-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 26 /10:16

Uždrausta maudytis Baltijoje ties Smiltyne

Penktadienio rytą pranešta, kad kurį laiką draudžiama maudytis Baltijos jūroje ties Smiltyne, nes vanduo neatitinka higienos normų.
Smiltynės pliažas
Smiltynės pliažas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kaip informavo viešoji įstaiga „Klaipėdos paplūdimiai“, Smiltynėje vanduo neatitinka higienos normų reikalavimų, todėl čia draudžiama maudytis.

Kituose Klaipėdos miestui priklausančiuose paplūdimiuose – Melnragėje ir Giruliuose – maudytis galima.

Dar prieš porą savaičių paskelbus sezono pradžią uostamiesčio paplūdimiuose Smiltynei buvo įteikta Mėlynoji vėliava. Tai ženklas, kad pliažas atitinka aukštą kokybę.

Smiltynės paplūdimiai klaipėdiečių ir miesto svečių vertinami už itin švarų smėlį ir skaidrų vandenį.

Kaip 15min pasakojo „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki, penktadienio rytą iš laboratorijos gautas tyrimas, kad vandenyje žarninių lazdelių yra 2,5 karto daugiau, nei leidžia normos.

„Tyrimas buvo atliktas birželio 19-ąją. Atsakymai gauti tik dabar. Tokia pati tarša – tiek ties Naująja perkėla, tiek ties Senąja. Gavę tyrimus išsyk iškėlėme raudonas vėliavas, draudžiančias maudytis. Iš kur tokia tarša, neįsivaizduoju“, – teigė A.Siakki.

Trečiadienį buvo pasisukęs vėjas. Atpūtęs šiaurys vėsino ir vandens temperatūrą. Pavyzdžiui, dar ketvirtadienio rytą Smiltynėje jūros vandens temperatūra siekė vos 8 laipsnius, nors dar praėjusį savaitgalį ji buvo 15 laipsnių.

Kaip tikino A.Siakki, draudimas maudytis galios visą savaitgalį, kol bus gauti pakartotinio tyrimo rezultatai. Tyrimo atsakymai bus kitą savaitę – antradienį arba trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius