparnuočių, rekomenduojame rytines valandas. Į stebėjimus patariame vykti apsirengus akį nerėžiančios spalvos drabužiais – kad netrikdytumėte paukščių. Guminiai batai nėra būtini.

Nemuno deltos lankytojų centre taip pat turėsite galimybę aplankyti kelias parodas – apie žvejybą Pamaryje, Aukštumalės aukštapelkę ir paukščius. Čia veiks ir Kino teatras, kuriame bus demonstruojami filmai apie Nemuno deltos gamtą.

Renginio data – 2016 m. balandžio 2 d.
Renginio vieta – Nemuno deltos regioninio parko lankytojų centras (Kuršmarių g. 13, Rusnė). Dalyvio mokestis – 3 Eur. Būtina iš anksto užsiregistruoti. Tai padaryti galima čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius