-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uteniškio nuotraukose – fantastinis žiemos sukurtas reginys Vadokšno ežere

Lietuvos ežere – ir povandeninis krioklys, ir milžiniška banga. Tokį įspūdingą vaizdą sukūrė žiemiška Lietuvos gamta Labanoro regioniniame parke. Vadokšno ežero pakrantė čia užšalo sukurdama mistišką paveikslą, kurį įamžino uteniškis Marijus Kaukėnas.
Vadokšno ežere – lyg povandeninis krioklys
Vadokšno ežere – lyg povandeninis krioklys / Marijaus Kaukėno nuotr.

Tokiais vaizdais negalėjo atsigėrėti ir komentatoriai feisbuke. „Fantastiška. Atrodo, kad ne Lietuvoje!“, „Va čia tai pasaka. Kažkas nerealaus“, „Atrodo mistiškai...“ – tokie ir panašūs komentarai lydėjo M.Kaukėno nuotraukas.

Utenos rajono savivaldybės tarybos narys – ir aistringas fotografas. Šias žadą atimančias nuotraukas M.Kaukėnas padarė su dronu, pakėlęs jį virš Labanoro regioniniame parke esančio Vadokšno ežero.

„Mėgstu fotografuoti gamtą, jos gyventojus. Kartais paįvairinu fotografiją nuotraukomis iš viršaus, kurias darau su tam pritaikyta skraidykle. Daugiausia fotografuoju Labanoro regioniniame parke, nes čia galima užtikti tiek puikių gamtos vaizdų, tiek ir įvairių gyvūnų“, – 15min sakė M.Kaukėnas.

Taip nutiko ir šį sykį, kuomet fotografuodamas vieną iš 300 Labanoro girios ežerų, panašų į Lietuvos žemėlapio kontūrus, jis pamatė ant greta esančio Vadokšno ežero įdomius gamtos piešinius.

„Priskridus arčiau pastebėjau šio ledo, vandens ir vėjo piešinio grožį, o žiūrint iš skirtingo kampo – ir įdomius skirtumus. Iš vienos pusės žiūrint atrodė kaip į tiltą ristųsi bangą, o iš kitos pusės – jau nuo tilto krentantis krioklio vanduo“, – išskirtinį reginį prisiminė M.Kaukėnas.

„Sunku buvo patikėti, kad gamta pati nupiešė tokius realistiškus vaizdus“, – pridūrė fotografas.

Priminsime, kad praėjusią savaitę žiema stebino ir Kuršių nerijoje. Ten vėjas, šaltis ir marių vėjas pakrantės augalus ir statinius įkalino lede.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius