-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žygeiviškų metų pradžia – žemei maišantis su dangumi

Gūsingas vėjas ir beveik visų įmanomų rūšių krituliai – tai daugiau nei keturiems tūkstančiams žygeivių tapo ne kliūtimi, o paskata judėti pirmyn ir įveikti save. Palangoje šeštadienį vykusio didžiausio pėsčiųjų žygių organizatoriaus Baltijos šalyse „TrenkTuras“ „Žiemos žygyje'22 su Gjensidige“ netrūko nei azarto, nei plačių šypsenų – įveikusieji iššūkį džiaugėsi ir surinktais kilometrais, ir atrasta meile kurortui žiemą.
„TrenkTuro“ žiemos žygis
„TrenkTuro“ žiemos žygis / „TrenkTuro“ nuotr.

Nuo ramaus pasivaikščiojimo su vaikais iki ekstremalaus iššūkio

„Žygiai žiemą – ant bangos!“ – tokiu šūkiu leistis į pirmąjį metų iššūkį kvietė „TrenkTuro“ komanda. Tik ji nežinojo, kad tų bangų bus labai daug – jos taškė ne tik pajūriu einančius žygeivius, bet ir stabtelėjusius apsidairyti ant Palangos tilto. Netrūko ir kritulių – lietų keitė šlapdriba, o pastarąją – sniegas. Visgi žygeivių tai neišgąsdino – išsitraukę ryškiaspalvius lietpalčius ir apsišarvavę kantrybe bei šypsenomis jie ryžtingai žengė finišo link.

O ten vedė net keturi skirtingi maršrutai – 6, 13, 27 ir 37 kilometrų. Daugiausia – beveik 1800 – žygeivių pasirinko 13 kilometrų trasą, antra pagal populiarumą – 27 kilometrų. Ja žingsniavo daugiau nei 1300 žmonių. Dar po pusę tūkstančio leidosi į 6 ir 37 kilometrų žygius. Trumpiausioji trasa buvo pritaikyta mažiesiems – lydimi tėvų vaikai galėjo ne tik susipažinti su Palangos apylinkėmis, bet ir dalyvauti įdomiose rungtyse, išbandyti įvairias užduotis ir žaidimus. Ilgesnieji maršrutai – 13, 27 ar 37 kilometrų – kvietė į pažintį su Palangos istorija ir gamta. Žygeiviai apžiūrėjo gražiausias medines kurorto vilas, Palangos botanikos parką, Birutės kalną, stabtelėjo prie Gintaro muziejaus. Pasirinkusieji ilgiausią trasą dar aplankė ir Plazės gamtinį rezervatą. Maršrutuose netrūko ir ėjimo pačiu pajūriu bei pušynais.

Su komanda – lengviau

Kad žygis neprailgtų, daugelis atvykusiųjų pasirūpino puikia kompanija – iš tolo buvo matyti grupelėmis žygiuojantys žmonės, šalia kurių dar bėgo ir keturkojai. Jų žygyje buvo daugiau nei 300. Nors augintinių žingsniai neskaičiuojami, ko gero, vien buvimu kartu savo šeimininkams jie padeda judėti finišo link. O dar labiau motyvuoja vieningai išsikeltas tikslas.

Pasak „TrenkTuro“ komandos, vis labiau džiugina gausiai į masinius žygius atvykstantys moksleiviai – jie tokią laisvalaikio veiklą renkasi vietoj įprastų ekskursijų. Štai Marijampolės marijonų gimnazija kaskart organizuojamoje „Hiatus“ komandų įskaitoje užėmė antrą vietą – 63 žygeiviai kartu įveikė 715 kilometrų. Pirmoji vieta atiteko „Gjensidige“ draudimo Lietuvoje komandai – 181 žygeivis kartu įveikė net 2087 kilometrus. Trečiąja vieta džiaugėsi Šakynos bendruomenė.

„TrenkTuro“ nuotr./„TrenkTuro“ žiemos žygis
„TrenkTuro“ nuotr./„TrenkTuro“ žiemos žygis

Visi jie, kaip ir likusieji žygeiviai, finišo link žengė tvariai. „TrenkTuras“ naują sezoną pradėjo skirdamas dar daugiau dėmesio aplinkosaugai – žygio dalyviams trasoje – vaizdingos iliustracijos apie klimato atšilimą, rūšiavimo svarbą. Iki žygio dalyviai buvo raginti atsakingai susikrauti kuprines – nepamiršti savo gertuvės, daugkartinių indų ir įrankių. Jų neturintiems „TrenkTuras“ paskolino „CupCup“ daugkartinius indus. Prie didesnio pokyčio ir atsinaujinimo prisidėjo šių metų nauji „TrenkTuro“ bendražygiai – Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centras „Atliekų kultūra“, kurie skatino žygeivius rūšiuoti pagal danišką modelį.

„TrenkTuro“ nuotr./„TrenkTuro“ žiemos žygis
„TrenkTuro“ nuotr./„TrenkTuro“ žiemos žygis

Atsikvėpti ir atsigaivinti

Nuo gūsingo vėjo, pustomo smėlio ir banguotos jūros kas kelis kilometrus buvo galima atsitraukti ir atsipūsti. Trasoje buvo įrengtos pramogų ir poilsio stotelės. Jose dalyti įvairūs užkandžiai – „Activus“ košė ir bananai, Druskininkų „Hermis“ vanduo, „Saulės grūdo“ trapučiai. Mažiausieji, įveikę ne tik trasą, bet ir užduotis, apdovanoti „Edulando“ prizais. Keturkojai žygeiviai gavo valgomų dovanų iš „Nature’s Protection“ ir „KIKA“.

Žygeivių sveikata rūpinosi BENU vaistinių specialistai – jie ne tik vaišino energijos suteikiančiais hematogenais, bet ir aprūpino žygeivius būtiniausiais medikamentais, pleistrais. Pavargusias pėdas buvo galima atgaivinti „Perskindol“ oazėje, o nuo žygeiviškų kuprinių pavargusius pečius masažu apdovanojo Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro auklėtiniai. Be to, generalinis žygio rėmėjas „Gjensidige“ pasirūpino draudimu nuo traumų. Tiesiog sustoti ir pasikalbėti norėjusiems žygeiviams buvo įrengta speciali portalo 15min.lt ir žurnalo „Žmonės“ stotelė, kviečianti prisiminti – „Visi mes žmonės“. Na, o svarbiausiu prisiminimu žygeiviams liks elektroninis diplomas ir medalis. Vienoje jo pusių skelbiama – „Dar vienas įveiktas iššūkis į tavo kolekciją“. O kolekciją pildyti bus galima jau visai netrukus.

--

Kitas žygis – į Kazlų Rūdos miškus. Čia žygeiviai bus kviečiami atrasti girių legendas, susipažinti su krašto istorija ir sočiai bei skaniai žengti į pavasarį. Išskirtinės žiemos užbaigtuvės su Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodais“ – jau vasario 26 dieną!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius