Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 27

Skaitytojai demaskuoja „Ryanair“ gudravimą: nuo kada euras = 3,67 lito?

Neseniai pirkau du bilietus į Kretą tiesiogiai per Ryanair tinklalapį. Visoje pirkimo eigoje kainos buvo nurodomos litais ir neradau, kaip pakeisti rodmenis eurais. Galutinė suma gavosi 1450.00 LTL (447.38 EUR). Apmokėjau Mastercard debetine kortele. Nekilo jokio įtarimo patikrinti sąskaitą ir įsitikinti apmkėta suma.
Ryanair paskelbia apie plėtrą Kaune
Ryanair vilioja pirkėjus pigiomis bilietų kainomis, tačiau nežino lito ir euro kurso. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmasis Lietuvoje skaitytojų naujienų portalas Įkrauk.lt nuolat sulaukia skaitytojų nuomonių apie pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ veiklą. Šį kartą – du skundai, kurių mintis ta pati – „Ryanair“ kvailina Lietuvos piliečius, bilietų kainoms taikydama lito ir euro santykį ne santykį 3,4528, o savą – 3,678... Tokiu būdu keleivis, perkantis bilietą, paskutinėje pirkimo stadijoje litais sumoka daugiau, nei planavo ir tikėjosi, matydamas kainą eurais pirminiame puslapyje.

Panaši istorija nutiko žurnalistui Andriui Tapinui. Pateikiame A.Tapino citatą ir skaitytojų siųstas iliustracijas, kaip padidėja bilieto kaina, konvertavus eurus į litus. Perkant bilietą iš Barselonos į Tenerifę, užuot mokėjęs 123,16 Lt, keleivis dėl „Ryanair“ taikomo kurso priverstas mokėti 131,2 Lt.

Andriaus Tapino eksperimentas „Ryanair“ puslapyje
Andriaus Tapino eksperimentas „Ryanair“ puslapyje

„Ryanair“ tokią savo politiką klientų aptarnavimo taisyklėse aiškina labai paprastai – nori apsaugoti nuo galimo keitimo kurso svyravimo laikotarpiu tarp bilieto rezervavimo ir bankinės operacijos pabaigos... (žiūr. fotogaleriją), tarsi lito ir euro kursas kas valandą keistųsi.

„Ryanair“ tokią savo politiką klientų aptarnavimo taisyklėse aiškina labai paprastai – nori apsaugoti nuo galimo keitimo kurso svyravimo laikotarpiu tarp bilieto rezervavimo ir bankinės operacijos pabaigos...

Žemiau pateikiame dvi analogiškas nusivylusių skaitytojų istorijas: pirkdami bilietus į Kretą, jie pradinę sumą matė litais. Tačiau dėl keisto konvertavimo kurso galiausiai vis tiek permokėjo po 100 Lt.

Skaitytojas Darius K.: vietoje 1 450 Lt sumokėjau 1 548,38 Lt

Neseniai pirkau du bilietus į Kretą tiesiogiai per „Ryanair“ tinklalapį. Visoje pirkimo grandyje kainos buvo nurodomos litais ir neradau, kaip pakeisti rodmenis eurais. Galutinė suma gavosi 1 450 Lt (447,38 euro). Apmokėjau „Mastercard“ debetine kortele. Nekilo jokio įtarimo, todėl banko sąskaitos iškart nepatikrinau.

Apmokėjau „Mastercard“ debetine kortele. Nekilo jokio įtarimo, todėl banko sąskaitos iškart nepatikrinau.

Atsitiktinai, po savaitės skaitydamas išrašą, nustebau, kai pamačiau nuskaičiuotus 1 548,38 Lt. Pasirodo, „Ryanair“, pateikdami bilietų kainas litais, taiko kažokį iškreiptą lito ir euro kurso santykį. Tai kam tada rezervuojant bilietus jie bruka sumą litais ir neleidžia paprastai pakeisti valiutos? Nejaugi kiekvienas pirkėjas nuo šiol turės dar tikrinti, ar valiutų kursas yra „tikras“? Traktuočiau tai kaip sukčiavimą.

Su „Ryanair“ susisiekti nepavyko. Todėl kreipiuosi į žurnalistus.

Skaitytoja Reda L.: pamačius nuskaičiuotus pinigus, kelionė apkarto

Labai laukiau kelionės į Kretą pas draugus. Nudžiugau, kai sužinojau, kad „Ryanair“ skraidina iš Vilniaus tiesiai į vietą. Įsigijome bilietus ir, vos pamatėme nuskaičiuotus pinigėlius, kelionės laukimas apkarto.

Iš sąskaitos nuskaičiuota suma – 1548,38 Lt! Sakykit ką norit, bet 100 Lt yra tikrai nemažai.

Dairytis bilietų pradėjome jau senokai, dar gegužę kaina dviem žmonėms skrydžiui (spaliui) iš Vilniaus į Chanią Kretoje ir atgal  kainavo kiek daugiau nei 1000 Lt. Tikėjomės, kad kaina kris, bet kai kelionė pabrango, nutarėme daugiau nebelaukti. Tad nusipirkome bilietus į abi puses už 1 450 Lt.  Labai džiaugėmės, kol pamatėme sąskaitos išrašą.

Iš sąskaitos nuskaičiuota suma – 1548,38 Lt! Sakykit ką norit, bet 100 Lt yra tikrai

Skaitytojos nuotr./Skaitytojos Redos „Ryanair“ bilieto pirkimo istorija
Skaitytojos nuotr./Skaitytojos Redos „Ryanair“ bilieto pirkimo istorija

nemažai. Pradėję žiūrėti, kas negerai, išraše apie rezervuotus bilietus atradome, kad „Ryanair“ pinigus nuskaito eurais. Gal viskas ir būtų gerai, jei bankas nuskaičiuotų oficialiu, Lietuvoje galiojančiu kursu.

Kreipėmės į „Ryanair“, tačiau atsakymo taip ir negavome, tikrai jaučiamės apgauti. Gal ir naiviai, bet vis dar tikimės tuos pinigėlius atgauti, vis dėlto 100 Lt nesimėto.

P.S. Redakcija skaitytojų klausimus peradresavo ir „Ryanair“ klientų aptarnavimo skyriui.

Skaitytojos nuotr./Skaitytojos Redos „Ryanair“ bilieto pirkimo istorija
Skaitytojos nuotr./Skaitytojos Redos „Ryanair“ bilieto pirkimo istorija

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius