Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sūpuoklės pajūryje nuardytos: susirūpinta žalojamais medžiais

Romantiškas pasisupimas prie jūros ir socialinius tinklus papuošianti nuotrauka – tai tapo viena didžiausių pramogų šį sezoną pajūryje netoli Olandų kepurės skardžio. Sūpuoklių atsirado dar daugiau, tačiau susirūpinta ne tik jų saugumu, bet ir žalojamais medžiais.
Sūpynės, iškabintos ant Olando kepurės skardžio, žalojo medžius.
Sūpynės, iškabintos ant Olando kepurės skardžio, žalojo medžius. / Pajūrio regioninio parko nuotr.

Vasarai pasibaigus Pajūrio regioniniame parke kažkas iškabino daugybę sūpynių. Kol vieni suskubo pasidžiaugti, kiti suskubo pastebėti, kad ši pramoga – nesaugi, šakos per plonos ir bet kada gali lūžti.

Sūpuokles, kurias kažkas nesuderinęs su parku iškabino, parko darbuotojai bei miškininkai nuardė. Teko ropštis į medžius ir nuimti 9 sūpynes. Svarstyta, kokių priemonių ėmėsi entuziastai, kabinę jas medžiuose ir kas turėtų atsakyti, jei tokios sūpynės nutrūktų ir kas susižeistų.

Pajūrio regioninio parko darbuotojai kreipėsi į slapčia sūpynes sukabinusius žmones ir ateiti susitikti. „Tikrai nėra minčių taikyti nuobaudos. Ne, priešingai, iniciatyva graži ir galėtume kartu pasitarti, kur ir kaip tokias sūpynes būtų galima įrengti saugiai ir nežalojant gamtos“, – kreipėsi į visuomenę parko darbuotojai. Jie taip pat atkreipė dėmesį, kad savavališkai kabinamos sūpynės žalojo medžius. Atvykėliai ištrypė saugomo miško paklotę. „Bet tikrai yra vietų, kur tokios sūpynės gali būti ir įrengti jas taip, kad medžiai nebūtų žalojami“, – aiškino parko darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius